недеља, 7. април 2024.

U susret Mladom Mesecu i Totalnom pomračenju Sunca u Ovnu!

 

Moto dana:
Najmračnije je pred svitanje


Mesec je na samom kraju boravka u Ribama...
Danas će u 13:24 preći u Ovnu 
Sutra u 20:20 Mesec opozicija Sunce (i totalno pomračenje Sunca)

Preneću ceo tekst (sa dodacima) iz Zvezda u aprilu, jer sam delove tog teksta videla "skraćene" na internetu a "došli" su do mene preko haštagova!

Zanimljivo i važno je da smo Mlad Mesec u Ovnu 2023. godine imali dva puta:
21.marta 18:22 Mlad Mesec u Ovnu na 0°48’
20.aprila 06:17 Mlad Mesec u Ovnu na 29°49’ - Hibridno pomračenje Sunca 

Ove godine Mlad Mesec u Ovnu je na 19°22’ i imamo Totalno Pomračenje Sunca

Novi početak
Mlad Mesec u Ovnu (Mesec konjukcija Sunce)
Prvi Mlad Mesec u novoj astrološkoj godini!
Nastavak sezone pomračenja, Totalno pomračenje Sunca

Vreme je za novi početak...
Vreme je za prekretnicu i velike promene!

Šta god bude Mladim Mesecom u Ovnu 08.aprila počelo biće bitno i na ličnom i na globalnom planu! Mlad Mesec u Ovnu je novi početak mnogi će da nagaze papučicu za gas....


Svi imamo u horoskopu Ovna....tu je novi početak!
Sama energija Ovna se vezuje za početke: prvi znak u zodijaku, od njega počinje proleće i novi astrološki ciklus...Tako je nekako i sa Mladim Mesecom u Ovnu....proleće stvarno može da počne!

Završio se jedan ciklus i započinje novi
Vreme je da se malo posvetimo sebi samima. Ko ne voli sebe, ne voli ni druge :). 
Sa ovoliko energije vreme je i za značajne promene u našim malim velikim životima. Vreme je za skok... Da li pre skoka treba reći hop :). Možda, mada je ovo vrlo impulsivna energija, energija koja je spontana i koja se ne libi rizika...

"Ono sve što znaš o meni"
Tamo gde vam je u horoskopu Ovan, tu je ta energija, ta potreba za nečim novim i svežim, tu se vaša ličnost najbolje izražava, tu želite da se pokažete, dokažete, da sebe stavite u prvi plan, da istaknete svoje JA! Kuća u kojoj će se naći Mlad Mesec je priča o vama! Tu je početak, tu je akcija, tu je potreba za avanturom, rizikom, tu ste autentični VI!

Za neke stvari u životu potrebna je hrabrost, energija Ovna će tu "pomoći". 
Kako je energija Ovna - JA - pomaže i da sagledate svoj odnos prema sebi. Sa ovom energijom zaista bi mogli da napravite značajne promene u vašim životima! Ako imate planove, ako imate ciljeve, sada je vreme da ih ostvarite. Sve ovo jer je Ovan prvi znak u zodijaku, sa Ovnom učite kroz iskustvo i akciju. Stavite sebe u prvi plan! Na kraju oslonite se na sebe, tu je negde i odgovor na neka važna pitanja u vašim životima...

Ovo je drugo pomračenje u ovoj sezoni!
Posle pomračenja Meseca 25.marta imamo i pomračenje Sunca!

Svaki Mlad Mesec je astrološki konjukcija Meseca i Sunca u istom znaku na istom stepenu. 
Duša (Mesec) i Volja (Sunce) zajedno. Ova konjukcija dva svetla je bitna jer pojačava uticaj i Meseca i Sunca, osobine i Meseca i Sunca su istaknutije i izraženije.
Svaki Mlad Mesec bez izuzetka se vezuje za novi početak.
Mesec završava jedan ciklus (kraj nečega) i počinje novi ciklus (početak nečega). 
Iz tame prelazi u svetlo (postepeno)....do faze Punog Meseca i potpunog osvetljenja.
Ovaj Mlad Mesec je u Ovnu pa je priča o novom početku "na kvadrat"

Sada je tu je i pomračenje Sunca - Totalno!
Još jedna prirodna pojava. Efekte poračenja osećamo i do šest meseci (nekada i duže). 
Najintezivnije te efekte osećamo nešto pre i nešto posle samog pomračenja (oko mesec dana pre i mesec dana posle - samo pratite vesti).
Jednostavno zar ne? Ništa mistično i paranormalno.

"Tame postoje da bi prizivale sjaj"
Mlad Mesec je u Ovnu...Totalno pomračenje Sunca je u Ovnu....ima li svetla na kraju tunela?
Ovaj Mlad Mesec je moćniji zbog totalnog pomračenja Sunca!
Preživeli smo mnoga pomračenja....preživećemo i ovo koje dolazi.
Poludeće internet ovih dana u to sam sigurna.
Krenuće najavljivanje velikih turbulencija, promena, krenuće i upustva šta treba raditi, šta ne treba i sl. 
Astrologija u službi senzacionalizma! 
Ova pojava nije nešto što već nekada nismo proživeli i preživeli.
Kako je sada u pitanju Totalno Pomračenje evo malog dodatka da sve bude jasnije:

Šta je pomračenje
Kada se Mesec nađe ispred Zemlje i kada nam blokira Sunčevu svetlost.
Ovo je totalno pomračenje, imamo i delimičnih, prstenastih...pomračenja.
Kada se Mesec, Zemlja i Sunce nađu u istoj liniji dolazi do Pomračenja! Prema nekim istraživanjima totalno pomračenje Sunca može izazvati neke katastrofe u regionu u kome se to pomračenje može videti (gde je vidljivo)! Ovo mogu biti prirodne ili izazvane katastrofe....Pre ili posle totalnog pomračenja.

P.S. Ovo se na žalost već dešava...ali dešava se i neko pomračenje uma kod nekih ljudi...

Svako pomračenje uvek bude propraćeno raznim alarmantnim upozorenjima, najavama smaka sveta i sl..... naslovi tipa "ono što nikako ne smete da radite u vreme pomračenja" i sl. Senzacionalizam u vezi nečeg što je zapravo prirodna pojava. Mesec se prosto nađe između Sunca i Zemlje... i možda baš zbog tog mraka pomračenje izazaiva veliku pažnju.

Pomračenje Sunca je takođe prilika za novi početak:
Već sam napomenula da svaki Mlad Mesec je prilika za novi početak....kada je još i pomračenje onda je to prilika za puštanje i oslobađanje....nečeg ili nekog. Dakle novi početak sa jednim "malim dodatkom"...nešto treba završiti, pustiti, osloboditi.
Pomračenje Sunca (Solarna eklipsa) nam govori o tome da treba nešto da započnemo, da učinimo nešto, to je i logično jer su tada Sunce i Mesec u konjukciji, a to je vreme za nešto novo, za neki novi početak, za stvaranje nečeg novog. Kao da stavljate neku crtu od koje se polazi u nešto novo...ima smisla jer prošlo je šest meseci posle predhodnog pomračenja!

Pomračenja možemo posmatrati kao okidače
Kao energiju koja može aktivirati neki događaj. Znak u kome se pomračenje nalazi ima ogroman značaj za sve događaje koje će inače pomračenje pokrenuti. Mnogo je bitno da li se u blizini nalaze neke planete ili da li ta energija pravi neki aspekt sa nekom od natalnih planeta. Pročitaćete negde da u vreme pomračenja ne treba nešto započinjati, niti donositi važne odluke, jer bi moglo da se dogodi da to nešto propadne ili da se naša očekivanja ne ispune. Pomračenje sa sobom nosi razne strahove i razne priče. Ima tu nečega... Ipak uprkos svemu neki događaji u vreme pomračenja mogu biti  pozitivni. Jer poenta u novom početku je da se pre toga nešto završi i tu je možda ponekad problem ali sve to kasnije kada prođe možemo videti kao pozitivnu promenu. U svakom slučaju možete praviti planove za nove početke.

Kraj i početak...(Kraj kao početak)
Mnogima će ovo pomračenje promeniti život, to je izvesno.
Mlad Mesec i pomračenje Sunca su u Ovnu i promene su uglavnom u simbolu Ovna: 
Pre svega energija JA (Ja na prvom mestu), aktivnost, pionirski poduhvati, biti u nečemu prvi...ovo je i impulsivnost, nestrpljivost, brzina, dinamičnost...Preko Marsa (vladar Ovna) tu su i borbenost, nervoza, agresivnost, sukobi i lični i globalni!
Pogledajte u kojoj kući vam se nalazi ovaj Mlad Mesec u Ovnu i tu je vaša priča. 
Bitno je i gde vam se nalazi vladar Ovna...Mars u Ribama i on će dodatno objasniti.

Na nekoga će ovo pomračenje delovati direktno, na nekog indirektno (na porodicu, prijatelje, partnera itd....). Izvesno je da svi imamo mogućnost da nešto dovršimo i da započnemo nešto novo!

Bez panike, molim....
(posle tame dolazi svetlo)
Dogodiće se ono što mora da se dogodi...od panike nikakve vajde.
Posle mraka uvek dođe svetlo.



Zvezdano nebo sutra u 20:20 CET

Ovaj Mlad Mesec i okruženje:
Mesec i Sunce su u egzaktnoj konjukciji sa Kironom u Ovnu (u retrogradnoj senci od 01.aprila). 
Mesec i Sunce su i u konjukciji sa SMČ (opozicija JMČ u Vagi)!

Kod ovog Mladog Meseca Kiron i SMČ u Ovnu imaju veliku ulogu
Generalno, uopšteno ovo je priča o Ključu (Kiron) za (iz)lečenje i o Putu (Mesečevi čvorovi) koji biramo, o Putu kojim treba ići!!!

Mlad Mesec i Kiron - vreme lečenja

Mesec konjukcija Kiron - egzaktno sutra u 20:21
Ovo je energija okidača za bol! Bolne emocije, emotivne povrede i ranjavanja, ranjena osećanja, osetljive žene, majke...osetljiv narod (Mesec)... 
(P.S. ovih dana i kulminacija bola svi već znate i zašto)

Prevelika osetljivost, pokušaj ignorisanja emocija radi izbegavanja bolnih stvari, želja za izlečenjem, pronalaženje načina za izlečenje (pre svega se ovde misli na emotivno izlečenje), malo brige o sebi ali više empatije prema drugima, lakše rešavanje emotivnih problema drugih ljudi nego svojih, osetljivost na tuđu bol, prepuštanje intuiciji, instiktima... sve "ide iz stomaka" (Mesec), strah od napuštanja, ali i osećanje napuštenosti, usamljenost, povlačenje, porodična preosetljivost, porodični problemi, bol zbog nekog iz porodice, osetljivost i prema onima koji su na margini života....

Sunce konjukcija Kiron - egzaktno 20:28
Najkraće: Sunce - ego, volja i Kiron - ranjeni iscelitelj, ključ. 
Sunce ovde u tranzitu ....jer dolazi i prolazi (pored Kirona) osvetljava, pojačava energiji Kirona. 
I tako može osvetleti neku "ranu", pronaći ranu. Od rane zavisi i sve ostalo. Hoćemo li tu ranu i bol prigrliti ili ne. Hoćemo li potražiti ključ, vrata, lek ili šta već. Hoćemo li pronaći rešenje za tu bol. Pre svega trebalo bi osvetliti, osvestiti, prihvatiti da bol postoji (to je već pola rešenja). Jer biće i onih koji to ne mogu, ne žele, iz bilo kog razloga.
A pitanje je da li je ta bol stvarna ili je u pitanju ranjeni ego, sujeta. Tu pomoći nema, morate sami da otkrijete. A neka osetljivost hteli mi da priznemo ili ne postoji.
Ove dve zagrljene planete (Kiron je i planeta i kometa) će probuditi osetljivost u svima, prema ljudima, zbog ljudi, ali i životinja,  živih bića generalno. Nekome će samo biti tesno u sopstvenoj koži.
Ako rana i boli ipak ima biće i potrebe da se oni izleče, zaleče. Bilo da se radi o ranama na duši ili nekoj stvarnoj rani. I onda ide pitanje i dilema da li je tradicionalana medicina dovoljna, možda je rešenje u nekim drugim alternativnim metodama?!  

Sa Suncem ovde moguće je i otkriće.... nečega ili nekog ko rane i boli može da izleči, zaleči, ublaži, umanji. Ima li leka apoteka. Šalu na stranu ali lek uvek postoji....samo je potrebno da želimo izlečenje. Možda ne treba lutati i tražiti možda je lek u nama (Sunce - ego, ličnost, osoba...). Možda je rešenje u unutrašnjoj potrazi.
Ako ste srećnici i bola nema ili ga ne prepoznajete....osvrnite se, ima onih oko vas koji su ranjeni i bolni. Dobro se dobrim vraća....uvek! Pomažući drugima vi zapravo pomažete sebi! 

Sunce u našim horoskopima je muški princip: otac, muž, muško dete...neki autoritet. Možda je tu neka rana, ranjeni odnos sa nekim ko predstavlja Sunce u vašem životu bilo da ste muško ili žensko. Možda se ovde radi o ocu (ili već prema horoskopu) koji ima svoj bol i tugu...ili je to vaša bol naneta od strane onog ko Sunce predstavlja. Možda je ovde u pitanju vaša uloga, uloga u kojoj ste vi iscelitelj nekoga. Kako god ključ isceljenja je tu...negde ili oko vas ili u vama. Najpre u prihvatanju bola, kada to uradite sve je lakše....Verujte znam!


Potraži me u predgrađu,
na ulici, na raskršću,
gdje ti je jorgovan rasuo perle,
gdje nam je proleće dotaklo usne i pobjeglo.


U priči su Mesečevi Čvorovi....biranje puta kojim ćemo ići dalje....
Da bi krenuli dalje, moramo nešto da promenimo!

Šansa, mogućnost, predispozicija da pređemo put iz prošlosti ka budućnosti, prilika da spojimo sever i jug. Da zajedno sa SMČ pronađemo taj put koji vodi ka budućnosti. I opet prošlost! Ne možemo u budućnost ako ne rešimo nešto iz prošlosti, zapravo ako se ne osvrnemo na prošlost i na JMČ....ali danas...u sadašnjosti.

Mlad Mesec i SMČ (JMČ)

Mesec konjukcija SMČ - egzaktno sutra u 14:22
Mesec je ovde na raskrsnici....sve u simbolu Meseca: duša, emocije, instikt, koreni, privatno, porodica, dom, majka, narod....stigao je do tačke SMČ u Ovnu i "bira put". Preko puta je JMČ u Vagi. 
Ovo je osa Ovan - Vaga i JA suprotno od TI (MI, drugi). Jasno je da je put SMČ onaj put kojim treba ići, on je budućnost...sa uvažavanjem prošlosti JMČ u Vagi ali ovde je potrebno osloboditi se prošlosti koja vas koči, sputava...a ta prošlost su i neki ljudi, oni preko puta vas, veze i odnosi i emotivni i svaki drugi!

Sunce konjukcija SMČ - egzaktno 05.aprila (uticaj traje energija pomračenja)
Sunce ovde obasjava tačku izlaza SMČ. Izlaz je baš tu gde se nalaze trenutno (tranzitiraju) Sunce i SMČ. I baš tamo gde vam se sada nalaze Sunce i SMĆ (Severni Mesečev Čvor) tu je vaš izlaz.
Dakle i Sunce je na raskrsnici...i sve u simbolu Sunca: ego, volja, karakter, vitalnost, "unutrašnje dete", srce i u stvarnom i u prenosnom smislu...

Sunce je izvor života, Sunce je energija...ovde u konjukciji sa SMČ to je Put kojim treba ići...Lakši put. Preko puta je JMČ i prošlost i put kojim ne treba (više) ići.
Ok, bez prošlosti nema budućnosti...ipak bitno je šta se sada dešava, jer bez sadašnjosti nema budućnosti. Bitno je prepoznamo put koji vodi ka budućnosti. Preko puta je JMČ i put koji treba napustiti, kojim ne treba ići....ili teži put (za one koji ipak i dalje idu njime).
I ovde je u pitanju osa Ovan - Vaga!

Nešto dalje od Sunca i Meseca je i retrogradni Merkur u Ovnu
RMerkur ide ka konjukciji sa Suncem - "Ja sam ono što mislim"
Venera je takođe u Ovnu (stelijum) ali daleko od Sunca i Meseca!
Mars vladar Ovna je u konjukciji sa Saturnom u Ribama - Teška lekcija i težak ispit...

I kao što možete i sami da vidite sve same konjukcije, intezitet....

Uloge Kirona, SMČ i RMerkura u Ovnu su velike i značajne!
Ništa manji značaj nema konjukcija Marsa i Saturna u Ribama 

Biće ovo u najmanju ruku vrlo interesantan Mlad Mesec i Totalno pomračenje Sunca u Ovnu!

Ono što je izvesno je da na delu imamo snažnu energiju Ovna:
Energiju identiteta, inicijative, svrhe, motiva, nagona...



U oči Mladog Meseca i Pomračenja Sunca

Mesec plovi dubokim vodama Riba...
Od jutros je u konjukciji sa Neptunom

Kada se sretnu Mesec i Neptun u Ribama
Slušajte svoj unutrašnji glas.
Povežite se sa svojim osećanjma...povežite se sa kosmosom!
Čuvajte se obmana, samoobmana, razočarenja...laži, teorija zavera...

Možete i pobeći od ove i ovakve stvarnosti...u umetnost, kreativnost, muziku, ples...
Možede pobeći i u neko vaše srećno mesto...stvarno ili u mašti...

Lako možete negde "odlutati", poenta je da znate put kojim treba da se vratite
Napravite razliku između stvarosti i mašte, u suprotnom zaista bi mogli da se pogubite...Moguća su i neka mistična iskustva, jasni snovi, proročki snovi... moguće su razne poruke iz mističnog sveta.

Opustite se...oslušnite ovu svojevrsnu nebesku muziku...sanjajte budni, uživajte pored vode ili napravite kućni SPA...meditirajte, maštajte, budite kreativni...i čuvajte se i izbegavajte iluzije...

Od 10:26 do 13:24 Mesec će biti u Praznom hodu - Odmorite dušu!
U 13:24 Mesec će preći u Ovna

Mesec u Ovnu će do kraja dana biti u sekstilu sa Plutonom u Vodoliji i u konjukciji sa Venerom
Duboko zakopane emocije mogu biti otkrivene, mogu izaći na površinu...Sve je dublje i intezivnije, odnosi, akcije...ono osećanje sve ili ništa...(Pluton).
Vreme je za ljubav...probudite lepotu u vama i drugima...volite i budite voljeni (Venera)

Sutra nas čeka novi dan....
Sutra će se Mesec sresti sa SMČ, Kironom i Suncem.
Mlad Mesec i Totalno pomračenje Sunca u Ovnu


☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...

Pesma dana:
/


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com



Нема коментара:

Постави коментар