недеља, 13. јун 2021.

Šta rade zvezde u periodu od 14.juna do 21.juna...Moto nedelje:
"Onaj ko prevlada svoje strahove biće istinski slobodan"

Ove nedelje na zvezdanom nebu:

14.jun 01:39: Sunce kvadrat Neptun
15.jun 00:00 Saturn kvadrat Uran - II
20.jun 17:05 Jupiter kreće u retrogradni hod sa 2°11’ Riba


Sredina meseca...Nedelja sa dva bitna astro događaja...

Venera je u Raku i dalje bol boluje i sa Kironom traži ključ za (iz)lečenje. Tu je Uran i ako je u svađi sa RSaturnom pomaže Veneri da promeni iznenada neke stvari...A Mars je u Lavu...šepuri se za sve pare...
Ipak zvezde ove nedelje su Saturn, Uran i Jupiter...

I dok Sunce u Blizancima i Neptun u Ribama pričaju priču o zamagljenoj stvarnosti, oslabljenoj volji, o iluzijama, obmanama...i dokle ništa nije onako kako izgleda....ipak u prvom planu je nebeska svađa i rivalstvo Saturna i Urana koja je počela krajem prošle godine a u februaru ove godine kulminirala...sada po drugi put na nekoliko dana od pomračenja imamo njihov sukob gde RSaturn želi da zadrži status quo...a Uran želi da prekine lance...

Neptun šalje pogrešne vibracije Suncu...i nama ništa nije jasno...San i java se prepliću...Informacije, vesti, komunikacija, saobraćaj...sve pod velom magle, nejasno, tajnovito...Konfuzija svuda oko nas...a na sve to Merkur u Blizancima retrogradan i ništa manje zbunjen od strane Neptuna!

Saturn i Uran imaju sukob interesa, svađa koja je počela prošle godine sada se zahuktava još i više...Ova energija nas ne može puno iznenaditi jer sa njom živimo već neko vreme. Ono što vam je do sada sigurno postalo jasno je da morate da se izborite sa onim što treba promeniti i shvatiti šta je ono što treba zadržati! Ako se to ne dogodi sada imate još jednu šansu krajem ove godine!

Jupiter kreće u redovan retrogradni ciklus...vratiće se u Vodoliju 28.jula i to retrogradno putovanje podeliće na dva dela, na retrogradno putovanje u Ribama do 28.jula i retrogradno putovanje u Vodoliji do 18.oktobra! 

Ovako izgleda ova nedelja:PONEDELJAK 14.jun 01:39: Sunce kvadrat Neptun

Ovog ponedeljka Mesec je u Lavu...Juče se sreo sa Marsom...Danas će biti u aspektu harmonije sa Kironom u Ovnu (trigon), slažu se ove vatrene energije...Ali neće se slagati sa Uranom u Biku (kvadrat) i sa RSaturnom u Vodoliji (opozicija)....Čudan neki dan...
A sve je krenulo jedan sat posle ponoći i 39 minuta...kada su se Sunce u Blizancima i Neptun u Ribama sreli u energiji kvadrata....
Teško buđenje...Ona potreba da se ostane u krevetu onih čuvenih još pet minuta...
Otvorite oči kad ono realnost...Zatvorite oči i prizivate maštu...

Ova energija je nastavak priče pomračenja Sunca...
I dalje Neptun šalje pogrešne talase i vibracije...
I dalje ima magle, obmana, laži...I dalje je teško u toj magli razaznati istinu...
I dalje važi savet....sačekajte sa bitnim odlukama...
Zašto?

Neptun je planeta mašte, snova...ali i iluzija, obmana...bekstva...U neharmoničnoj energiji on je taj koji nas zbunjuje, zamagli ono što dodirne...sa njim sve izgleda ili mutnije ili glamuroznije nego što jeste...
Sunce je izvor života, naša volja, energija, vitalnost...ono je naša slika i prilika...Sunce je vaša životna snaga, snaga volje, vaš identitet!

Kada se sretnu u energiji kvadrata nastane tanka linija između stvarnosti i iluzije...
Tanka je linija između onog što stvarno jeste i što mislimo da jeste...

Teško je shvatiti energiju Neptuna, njegovo carstvo snova, laži i obmana...neuhvatljiv je...spreman da vas zavede, obmane....opije! Oni koji Neptuna shvate, otkriju, prihvate kao energiju mašte, umetnosti, muzike, romantike...mogu sve ovo lakše da prođu!
Nije problem zaviriti u neku drugu dimenziju...odlutati...ali ako ste svesni toga...
Ako ovu energiju prihvatite kao jedno lepo pozitivno iskustvo kroz maštu i kreativnost...onda ćete izbeći energiju destruktivnosti, iluzija i obmana! Sa ovim aspektom rođeni su mnogi umetnici, muzičari....

"Tvoja vizija će postati jasna tek kada pogledaš u svoje srce. 
Ko gleda izvan svog srca – sanja. Ko gleda unutar svog srca – budi se" - Carl Jung 
" Sve istine je lako razumeti nakon što su otkrivene, poenta je otkriti ih. "  - Galileo Galilei

Poznati sa Sunce kvadrat Neptun: Whitney Houston, Che Guevara, Paul McCartney, Carl Jung (Sećanja, snovi, razmišljanja), Frédéric Chopin, Franklin D. Roosevelt, Galileo Galilei (Ipak se okreće), Jane Austen (Gordost i predrasude Razum i osećajnost, Ema...), Franz Schubert (9.Sinfonija), Yehudi Menuhin, Herbert von Karajan, Bette Davis, Kurt Cobain (Nirvana)....


Zamagljena stvarnost
Sa ovim aspektom u tranzitu ogledalo stvarnosti može biti zamagljeno....Blizanci imaju energiju komunikacije, Ribe imaju energiju kreativnosti.....ali tu je kvadrat....Češće uzimajte krpu i brišite maglu sa "vašeg ogledala stvarnosti"...ništa ne uzimajte zdravo za gotovo. Proverite svaku informaciju, činjenicu, vest!!! Čuvajte se konfuzije!!! Ovaj aspekt negde može doneti i manjak energije....
Sa ovim aspektom moguće su razne zablude, teorije zavere....pokušajte da ne podlegnete.. Pomislite i na ovo...nekome to odgovara da bi izbegao odgovornost....ne doprinosite tome.... Obmanjivanje javnosti u cilju skidanja odgovornosti!!! Mislim da većina zna o čemu pričam!!!
Proverite više puta neku vest....posebno ako je "šaljete dalje"!!!

I za kraj....
Ovaj kvadrat je deo energije koja je započela konjukcijom Sunca i Neptuna!
Jednom godišnje imamo ovu konjukciju i novi ciklus ovih planeta.
Ove godine konjukcija se dogodila 11.marta 
13.maja imali smo sekstil ovih planeta, sada imamo kvadrat, trigon će se dogoditi 15.jula i 12.novembra i opozicija će se dogoditi 14.septembra! Ovom opozicijom ćemo doći do kulminacije ovog ciklusa. Novi ciklus će početi 13.marta 2022. godine!
UTORAK 15.jun 00:00 Saturn kvadrat Uran - II

I stigli smo do drugog od tri kvadrata Saturna i Urana! Ovo je ujedno i jedan od glavnih događaja ove nedelje, ovog meseca ali i ove godine!!!
Saturn i Uran su vladari Vodolije...

Saturn je u Vodoliji od 17.decembra prošle godine, tu će ostati sve do 07.marta 2023. godine!
Uran je u Biku od 06.marta 2019. godine, tu će ostati do 26.aprila 2026. godine!

Saturn se prilično dobro oseća u Vodoliji, Uranu baš i ne prija energija Bika!
I ako Saturn i Uran prilično dobro sarađuju kao vladari Vodolije...ovako u različitim energijama dolazi do sudara (kvadrat) energija. Ne slažu se najbolje energija Vodolije i energija Bika!!!
Bik VS Vodolija 
Bik - zemlja i Vodolija - vazduh. Bik - pasivan Vodolija - aktivan princip!
Bik se brine o emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti, o hrani za telo i dušu (sva čula uživaju). Vodolija se brine o društvenoj i socijalnoj strani našeg života, o hrani za mozak...prijateljstva, grupe kojima pripadamo (zajednički interesi), iznenadna dešavanja, revolucije, sloboda, pobune...

Ovo je to već znate....sukob starog (Saturn) i novog (Uran)...
Kvadrat je neharmonična energija...on uglavnom izaziva napetost, nemir, stres...Ovde Saturn i Uran žele ali i rade sasvim različite stvari....i u toj interakciji samo smetaju jedan drugome. Ovde se radi o dve različite energije (Vodolija - Bik) koje su u sukobu...Iz tog sukoba dolazi do nesigurnosti i straha a onda i do stresa...Ovo je zapravo jedan veliki sukob interesa!

I stalno pitanje...da li treba da se držimo starih, proverenih principa, struktura...ili je vreme da se iskoči iz proverenog u nešto sasvim novo, drugačije...U ovom trenutku to su krajnosti...i najbolje je na neki način ih pomiriti...Lakše reći, nego učiniti! Ono što je ovde očigledno je da su promene na ovaj ili onaj način neizbežne. Poenta je da te promene ne izazovu još veći nemir i nervozu!

Saturn je taj koji želi da zadrži nešto, želi stabilnost, odgovornost...on zapravo ništa ne bi menjao...ALI...Uran želi promene, želi nešto novo, želi da promeni ono što po njemu više ne valja, ne funkcioniše...I svako od njih kao da nema nameru da popusti!

U prvom kvadratu 17.februara svima nam je postalo jasno da neki problem postoji i na ličnom i na kolektivnom planu! Kada nastane neki problem...njega treba i rešiti, ali to je u ovoj energiji i ono što je najteže! Sada u drugom kvadratu mnogi od nas se zapravo prilagođavaju nastalim problemima...Ovaj drugi kvadrat je možda i nešto teži jer otpor je veći. Sada je Saturn retrogradan! Mnogi će se možda prilagoditi situaciji tek u trećem kvadratu koji nas očekuje 24.decembra!

Sve ovo je počelo mnogo ranije...
Sve ovo je počelo konjukcijom Saturna i Urana - novi ciklus!
Novi ciklus ovih planeta počeo je dalekog 13.februara 1988. godine!
Prvi kvadrati iz ovog ciklusa dogodili su se 1999/2000 godine.
Opozicije iz ovog ciklusa dogodile su se 2008/2010 godine.
Sada posle 21 godinu imamo ponovo kvadrate!
Ulazimo u treću četvrtinu ciklusa!!!
Pisala sam već na ovu temu:


NEDELJA 20.jun Jupiter kreće u retrogradni hod sa 2°11’ Riba

Jupiter će se priključiti već postojećim retrogradnim planetama....Plutonu, Saturnu i Merkuru...
Jupiter je prešao u Ribe 14.maja i ovo retrogradno putovanje će skratiti njegov boravak u njegovoj matičnoj kući i vratiti ga u Vodoliju. U Vodoliju će ponovo ući 28.jula! U direktan hod će krenuti 18.oktobra a u Ribe će ponovo ući 29.decembra!

Dakle Jupiter će biti retrogradan u Ribama od 20.juna do 28.jula, u Vodoliji će biti retrogradan od 28.jula do 18.oktobra!
I naravno nije isto to retrogradno putovanje u Ribama i retrogradno putovanje u Vodoliji!
Dok bude putovao retrogradno u Ribama mi ćemo sa njim roniti po našoj podsvesti, tajnama...kada pređe u Vodoliju na red će doći naša društvenost, socijalnost, humanost...Već dugo smo u globalnoj svetskoj priči o pandemiji...i u vreme retrogradnog Jupitera preispitivaćemo tu priču iznova i iznova...U Ribama preispitivaćemo tajne, kao što je i sam virus nevidljiv i tajanstven...u Vodoliji preispitivaćemo priču o ponovnom povezivanju...
Možda nećemo dobiti jasne odgovore (retrogradni Jupiter)...ali svejedno dobro će nam doći da slušamo svoju intuiciju, kroz razna preispitivanja, premotavanja, procenjivanja!!!


Нема коментара:

Постави коментар