уторак, 15. мај 2018.

Majka Zemlja....U istom danu Mlad Mesec u Biku i ulazak Urana u Bika!!!





Samo što nije...Mlad Mesec...
Mesec je u Biku na 21*.....Sunce je u Biku na 24*....njihov susret (konjukcija) je u 13:47 CET!!!
Mlad Mesec u Biku - novi ciklus, novi početak!!!




Šta seješ to i žanješ...

Mesec voli da boravi u Biku....u egzaltaciji je...(u prevodu veliko uzbuđenje, zanos, ushićenost, razdraganost...). Vole se Mesec i Bik...imaju harmoničan odnos. Ova energija će najviše uticati na Bikove generalno, ali i na sve nas ostale tamo gde nam se Bik nalazi u horoskopu...ta oblast života biće pod jakim uticajem!!!

Bik (najkraće):
Elemenat: zemlja. Kvalitet: fiksan. Princip: pasivan.
Grafički simbol: glava bika sa rogovima.
U grupi je (zemlja) sa Devicom i Jarcem
Vladar Bika je Venera.
Prirodni vladar 2.kuće.
Osnovna fraza: Ja imam. Ključna reč: stabilnost
Bik vlada: grlom, ušima, vratom, glasnim žicama, jezikom, ustima, tiroidom, krajnicima
Bik vlada: Atlanskim okeanom, Azijom, Belorusijom, Floridom, Grčkim arhipelagom, Grenlandom, Irskom, Južnom Amerikom, Kiprom, Minesotom, Persijom, Poljskom, Rodosom; Vojvodinom...
Bik vlada: Dablinom, Lajpcigom, Palermom, Rodosom.....
Energija Ovna ukratko: stabilnost, opuštenost, romantika, praktičnost, otpornost na promene, sticanje radi uživanja, energija usmerena ka životnim zadovoljstvima..
U dobrim aspektima ova energija je: strpljiva, domaćinska, senzualna, konzervativna, praktična, pouzdana, odana, umetnički nastrojena... U negativnim aspektima ova energija je: tvrdoglava, usporena, svađalački nastrojena, posesivna, pohlepna, materijalistička, okrenuta sebi...




Mlad Mesec je zapravo kraj jednog ciklusa i početak novog.....
Ovaj sada u Biku ....kao da nam poručuje da "zasadimo seme" ....seme novog početka!!!
Svi generalno bez izuzetka imamo priliku da krenemo u nešto NOVO...ili kako se to danas popularno kaže da krenemo u novi projekat...Kako god, imamo šansu da započeno nešto...emociju, posao, novu fazu u životu...Kako se sve dešava u Biku, možda je sve povezano sa emotivnom i materijalnom sigurnošću i bezbednošću...
Efekte ovog Mladog Meseca osetićemo u nerednih nekoliko nedelja sve do 13.juna do sledećeg Mladog Meseca u Blizancima na 22*. Najveći zamah osetićemo u naredne dve nedelje!!!

Najvažniji aspekti u vreme Mladog Meseca u Biku:
  • trigon Meseca i Sunca sa RxPlutonom u Jarcu
  • kvadrat Marsa u Jarcu sa Uranom u Ovnu na 29* (kasnije po ulasku Marsa u Vodoliju, Urana u Buku kvadrat na 0*)
  • konjukcija sa Algolom (fiksna zvezda na 26* Bika)
O svim aspektima sam već pisala više puta!!!
Ukratko...trigon pruža veliku intezivnu energiju i moć...moć regeneracije i transformacije. Kako je u pitanju Pluton...potrebno je i neko čišćenje...on je i retrogradan, tako da imamo posla i sa prošlošću...ali poenta je da imamo snažnu energiju da nešto suštinski promenimo (Šta? To već zavisi od ličnog horoskopa)!!! Kvadrat je prilično nezgodan!!! Nagoveštava neku vrstu eksplozije i u stvarnom i u prenosnom obliku te reči!!! Nagoveštava bes, ljutnju, nasilje, šokove, stres, "kratki fitilj", nervozu, ekscentričnost, buntovništvo...
Konjukcija sa Algolom ne spada u dobre energije!!!
Algol...fiksna zvezda koju nazivaju "Demonska zvezda", u mitologiji glava Meduze
U astrologiji njeno značenje ne spada u najbolje, zapravo poprilično je teško...ona izaziva nesreće, nasilje, ima vrlo neobuzdanu prirodu...Nalazi se na 26* Bika!!! Mlad Mesec (Sunce i Mesec) je na 24* Bika, dakle u konjukciji su!!! Nisam mislila da pišem o ovome....ali neki svetski događaji su me ipak naterali da spomenem i ovo....Posebno jer američki predsednik Donald Tramp (ovih dana vrlo aktivan) ima Algol u konjukciji sa kućom karijere (10.kuća MC). Ona je na 24* Bika!!! Suviše očigledno da ne bi bilo primećeno!!! On je uradio ono što je obećao u predizbornoj kampanji...preselio je ambasada SAD iz Tel Aviva u Jerusalim...Zbog premeštanja američke ambasade krenuli su sukobi na granici Izraela i Pojasa Gaze...u tim sukobima nastradalo je puno Palestinaca....sve dan uoči Mladog Mesec u Biku ali i ulaska Urana u Bika!!!
Malo ili više mi njegova izjava izgleda cinično, on je naime izjavio da je i dalje "posvećen miru između Izreala i Palestinaca"!!! Ovim potezom Jerusalim je priznat kao prestonica Izralea!!!
Turska je besna zbog ovakvog poteza...vest je da su opozvali ambasadore iz Vašingtona i Tel Aviva! Ova priča još nema kraj....

Ima jedan aspekt koji "radi" u pozadini...još uvek nije egzaktan ali samo što nije: 
  • RxJupiter u Škorpiji trigon Neptun u Ribama na 16* egzaktan 25.maja!!!

"Možda postoji molitva koja sve rešava i sve prašta"... Jupiter trigon Neptun...

Dobro je da je tu....i kao molitva (za vernike) i kao energija pomoći za sve ostale koji veruju u bilo šta...od anđela do pozitivnih energija!!! I generalno i posebno....moramo imati veru i nadu u nešto...veru i nadu da svet mora da bude bolji....Ali ko nas pita...u odnosu na globalne događaje!!! Potrudite se da bar svoj mikro svet učinite boljim i lepšim...nema nam druge....Od pojedinca i onako sve kreće....


Tu je da pomogne, umiri...da nam snagu i mudrost da shvatimo i prihvatimo sve ove promene...Nešto kao ruka spasa ili izlaz iz situacije u kojoj se nađemo....
  • Merkur u Biku u trigonu sa RxSaturnom u Jarcu
Ne bi ovaj Mlad Mesec u Biku nikako prošao ne zapažen, ali još više je aktuelan zbog današnjeg ulaska Urana u znak Bik!!! Ulaskom Urana u ovaj znak...dogodiće se i velike promene opet vezane za ovu energiju i zna!!! Ono što je izvesno kod nekih predviđanja je da će Uran poremetiti stabilnost energije Bika!!! Sve su predispozicije i mogućnosti da se tako nešto dogodi!!! Uran je tu da probudi, prodrma, iznenadi...oslobodi!!! Šta? Ostaje nam da saznamo...Ima zaista puno mogućih scenarija...
Juče sam pisala o svemu ovome....Navela sam šta se dogodilo kada je Uran poslednji put menjao znak, kada je iz Riba prelazio u Ovna....zemljotres u Japanu i incident u Fukušimi!!!
Šta sada može da se dogodi? Zapravo već se događa....Kvadrat Marsa i Urana je već na delu...rat, nasilje, protesti....sukobi!!!




Uran će danas preći u Bika u 17:18 CET!!!


Ja lično Urana doživljavam kao energiju slobode i oslobađanja....volim ga jer vlada astrologijom,  metafizikom, vazduhoplovstvom (lični interes), volim ga jer donosi originalnost, oslobađa od rutine i dosade, donosi inspiraciju, nove stvari, slobodnu volju, spontanost, smelost...donosi iznenađenja, čuda...Sa njim razmišljamo van ustaljenih okvira...
Bik je tu da nas podseti na emotivnu i materijalnu sigurnost i bezbednost...Možemo novac da volimo ili ne volimo ali nam treba!!! Bez novca nema slobode!!!
Bik je i energija koja će pokazati i naš odnos prema vrednostim!!!
Kada ih "spojimo" možemo zapravo znati šta će u narednih sedam godina tražiti od nas!!!
Poslednji njegov boravak u Biku  od 06.juna 1934. do 15.maja 1945. može da nam pomogne da shvatimo neke stvari....ali ipak moramo znati da je od tada prošlo 84 godina i da se svet mnogo promenio...Nekih stvari će uvek biti...ratova, nepogoda, kriza, revolucija....Ali mnogo toga neće na sreću biti isto....pri tom mislim i nadam se da je fašizam iskorenjen.....Istorija se ponavlja (ciklusi nekih planeta) ali nikada na isti način!!!

Na ličnom (i globalno) nivou....
Možemo da očekujemo da će ovaj tranzit tražiti od nas da promenimo stav u vezi vrednosti (Bik -"Ja imam")!!! Stav o sigurnosti i bezbednosti!!! Možda promenimo i stav prema majci Zemlji!!! Nešto kao probuđena ekološka svest i savest!!! Niti možemo bez novca niti možemo bez hrane, niti bez emocija (Venera vladar Bika)....Dakle u sledećih sedam godina ovo će biti osnovne teme kojima ćemo se baviti...Bavićemo se i drugim temama...lepotom, odnosima, ženama (Venera vladar Bika)!!!




Jedini "mali" problem bi mogao da bude (ali ne mora) činjenica da Uran jako voli promene i iznenađenja a Bik to baš (nikako) ne voli...on voli da stvari ostanu iste i kakve već jesu...on tu ništa ne bi menjao :))). Bik je fiksni znak zemlje...voli sve što može da opipa :)) dodirne...Uran je planeta iznenađenja, šokova....njegov uticaj nikada nije polagan...kada on nastupa nastupa iznenada i poput nekog jakog vetra....Često je tu da nas oslobodi nekog stava, ponašnja, neke ustaljene navike...Bik u najkraćem predstavlja materijalne stvari, novac, bogastvo, zemlju....zapravo sve ono što nam pruža sigurnost, udobnost i bezbednost....Bik je i konzervativan, Uran je sve samo to ne...on je za promene, revolucije, rizikovanje...Bik je vrlo predvidljiv....Uran je vrlo nepredvidljiv!!!
I još nešto izvesno je da će nam Uran aktivirati sva čula (svih pet :))....
Uran će svakako želeti nešto da promeni...Kako i koliko zavisi od vaših horoskopa, kuće kroz koje će prolaziti (tranzitirati) kao i od aspekata (dobrih i manje dobrih) koje će praviti sa vašim planetama!!! 

Razmislite:
Šta vas čini sigurnim i stabilnim...
Kakav je vaš odnos prema materijalnim dobrima (posao, novac, imovina...)
Kakav je vaš odnos prema vrednostima generalno...
Kakav je vaš odnos prema emocijama (opet u smislu sigurnosti i bezbednosti)..
Da li ste spremni da izađete iz zone stabilnosti i udobnosti, da rizikujete...
Da li ste spremni za više slobode...
Da li ste spremni da zaštitite majku Zemlju baš vi kao pojedinac (mada je ovo više globalna priča)...
Kakvi ste sa tehnikom, tehničkim stvarima i pomagalima...da li ste spremni za tkz virtuelni novac i virtuelna plaćanja...on line bankarstvo i sl.
Da li ste spremni za drugačiji odnos prema hrani...

I za kraj...moj tata je rođen sa Uranom u Ovnu, dakle on je proživeo njegov povratak...moja majka je rođena sa Uranom u Biku....ona će ga sada proživeti....Generalno svi imamo mogućnost da Uranov povratak doživimo samo jednom....upravo razmišljam...ima još puno do Urana u Lavu :)))



Нема коментара:

Постави коментар