среда, 16. јануар 2013.

Čudni su putevi Venere... ponekad...

Primer iz prakse...

Venera u tranzitu kroz natalni horoskop
Čudni su putevi Venere... ponekad. Danas je situacija ovakava: jedna egzaktna konjukcija sa Plutonom i jadan koliko sutra egzaktan sekstil sa Saturnom... Ovo su tranzitni aspekti (za one manje iskusne i željne da nešto nauče:-). Ovu su uglavnom egzaktni aspekti dakle uticaj im je jak (tačan) i trebalo bi da bude očigledan. Ima Venera još aspekata... zbog dozvoljenog orbisa odstupanja od egzaktnog aspekta tu su još uvek i kvadrat Venere i Urana, ali i sekstil Venere i Kirona, interesantno u najmanju ruku :-). Proradio jedan vulkan (Pluton), smiruju ga vode Saturna, tu je energija lečenja (Kiron), ali neko (Uran) drma drvo ljubavi... :-). Rekoh interesantno... I za suze i za smeh... :-)).

Venera svih vremena-Olja Ivanjicki
A Venera u praktičnom i ozbiljnom Jarcu, možda i nije htela ali se smirila, uozbiljila i nema joj druge rešena da prihvati sve obaveze... I sve bi bilo lako i jednostavno da joj se na putu nije našao Pluton... onaj što miruje, miruje pa eksplodira...ponekad mračan ali nadasve željan promena... Isti onaj koji je doneo energiju inteziteta, pronašao negde i izvukao na površinu ljubomoru, nesigurnost, i davno zaboravljene strahove... U strahu su veeeelike oči i tada vam svašta pada na pamet...ali svašta. Proradio je vulkan... a nema se gde skloniti. I tako dok sa jedne strane besni užarena lava, Venera prima sasvim drugačije vibracije... od ozbiljnog i mudrog (m)učitelja, pogađate Saturna... Šta sada pita se ova Venera? Hoću li se prikloniti strasnoj želji, potrebi... Hoću li se prepustiti intezivnim osećanjima koje me uzgred rečeno plaše... Ili ću se smiriti i trezveno razmisliti... Dilema i nije tako teška... teže je doneti odluku. Sa jedne strane misli i osećanja kao u grotlu, uzavreli nezadrživi, sa druge strane smirenje i neka doza potrebne hladnoće... Ovde kao da su se srce i glava podelili i svako vuče na svoju stranu... Glava zna koji je pametan izbor.... srce ne popušta ima svoje želje i potrebe, strahovi mu se smeju u lice.... Nije lako Veneri zar ne?  Ali nije lako ni vlasniku ovog horoskopa...uzetog za primer, kako tranzitna Venera utiče na nečiji život!!!

Da li da kaže šta joj je na srcu...
Našla se ona na svom putu kroz zvezdano nebo i ovaj horoskop uzet kao primer u kući za: komunikaciju, razmišljanje, (raz)govor, pisanje... Misli uzavrele, reči hoće da se ili napišu ili izgovore... Od kako je ušla u strastveni zagrljaj sa Plutonom misli su kao u ekspres loncu...misao bi da bude izgovorena, napisana.... Saturn sve to smiruje na svoj način...polako pusti da prenoći, kao da kaže on.... Pluton ovde traži da se nešto promeni, Saturn kaže polako, ako nešto i treba da se promeni onda smireno i polako... Nekada lakše reći nego uraditi..... Kiron pomaže kod vidanja starih rana...ključ je u ruci, ali tu je i Uran....drma, kao alarm budi iz sna, traži svoje...traži nešto neobično, nesvakidašnje, traži slobodu....i hoće nešto da kaže...a vlasnik horoskopa zna da vreme za tako nešto nikako nije...

Tranzitna Venera i planete iz natalnog.....
U isto vreme ova tranzitna Venera prima i uticaje ostalih planeta vlasnika ovog horoskopa. I svi su oni pozitivni... Najjači je trigon Venere i Plutona (ali onog natalnog Plutona...). Sličan je konjukciji Venere i Plutona ali svakako nije isti... Ovaj trigon se bori ovde najače što može... Trigon...je aspekt koji pomaže da rane zacele, da zaboravimo ružne stvari iz prošlosti...Sve bi bilo idealno da u trigonu nije Pluton, njegova energija ostaje ista čak i u ovako dobrom aspektu... Dakle emocije jake, misli teške, vulkan i dalje radi...potrebe i želje još i jače kao na kvadrat!!! Da li će Veneri pomoći dva sekstila koja će koliko sutra biti egzaktna... Venera u tranzitu prima energiju Neptuna i energiju Jupitera.... kroz sekstile. Za one manje iskusne da naglasim da su ovde Neptun i Jupiter natalne planete vlasnika ovog horoskopa... Venera inače kada je u dobrom aspektu odlično sarađuje i sa Neptunom i sa Jupiterom...  Uroniće Venera duboko nošena energijom Neptuna, najverovatnije će izroniti srećna pod uticajem Jupitera... uz pomoć muzike, snova sanjanih otvorenih očiju, nekog zamišljenog oblaka kao beg od stvarnosti (Neptun), spašće se ova tranzitna Venera. Još uz nesebičnu pomoć Jupitera sve će biti mnogo jednostavnije, veselije, radosnije.... eto i optimizma koji će na Plutonov vulkan gledati kao ok desilo se idemo dalje.... Sa Venera/Jupiter aspektom opuštanje je moguće čak i ako je pritisak tu i još traje... Nešto je do zvezda, nešto je i do vlasnika horoskopa, ali sa ovakvim aspektima moguće je reći.... Život je lep!!!  Uživaj u životu – ima rok trajanja!!!


Garavi Sokak - Život Je Lep 

 

Нема коментара:

Постави коментар