четвртак, 13. септембар 2012.

"Kad poludimo"...

 ili čuda su moguća...

 Slika Ane Petrović
I opet je Venera u centru pažnje, kako i ne bi bila kada se nalazi u Lavu, a on svaku planetu (po)stavi u centar:-)). Danas Venera skreće pažnju na sebe tačnim (egzaktnim) trigonom sa RUranom iz Ovna. Vatreno, moja je prva asocijacija. Lav - Vatra, Ovan - vatra!!! U kombinaciji velika Vatra:-)). Šalu na stranu, mogući su burni događaji ili doživljaji, kako kome. Neko neće ni osetiti, neke druge će baš protresti. Kako ovde uglavnom pišem generalno o tranzitima i aspektima tako ću i sada. Od kako je Venera ušla u Lava 6.Septembra, ona bi da se zabavlja, igra, dobila je dozu kreativnosti, a emocije poput vatre šire se i sve su toplije. Zablistala je Venera i sa reflektorima i bez njih, prisutna je svuda gde zabave, kreativnosti, umetnosti ima. Pronašla je svaki crveni tepih. Devojke i momci i svi oni koji se tako osećaju, spremniji za flert, udvaranje, pokazivanje i "perja" i osećanja:-)). Osvrnite se oko sebe ljubav je u vazduhu... I Sunce još sija... ide ka Miholjskom letu... Mnogi su otvorili svoja srca i hrabro ih nose, mnogi na dlanu, drugi kraljevski tek da se nasluti. Ima i drame, dostojne jednog Lava. 

Slika Ane Petrović
I tako na svom putu kroz ovaj harizmatični znak Venera je udružila svoju energiju sa energijom Retrogradnog Urana iz Ovna, u vidu trigona. 
Kraljevska energija i energija promena - zajedno!!! Čuda su moguća :-). I poželjna u nekim slučajevima. Jer koliko dugo je naša Venera unazad bila pomalo neodlučna, pomalo preosetljiva, uh kome je do tih sećanja... Sada u ovom trenutku ova energija nas uvodi i hrabri na neobične, vanserijske, iznenadne, događaje i postupke. Spremniji nego ikada da eksperimentišemo (Uran), spremni za nešto novo, drugačije, van proseka i standarda. Blago nama :-)). Ovde nema mesta strahovima, osećanje da se rizik isplati prisutno je, pa vi vidite šta ćete :-).  Kreativna inspiracija u usponu. Umetnici i svi vi koji umetnost volite ovo je pravo vreme za vas. Ne možete se žaliti da vam fali inspiracija, tu je zgrabite je. Svi mi - otvoreni za druženja, nova pre svega, ali i stara što da ne (Uran je retrogradan)... samo nek je veselo i aktivno. Uran ovde voli slobodu, oslobađanje..., pripazite ipak, ono jeste pozitivan aspekt ali da se ne zanesete. Idealno vreme za grupne aktivnosti, klubove, i sl. Ovo je aspekt koji će vas očas posla gurnuti u zagrljaj prijatelju, ono kada se emocije i prijateljstvo pomešaju, ili je samo suđeno da se emocije otkriju. Ovo je izenadni susret sa nekim na nekom aerodromu, ovo su piloti, stjuardese i njihove ljubavi. Ovo su i ljubavi inžinjera, studenata tehnike i sl. Ali ovo je i ljubav "preko žice", telefon, internet, Skype...ili šta god već nešto slično.. Ovo su i neobični ljudi, žene muškarci, interesantni, drugačiji, van proseka i tradicije... Tu negde su i avanture, izazovi...svašta nešto :-)). Ali kako i ne sve ovo, kada Venera pod uticajem Urana postaje tolerantnija i ne tako zahtevna..., voljna da "sve proba", eksperimentiše, rizikuje. 

Venera/Uran
Neke veze koje duže traju, u kojoj caruje (Lav) ljubav sada mogu da se iznenada odluče na brak, ili život u dvoje, onaj što na brak liči :-)).  Venčanje u Las Vegasu me najviše podseća na ovaj aspekt...sve sa Elvisom :-)). I sada malo snebivanja :-)), ovde su "ilegalne" veze vrlo moguće. Uran je to, a mi ovde nismo da osuđujemo, bar ja nisam. Neke od tih veza će opstati neke će trajati neko vreme, nešto kao ulepšavanje trenutne (nečije) emotivne situacije. Ne ljutite se na glasnika, molim :-))). Ima još ... recimo moguće su iznenadne posete, vama dragih ljudi. Ljubavnici koji su bili neko vreme razdvojeni više ne mogu da čekaju i eto ...surprise!!! Neko od vas će dobiti neki lep poklon (opet iznenađenje), mnogi drugi će od svega ovog "završiti" samo na uzbuđenju, nekom iznenađenju, pojačanim osećanjima...Malo li je?

Ja ne bih, ali moraću u ovu priču da umešam i finansije. Jer Venera osim ljubavi i lepote znači i novac (vrednosti)... a mnogi će reći da danas bez novca ni ljubavi nema. Sa ovim aspektom, mogući su novčani, finansijski rizici, i transakcije. Ko reskira kažu dobija. Ipak oprezni budite, jer i ostale planete treba da podrže ovu priču o finansijskom riziku.
Možda je sigurnije i bezbednije da nešto promenite u svom izgledu. Neki eksperiment je ovde poželjan. Novi jarko crveni karmin za dame, ili prljavo roze košulja za gospodu...to much?  
I na kraju, ne zaboravite da je ovde Venera zaljubljena u slobodu...i da joj svašta može pasti na pamet. Kako god, bitno je da uživate i budete sretni...


I Mesec danas u Lavu, i šta reći... nego veselo. Ako se od jutros "pronašli" dete u vama, dobro je, jer to je to. Udobno se Mesec oseća u ovom znaku, toplo, velikodušno...Budi se i ego i ponos, to je nekada dobro, opet nekada nije. Sa ovakvim položajem Meseca DRAMA, scena, pokazivanje je još i jače...a tek je četvrtak :-)). Ok, i četvrtkom se voli, a ovde su osećanja velika ko veliko Lavlje srce. Ovo je dan za ljubav, romansu, kreativnost, umetnost, druženje sa decom, zabavu svake vrste...izađite, pokažite se, leto neće još dugo...A Mesec je rano jutros bio u zagrljaju (konjukcija) sa Venerom, lep aspekt za dobro jutro i za ono po jutru se dan poznaje...SADA je u sekstilu sa Jupiterom iz Blizanaca - divno!!! Osećanje sreće i ugodnosti je tu, a vi vidite šta ćete sa njim:-)))). Ako je neko od jutros ustao na levu nogu i pita se šta mu je... Mesec kvadrat Mars iz Škorpije mu je :-(  ili razdražljivost, nervoza, svađalački impuls, uzbuđenje, naglost. Sve i svima prema zaslugama. Birajte sami koji će aspekti na vas više uticati, ili se prepustite sudbini, uvek je lakše kriviti druge...

P.S. Zbog onih koji me kritikuju da sam previše optimistična, dužna sam da dodam, da se približavamo egzaktnom kvadratu Urana i Plutona, mada vam za to nije potreban astrološki podsetnik dovoljno je da uzmete novine u ruke, ili pogledate na internetu vesti. Ja verujem u energiju ljubavi, zato često i pišem o njoj. Sem toga mislim da pozitivne misli privlače pozitivne događaje, po sistemu spojenih sudova. I trudim se da budem obavešteni optimista. Ako još imam za šta da se uhvatim, onda je to često ko' pijan plota... ili kao u pesmi koja sledi "Ja sam sretan, ja sam sretan nisam normalan" :-))


Kad poludimo - Grupa Regina 

 

Нема коментара:

Постави коментар