четвртак, 23. фебруар 2012.

Ljubav je...Venera



Ivo Andrić
"Prava ljubav je tako velika i jasna stvar, da joj objašnjenje ne treba".



Tokom svih ovih godina bila su mi upućena najrazličitija moguća pitanja, jedno se ubedljivo izdvojilo  kao najvažnije i najčesće....forma pitanja je bila najrazličitija ali osnova je uvek ista...pitali ste me:

Kada će već jednom ljubav da se desi? Kada ću se udati? Da li ću imati decu?  Da li je on/ona moja sudbina? Da li me voli? Ima li drugu/drugog? Da li će mi se vratiti? Zašto biramo određenu osobu a ne neku drugu?

Ovo su samo neka pitanja koja mi sada dok ovo pišem padaju na pamet a bilo je i drugačijih i tužnijih i smešnijih.....ipak osnova ili motiv svih tih pitanja je Ljubav. I godinama sam tugovala zajedno sa vama, radovala se....proživljavala sve tuge i sreće sa onima koji su ta pitanja postavljali. I još nešto je zajedničko ovde.....sva pitanja su uglavnom postavljena u periodima kada su tranziti nepovoljni, kada je raspored zvezda na nebu takav da nešto ne funkcionise, nešto škripi.....a pomoć je potrebna. Uglavnom mi se sa ovakva pitanja postavljaju kada je emotivna kriza već u toku.....zadovoljni i srećni ljudi retko pitaju bilo šta.

Svako od nas ima svoje viđenje Ljubavi, i ma koliko ono bilo različito u osnovi sva se svode na ili na radost ili na tugu. Ako malo bolje razmislite videćete da se ljubav uglavnom vezuje za tugu, patnju, najlepše ljubavne pesme su tužne, takve su i knjige sa ljubavnom temom, filmovi.....
Da li je ljubav kao u pesmi "Sve ljubavi su tužne.....a naša je najtužnija"...Postoji li happy end? Šta sve nije urađeno u ime ljubavi, jedan po meni najinpresivniji dokaz ljubavi i simbol večne ljubavi je Tadz Mahal u Indiji....ta ljubavna priča je sačuvana i u obliku parfema (mog omiljenog) Shalimar...I naučnici su se bavili fenomenom ljubavi....kroz ljubavnu hemiju i hormon srece...


Astrologija može da ponudi  odgovore na većinu ovih ljubavnih pitanja. Nema osobe koja se nije zapitala kakav je idealan partner za nju/njega, posle raznih ljubavnih iskustava. Kompatibilnost partnera je jedno od najčescih pitanja. Jedno od najčesćih pitanja je kako ljubav iz neizmerne srece i radosti pralazi u more tuge...sta je to sto najpre zblizi i spoji dve osobe a onda magija ljubavi "odjednom" prestane?


Ljubav je ...Venera
A Venera će nam u nečijem horoskopu pokazati: kako volimo, šta volimo, način na koji volimo, kako dajemo i kako primamo ljubav, čemu se radujemo...i u muškom i u ženskom horoskopu. Venera u muškom horoskopu će opisati devojku, ljubavnicu, a u oba horoskopa opisaće odnos prema braku i brak uopšte. Neće isto voleti Venera u Ovnu ili Venera u Ribama, znak u kome se ona nalazi  daće određenu energiju Veneri, nije isto ako je Venera u 1. kući ili recimo u 12,  aspekti koje pravi pokazaće nam ljubavna iskustva.

Bez Marsa nema ljubavi niti Venere.
Jer Mars predstavlja sexualni nagon. Mars će u horoskopu žene opisati muskarca, ljubavnika. Dobar odnos Venere i Marsa već govori o ljubavnom skladu. Predbračna ljubav...predstavljena je 5. kućom, kada želimo da otkrijemo kakve su ljubavne veze počećemo od te kuće. Partneri su predstavljeni 7.kućom, koja je naspram 1.kuće....dakle sa jedne strane JA - sa druge strane TI - (MI) ili svi drugi,  ovo je kuća brakaMuža će u ženskom horoskopu prikazati Suncesuprugu u muškom horoskopu prikazaće Mesec. Planete u 5.kući će nam još bolje otkriti misteriju ljubavi, recimo ako se tu nađe Jupiter, često ćete čuti da ta osoba kaže: "Ja verujem u ljubav"....jer Jupiter - vera u 5.kući - ljubav upravo to i znači, to je i planeta sreće, ali sama činjenica da se nalazi u ovoj kući ne govori da ce sreće u ljubavi biti....mogla bih knjigu da napišem na tu temu jer upravo imam baš tu planetu u 5.kući. Pročitaćete negde da je prelazak iz ljubavne veze u brak opisan 6.kucom.....u praksi se pokazalo da to ima smisla. Inače ova kuća nema direktne veze sa ljubavlju i emocijama, može samo opisati taj prelaz jedne ljubavne veze u brak. 


Dakle kada krenemo sa pričom o ljubavi najpre krećemo od Venere, zatim od 5.kuće i znaka koji je na vrhu te kuće, njenog vladara, položaja koji ima (znak i kuću), aspekata koje pravi, zatim gledamo planete u kući opet znak i aspekte.....za ženu još pogledamo i Marsa i već možemo steći neku prvu sliku o ljubavi. Isti je princip i za bračnu ljubav, najpre gledamo vrh 7.kuće i u kom znaku se nalazi i uglavnom ćete tako saznati šta očekujete od braka, zatim gledamo vladara kuće i gde se nalazi u kom znaku i u kojoj kući i kakave aspekte pravi sa ostalim planetama, pogledaćemo još i položaj Sunca za žene i položaj Meseca za muškarce, zatim sam znak Vage koji je prirodni signifikator za brak, naravno pogledaćemo i Veneru.



Tu negde su odgovori na većinu vaših pitanja....sve polazi od natalnog horoskopa (životnog), tu su zapravo svi vaši odgovori. Kada dobro upoznate sebe znaćete i svoju budućnost. Naravno da neki tranziti mogu sliku o ljubavi da poprave ili pokvare...naiđu tako loši ili dobri periodi, ali to je život...pun je nijansi kao i duga posle kiše. Pogledaćemo i predikcije tek da ipak vidimo šta nas čeka jer radoznalost je u ljudskoj prirodi, konsultujemo i godišnji horoskop, ali moram da vam kažem da je ipak ono najvažnije u natalnom!













Нема коментара:

Постави коментар