среда, 18. јануар 2012.

Retrogradni Mars u Devici


Ovaj tekst ide nesto ranije nego obicno tek da se polako pripremite, jer prica o retrogradnom Marsu je vrlo interesantna za sve nas bez obzira kroz koju kucu nam on trenutno prolazi...

Mars u horoskopu predstavlja muski princip, on je planeta energije, borbe, hrabrosti, odlucnosti i samopuzdanja.....Mars je planeta AKCIJE, inicijative, ambicije... 

Mars pokazuje koliko imamo snage da ostvarimo ono sto zelimo!!! Iz polozaja Marsa i znaka u kome se nalazi mozemo da vidimo koliko smo preduzimljivi, ukazuje na posao koji cemo izabrati i kako cemo ga raditi. 
Mars je i planeta dokazivanjatakmicarskog duha, nadmetanja. Ipak njega najvise povezuju sa agresijom, nasiljem i opasnostima. Negde cete procitati i da je on malefik tkz. losa planeta, medjutim nacin na koji se koristi ogromna energija koju on ima moze biti dobar ili los. 
Tamo gde se nalazi Mars je potencijalna opasnost. Mars je izazov, a ogromnu energiju koju poseduje treba samo dobro kanalisati. Da li imate "dobrog ili loseg" Marsa zavisi i od znaka u kome se nalazi, aspekata koje pravi sa ostalim planetama...Dakle mozete biti hrabri i snazni ili destruktivni i agresivni....Mars upravlja i zeljomseksualnom energijom, libidom....predstavlja ratove, nesrece, operacije, rane, povrede, nasilje...

Tranzitni Mars se sada nalazi u Devici tacnije od 11.Novembra 2011. 
Od 24.Januara ce biti retrogradan.....sve do 14.Aprila 2012. a u Devici ostaje sve do 3.Jula 2012.


Mars je inace od svih planeta najredje retrogradan. Retrogradnost se desava na oko svake dve godine....Mars je po svojoj prirodi direktan i retrogradnost mu najmanje odgovara...On je uvek za akciju, za kretanje i to vracanje ga zaista ometa. To kretanje unazad je zapravo prividno, gledajuci sa zemlje Mars zapravo pravi petlju zaokrece i u odnosu na onog ko posmatra izgleda da ide unazad..  Kada je na nebu retrogradni Mars taj period se obicno oznacava kao los, kao period pojacane agresije, nasilja... Osecamo ga nekako svi kolektivno. Najbolje je ako nije neophodno nista novo zapocinjati u ovom periodu... jer mogli bi da donesete nepromisljenu i ishitrenu odluku. Od svih znakova u kome je Mars retrogradan Devica je nekako najnepovoljnija...Da li ce amerikanci izazvati jos koji rat u svetu, vrlo je moguce....jeste daleko ali rat je rat!!!
Devica je inace analiticna, logicna, tacna, precizna....a Mars u Devici bezi u rad, brine o ishrani, zdravlju....u vreme retrogradnosti on je dzangrizav, prekomeren, prekritican, u to vreme mnoge ce muciti stomak, pankreas, trbusna maramica, creva, probavni trakt....ali i zdravlje generalno (Devica)....., posete zdravstvenim ustanovama vise nego obicno. Mars u Devici nema neku veliku fizicku snagu tako da je retrogradnost ovde bas nepovoljna!!! Postoji opasnost od raznih upala i operacija, povreda!!! 
Devica - hrana, mozda neki problem sa hranom...neispravnost ili nesto slicno tome....pazite sta jedete!!!
Radnici ce biti nezadovoljni, a posao ce biti glavna preokupacija i briga vecini od nas....Mars u Devici obicno cuti i radi....ali u vreme retrogradnosti tesko ce cutati.....Sve usluzne delatnosti bice na iskusenju...Svadje na poslu, sa kolegama pre svega....ali i sa nadredjenima, a od njih veliki pritisak. Haos na poslu otuda i stres, onda i zdravlje moze da trpi....Probjate da se bar bolje organizujete, pokusajte manje da se nervirate, ne ulazite u nepotrebne rasprave....Da li ce biti vecih protesta radnika - sumnjam, jer umoran je ovaj narod, sem toga bojim se da ce nam servirati neku novu aferu, zabacice neku novu udicu i novi mamac....a mozda smisle jos HLEBA I IGARA (CIRKUSA)...i skrenu paznju sa pravih problema.....

Azra - Hleba i igara

Nije zemlja već ludnicaBriga o zdravlju je ovde samo normalan sled stvari....Apoteke ce na neki nacin biti aktuelne...i neki lekovi, ali prirodni preparati ce imati prednost...Ako iz bilo kog razloga morate kod lekara ne odlazite!!!...U svakom slucaju neke kampanje vezane za zdravlje i zdravstvo su moguce...da li ce se okoncati neke afere ili ce zapoceti nove ostaje nam da vidimo. Da li ce smrt jednog doktora pokrenuti stvari ili ce ih neko zataskati? Mozda se sprema i neki zakon ili ce stari biti aktuelan...Zdravstveni radnici mogu biti nezadovoljni vise nego sto su to bili do sada...ali i prosvetni, i mnogi drugi naravno....
Devica je i garderoba...pa mozda dodjete u iskusenje da tu nesto uradite...bacite staro i iznoseno, usijete oparano, promenite dugmad ili rajsfesluse...Devica je cistoca, higijena...pobacajte sve sto vam ne treba i sto vas na neki nacin gusi...Sa odlaskom te energije i vasa ce se popraviti...Ako mozete ne opterecujte se previse, ne uzimajte na sebe vise obaveza i posla nego sto realno mozete da postignete, brinite o zdravlju cisto preventive radi, hranite se zdravo ovo je idealan period da steknete zdrave navike, posetite lekare i uradite makar neki sistematski pregled...cuvajte se stresa i gledajte da sacuvate mir.....izbegavajte nervozu, agresivne ljude i situacije...Energija se negde mora ipak potrositi (posebno ako posla nema), predlazem da vezbate, trenirate jer  voli to Mars u Devici....2 коментара:

 1. Prvo sve pohvale za Blog, super je...razumljiv i nama astro-laicima. Malo me zabrinuo ovaj Mars jer "ide preko mog Marsa u VIII kući" koji je inače afliktiran (bar su mi tako rekli);)
  SUNCE (27 Tau 2'25") V
  MJESEC (10 Can 46'21") VII
  MERKUR (2 Gem 25'45") VI
  VENERA (1 Can 39'38") VII
  MARS (4 Vir 24'25") VIII
  JUPITER (0 Vir 55'58") VIII
  SATURN (20 Vir 12'44"r) IX
  URAN (23 Sco 24'29"r) XI
  NEPTUN (21 Sag 57'26"r) I
  PLUTON (19 Lib 25'53"r) X
  True Node (24 Leo 15'53") VIII
  Chircon (14 Tau 29'53") V
  AC 19 Sag 31'

  Voljela bih kada biste nešto napisali i o ovom afliktiranom Marsu. Unaprijed se zahvaljujem.
  Pozdrav iz Mostara

  ОдговориИзбриши
 2. Анониман30. мај 2012. 17:13

  Nisam razmišljala o Marsu u Devici kada je u Novembru započeo svoj put. Bila sam neispunjena na svim nivoima. Onda se pojavio "On" početkom februara i odneo sve moje strahove i tuge, dao energije, koliko za dva Marsa u Devici :) (natalno ih oboje imamo i oboje smo ASC.Ovan, identične postavke polja, ali nikako nismo kopije!!!).
  ...a onda se desila i ljubav koje se i rodila iz obostrane patnje. Samo, ja sam na realnom nivu slobodna, "On" nije(oženjen je).

  Ogromno poverenje, prerasta u veliku ljubav, slobodu izražavanja, razumevanje. I ne dešava se svaki dan, naročito nama sa Marsom u Devici i još ako imaš "zid" oko sebe. Samo jednom otvoreno kažeš "nemoj da me povrediš", samo jednom naiđeš na "srodnog drugara", na onog što misliš da ćeš s njim ostvariti i ostvaruješ se svaki dan, i iskreno patiš kad nije tu!

  13/14 april 2012. Uskrs. I moja odluka da prekinem tu idilu. Mars je upravo na mom natalnom Marsu. Odluka donešena iz glave, direktno seče moje srce. I više nema ni on nade, ni onog smeha koji mi je on i samo on vratio. Kad "uđe" u moj dom, svako jutro pogodi "žicu :D .
  Ali sad sam opet samo "ja". Pusta polovina.

  Hvala na tekstu ;)

  ОдговориИзбриши