четвртак, 16. јун 2011.

Merkur u Raku (Tranzitni)


Danas u 9:09pm Merkur ce uci u znak Raka.  

Nase misli bice obojene osecanjima. I mislicemo i govoriti na dubljem i instiktivnom nivou. Manje cemo se interesovati za univerzalno i opste, vise cemo biti okrenuti na licno i na ono sto se desava sa ljudima oko nas. 
Merkur u Raku je subjektivan. Razmisljanje je ovde obojeno emocijama, a zakljucke donosimo takodje pod uticajem emocija, a oni su vise intuitivni nego logicni. Neki od nas ce se okrenuti proslosti, razmisljati o proslosti... Dobro je sto cemo imati vise razumevanja za tudje nevolje i probleme. Razmisljacemo o porodici i porodicnim stvarima, o deci, i o onima do kojih nam je stalo. Planeta dobija energiju znaka kroz koji prolazi: Merkur - um, razmisljanje, komunikacija - nacin na koji razmisljamo... dobija energiju Raka koji je nezan, osetljiv, instiktivan, brizan, majcinski orjentisan, odanost porodici, patriotizam, dobro pamcenje. U narednom periodu razmisljacemo o privatnim stvarima, o domu, porodici, roditeljima, domovini, i komunikacija ce vise biti usmerena na ovaj deo nasih zivota. Za pricu je vazno i kroz koju kucu prolazi Merkur, jer tako jos jasnije dobijate sliku o uticaju ovog tranzita na vas zivot.
Merkur ce u Raku biti do 2.Jula kada ce u 7:38am preci u znak Lava :-))

Primer: Dok bude boravio Merkur u Raku prolazice kroz moju 9. kucu - generalno ta kuca je povezana sa inostranstvom. Sestra (ne rodjena) je od skoro u inostranstvu (u Amsterdamu a on je u znaku Raka) i naravno ocekujem komunikaciju sa njom, sin uskoro ide na put, verovatno cu tada biti u mislima sa njim, a nadam se i da cemo biti u kontaktu jer ce Merkur praviti dobar asp. sa Uranom (tehnika)...Mozda cu i ja razmisljati o nekom putu...poziva je bilo :-))
Pogledajte koja kuca pocinje Rakom, kakve aspekte pravi Merkur sa vasim planetama i imacete siru sliku o Merkuru u Raku a vezano za vas zivot!!!


"Sta to ima u ljudima tuzno
Da ulaze u tudje zivote
Tko to zivi u proslosti mojoj
A jos nije umro od sramote"




Cim udje u znak Raka Merkur ce praviti trigon sa Neptunom iz Riba. Masta i intuicija ce ucestvovati u donosenju odluka, u razmisljanju, govoru, komunikaciji...U svakom slucaju ovo je aspekt bogate maste, inspiracije, predosecanja za nesto sto ce se dogoditi. Ovo je aspekt za umetnost, duhovnost, poeziju, prozu, fotografiju, promociju i reklamiranje!!!!


Нема коментара:

Постави коментар