субота, 13. април 2024.

U danu Saturna...kada Mesec menja znak...vreme za predah


Moto dana:
Isključi se. Odmori. Prošetaj. Diši duboko.

Zvezdani(n) zapis 4036

Subota. Dan Saturna. Saturn je u Ribama na 14°55’
U retrogradnoj senci je od 23.marta istog dana kada je Mars prešao u Ribe i prilično uzburkao vode Riba ali i naše živote!

Saturn i Mars se i dalje "prate u stopu"...i dalje smo na teškom ispitu i svako od nas uči svoju lekciju, ali učimo neke kolektivne lekcije. Svako se na svoj način bori sa nekim izazovima! 
Konjukcija je u Ribama pa su moguće i neke žrtve i žrtvovanja. 
I dalje osećamo uticaj Mladog Meseca i Pomračenja i kroz ovaj aspekt!

I gas i kočnica...
Ovo je na neki način vožnja pod ručnom...i da hoćete da ubrzate ne ide...
Kao i svaka konjukcija i ova donosi izazove ali ima i drugu stranu a to je rast i razvoj.
Ovih dana vam je najneophodnija samodisciplina!
I naravno imajte na umu da Nije život samo jedan aspekt

U naredne dve godine koliko traje ciklus ovih planeta suočićemo se i na ličnom i na kolektivnom planu sa raznim pitanjima, situacijama i događajima! 
20.aprila 2026. godine osvrnućemo se na protekle dve godine i krenuti u novi ciklus! 

Aspekti Saturna u Ribama
Trenutno aktuelna konjukcija sa Marsom u Ribama...sledeći Saturnov aspekt je sekstil sa Suncem u Biku 07.maja...zatim sekstil sa Venerom u Biku 13.maja....itd.
Dobro je podsetiti se da će Saturn u Ribama od 29.juna krenuti u retrogradni ciklus od 138 dana do 15.novembra...Ni blizu ni daleko...ali da se zna!




I dalje skoncentrisane energije Bik-Ovan-Ribe-Vodolija


Mesec je danas u Blizancima do 19:44 CET
U fazi je rasta, vidljiv 24.9%

Jutros još pre svitanja Mesec je u sekstilu sa RMerkurom u Ovnu...lagano buđenje sa možda nekim osećanjem Već viđenog...

Od 08:34 Mesec je u sekstilu sa Suncem u Ovnu jutro počinje u harmoniji Duše i Volje.
Ostanite što je duže moguće u tom zvezdanom "poklonu"...jer...

Od 16:46 Mesec će biti u kvadratu sa Neptunom u Ribama. Gde je kvadrat tu je neka napetost, nervoza. Gde je Neptun tu je neka sluđenost...

Sklad, lepotu i jasnoću trigona Meseca i Sunca može narušiti Neptun svojom maglom, nejasnoćama, iluzijama, lažima, razočarenjima...Ništa nije kako izgleda sa ovom energijom.  Dakle, ova energija vas može prilično zbuniti, dezorjentisati...pa nemojte ako nije hitno da donosite neke bitne odluke. 

Uvek postoji izlaz i rešenje, ovde je to kreativnost i mašta...ovde Neptun može da bude "čarobni štapić ili ćilim" koji pomaže da se "sklonimo" od realnosti!
Ako ste u mogućnosti iskoristite ovu energiju za predah...pobegnite na kratko do kraja dana negde gde je sve po vašem. Čitajte, slikajte, gledajte filmove, meditirajte....pustite mašti da raširi krila, biće vremena za realnost jer sutra je novi dan! Ako vas "drmne" nostalgija...znaćete razlog!

Mesec je u Blizancima, Merkur je vladar Blizanaca je kako već znate u Ovnu i retrogradan je. Od juče u konjukciji sa Suncem...



Od 16:46 do 19:44 Mesec će biti u Praznom hodu - Odmorite dušu

U 19:44 Mesec ulazi u Raka - vraća se kući!
Svuda pođi kući dođi - "Zelena trava doma mog"

Isključi se. Odmori. Prošetaj. Diši duboko.
Pokreni se...druži se...ili sa sobom ili sa bliskim ljudima...Provedi vreme sa porodicom.
Izađi...i zagrli neko drvo....


Mali dodatak: Iz knjige Suzane Tamaro- Idi kuda te srce vodi

"Čuvaj se. Svaki put kada, sazrevajuci, budeš htela da PROMENIŠ nešto što je POGREŠNO u ono što je ISPRAVNO, ne zaboravi da prvu REVOUCIJU treba izvesti u SEBI samoj, prvu i najvažniju. Boriti se za jednu ideju, a nemati ideju o sebi, jedna je od najopasnijih stvari koje mogu da se dogode.

Svaki put kada se osetiš izgubljenom i zbunjenom, pomisli na DRVEĆE i seti se kako ono raste. 
Ne zaboravi da jedno drvo sa velikom krošnjom i malim korenjem isčupa prvi nalet vetra, dok kroz drvo sa mnogo žila i malom krošnjom i sokovi jedva protiču. Korenje i krošnja moraju da rastu zajedno; moraš da budeš istovremeno u stvarima i iznad njih, samo tako ćeš moći da ponudiš hlad i zaklon, samo tako ćeš se, kad za to dođe vreme, okititi cvetovima i plodovima.

I kada se pred tobom otvore mnogi putevi a ti ne budeš znala kojim da kreneš, nemoj poći bilo kojim, nego sedi i SAČEKAJ. DIŠI duboko i s poverenjem u sebe, onako kako si disala onog dana kada si došla na svet; ne dozvoli da ti nešto odvuče pažnju; ČEKAJ, i dalje ČEKAJ. Budi MIRNA, ĆUTI I SLUŠAJ SVOJE SRCE. Kad ČUJEŠ njegov glas, ustani i IDI KUDA TE ONO VODI.


☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma dana:
Pokreni Se


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com















Нема коментара:

Постави коментар