уторак, 28. новембар 2023.

Venera u Vagi ovih dana....



Moto dana:
Da bi ste poleteli, 
morate se osloboditi balasta...

Zvezdani(n) zapis 3935


Danas u 12:46 Venera opozicija SMČ (konjukcija JMČ)
Mesec je i dalje u Blizancima, dan posle Punog Meseca!
I dalje su Merkur u Strelcu i Neptun u Ribama u kvadratu!

Današnji dan je obojen energijom Venere i Merkura!

Merkur i Neptun u kvadratu - Pričam ti priču...
Pripazite na neke priče ovih dana...
I ako ovaj aspekt traje kratko imajte na umu da laž ne može postati istina, laž samo može da postane navika....

Venera u Vagi ovih dana...

Venera u Vagi je nedavno bila u opoziciji sa RKironom - Kada ljubav zaboli....
Venera je danas u konjukciji sa JMČ/opoziciji sa SMČ - Ljubav na raskrsnici
Ovog vikenda Venera će biti u kvadratu sa Plutonom u Jarcu - Opasne veze




Da li ste nekada leteli balonom. Niste. Nisam ni ja :). 
Ali princip je poznat, da bi balon poleteo mora da otpusti balast
Balast je masa peska ili kamena koji služe regulisanju dizanja balona...
U prenosnom figurativnom smislu - svaki suvišan teret, stvar za odbacivanje, nepotreban teret...

Ako ovih dana imate utisak da "nosite" suvišan teret kada su emocije u pitanju možda je vreme da se "oslobodite balasta" i vinete u visine...jer Ljubav nije balast...

Ako želite da krenete napred, da dostignete visine koje su vam suđene morate odbaciti sve što vas drži prikovano za zemlju, za neke ljude, odnose, veze...za neku ljubav....gde se ne osećate dobro, gde niste svoji, gde osećate nedostatak slobode, nezavisnosti....

Ljubav nije ljubav ako boli....prava ljubav ne boli...
Ljubav nije balast....prava ljubav nije balast...
Ljubav nije opsesija, ljubomora, manipulacija, kontrola....

Današnja konjukcija Venere i JMČ u Vagi i opozicija sa SMČ u Ovnu je upravo mogućnost da se oslobodite balasta....težine, onog što vas u postojećoj ljubavi, vezi, odnosu sputava, zaustavlja....
Pročitajte više OVDE!

Mnogi od vas već sada mogu da osete i dolazeći (aplikacioni) kvadrat Venere u Vagi (vazduh) i Plutona u Jarcu (zemlja)...I ovde možemo govoriti o balastu....
Pluton ovde traži promenu, onu suštinsku promenu....i ako vam se ta promena možda neće svideti imajte na umu da promene nisu vaš neprijatelj...
Pročitajte više OVDE!

Sve ovo je poprilično lično...ali sve ovo može da se primeni i za globalno, kolektivno....


P.S. Jedan mali dodatak vezano za promene (Pluton), krize (kvadrat)

Promena - Pluton donosi suštinske, negde definitivne promene, prekretnicu, obnovu....
Dobro razmislite šta je potrebno da promenite (suštiski), obnovite, gde vam je potreban preporod. Imajte na umu da promene mogu biti neprijatne, samo ako za promene nismo spremni. 
Plutonove promene ponekad mogu da budu radikalne. Kada kažemo promene često se nelagodno osećamo, možda zbog toga što nismo spremni za promene. Mnogi od nas čak promene osećaju kao neku teškoću i još češće se opiru promenama. Zapravo kako neko reaguje na promene "stoji" zabeleženo u karakteru - natalni horoskop!
Sa promenama idu nepoznanice, ljudi se generalno plaše nepoznatog. Lakše ostaju u poznatom, u onome što dobro poznaju ma kakvo da je.....Navike su čudo!
Ponekad promene dolaze sa nekom krizom. Kriza u razvoju ili kriza nastala zbog neke situacije - događaja. Pluton je vladar prirodne 8.kuće horoskopa, ova kuća se povezuje sa krizama!

Kriza - je grčka reč... mišljenje, procena, odluka...neki prelomni trenutak i prelomna tačka gde se donose neke odluke...Preokret, obrt, nastupanje otsudnog trenutka, figurativno: prekretnica, poremećaj, zbrka, teškoće...

Strah od promena je moguć, ali sve će biti lakše ako ste otvoreni za promene, ako ste svesni da do promena mora da dođe, ako pravilno shvatite taj proces. Problem nastaje kada se grčevito držite nečega, nekoga. Negde su u pitanju samo vaše lične promene, negde će se raditi o promenama vama bliskih ljudi: roditelja, braće, sestara, partnera, deteta (i oni žive u vašim horoskopima).
Ako priznamo sebi da su neke promene neophodne to je već upola rešen problem. Što se realnije pristupi svemu ovome uspeh je sigurniji. Najbitnije je da ne ulazite u stanje panike i sl. Najbolje je ostati u kontaktu sa svojim (primarnim) osećanjima...ali i kontrolisati ih što je više moguće. Ponekad samokontrola može puno da pomogne.

Čišćenje i "čišćenje" - jedna od energija Plutona. Pluton ima ulogu kraja, završetka....i novog početka...ili...Nešto mora da "umre" da bi se nešto novo "rodilo" ili...Sve ili ništa energiju! Pluton će pokazati i šta ne valja u nekom odnosu, vezi...šta je neophodno da se promeni, ostavi, napusti ili pusti da ode. Pluton traži i suštinske promene. 
Pustite neka ode ono što želi da ode....ako se ne vrati....nikada nije ni bilo vaše. Mnogi od vas će morati da nauče i savladaju - Umetnost puštanja!

Trasformacija - Ovde je u pitanju moćan proces trasformacije i regeneracije, koju ovde možete posmatrati u nekim slučajevima kao priču o gusenici i leptiru - transformaciju gusenice u leptira! Taj proces metarmofoze je težak...ali ishod je prelep! Ono što gusenica vidi kao kraj....leptir vidi kao čudo rađanja i novi početak!

Moć Plutona se odražava u suštinskoj promeni i u trasformaciji (posle koje ide regeneracija).
Trenutni položaj Plutona otkriće vam gde su promene potrebne i neophodne, gde je potrebno neko čišćenje i gde treba da savladate lekciju koja se zove - Umetnost puštanja!

Imajte na umu i da Plutonova snaga destruktivna pre nego pređe u kreativnu, trasformativnu!
Da Pluton ima onu energiju ptice feniksa koja diže iz pepela (trasformacija).

Oslobodite se balasta!!!

☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma dana:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com








Нема коментара:

Постави коментар