среда, 22. септембар 2021.

Poslednji dan leta...Sunce na 29° Device...večeras u 21:21 CET prelazi u Vagu, počinje jesen, počinje sezona Vage...danas dan i noć jednako traju...



Moto dana:
"I sunce se povuklo, lišće je samo sebe uspavalo, 
a jesen se probudila."

Zvezdani(n) zapis 3299

Sreda. Jupiterov dan.
Jupiter je u Vodoliji na 23°25’


Nije danas Jupiter zvezda nebeskog programa...
Samo da se podsetimo on od juče u trigonu sa Merkurom u Vagi (iz senke) - Pozitivne misli donose pozitivne događaje....
Nadam se da uspevate uprkos svemu da prizovete pozitivne misli...

Zašto uprkos svemu?






Iza nas je jaka energija Punog Meseca u Ribama sa jakim uticajem RNeptuna u pozadini...
Mesec je prešao u Ovna juče u 05:13 CET, noćas u 02:16 CET sreo se sa RKironom...
Otvorila je ova energija neke stare rane...
Ostali aspekti i astrološki događaji....



Danas na zvezdanom nebu:
22.septembar 15:11: Merkur kvadrat Pluton
22.septembar 21:21 Sunce ulazi u Vagu (jesen ravnodnevnica)





Merkur je u Vagi i deluje iz (retrogradne) senke...
Merkur je ovde za diplomatiju i kompromise....ALI...ne ide to tako kada se nađe u energiji kvadrata sa RPlutonom u Jarcu...Mesec i RKiron su probudili stare rane i one lične i one kolektivne (Mesec - narod, domovina, koreni...)...RPluton je tu da oteža stvari...on je taj koji nameće moć, kontrolu...Nema ovde ni D od diplomatije...Ovde ima manipulacije, istina se skriva....doneće ova energija i stav sve ili ništa!!! Izaći će na površinu neke skrivene istine koje nam se neće svideti...mnogi će poželeti da istinu vrate da je ponovo duboko zakopaju...ali ne ide to tako...Ili je istina ili nije istina!!!
Teško je prizivati lepe misli i još teže ih je zadržati (Merkur trigon Jupiter)...
Današnji kvadrat Merkura i RPlutona imaćemo još jednom 01.oktobra zbog Merkurovog retrogradnog ciklusa. Današnji kvadrat je tu pred samu promenu sezona...


Od 21:21 CET ulaskom Sunca u Vagu dolazimo do polovine astrološke godine (ona je započeta ulaskom Sunca u Ovna 20.marta). Vreme je da sagledamo šta smo ostavili iza nas i šta se nalazi ispred nas...upravo dok vežbamo ravnotežu (Vaga).

Ulaskom Sunca u Vagu dolazi jesen....dan i noć će jednako trajati (jesenja ravnodnevica) - tačka ravnoteže...smena godišnjih doba!
ALI od danas će dani biti sve kraći a noći sve duže...najduža noć nas čeka 21.decembra ulaskom Sunca u Jarca...

Počinje sezona i vladavina Vage
Kreće period potrebe za mirom, ravnotežom, balansom u našim životima!
U prvi plan dolaze naši odnosi, veze (TI - JA), partnerstva, brakovi, ugovori, pregovori, javnost, odnosi sa javnošću itd.
Imali smo mesec dana (Sunce u Devici) da se bolje organizujemo, da uredimo život, da se posvetimo poslovanju, zdravlju....itd., sada je vreme da se "bacimo" na odnose i veze...

Ne dopada se Suncu boravak u Vagi...tu je u padu, tu je suprotno od znaka gde je u ushićenju, egzaltaciji (Ovan)...I on je kao i Mars sada na teritoriji Venere...a Venera ovih dana prilično nervozna - kvadrat sa RSaturnom, opozicija sa RJupiterom (T-kvadrat)...Teško će biti Suncu bar na početku da nađe mir i ravnotežu u odnosima!!!

"Zaljubit ću se, odlučih iznenada. 
Jesen je, doduše, ali malo sam prestar da bih čekao samo na proljeća…"


U Sezoni Vage...

Venera (vladar Vage) do kraja boravka u Škorpiji biće u trigonu sa RNeptunom u Ribama 29.septembra...posle teških energija T-kvadrata dolazi jedna umirujuća energija i bolji dani u vezama i odnosima i prilika da se srodne duše pronađu...Međutim tu je i kvadrat sa RJupiterom u Vodoliji 01.oktobra i energija euforije i preterivanja...tu je i energija strasti energija obnavljanja i trasformacije, energija izlečenja.... sekstil sa RPlutonom u Jarcu 02.oktobra.
07.oktobra Venera će preći u vatrenog i strastvenog Strelca...do kraja sezone Vage Venera u Strelcu će praviti sekstil sa Saturnom u Vodoliji 13.oktobra, ovo je energija koja čuva ljubav, energija trajanja...zatim tu je i  trigon sa RKironom u Ovnu 16.oktobra, Ljubav koja leči....ljubav kao lek....23.oktobra počinje sezona Škorpije!!!

Retrogradne i direktne planete u sezoni Vage...
Od 27.septembra imaćemo šest retrogradnih planeta: Merkur u Vagi, Pluton u Jarcu, Saturn i Jupiter u Vodoliji, Neptun u Ribama, Uran u Biku...retrogradan je i asteroid Kiron u Ovnu!
U oktobru prvo će Pluton krenuti direktno 06.oktobra, Saturn će krenuti direktno 11.oktobra, za njim će i Jupiter i Merkur krenuti direktno 18.oktobra! 
Ostaju Neptun, Kiron i Uran...Neptun će direktno krenuti 01.decembra, Kiron 19.decembra i Uran 18.januara 2022.
Napomena: Venera će 19.decembra krenuti u retogradni hod!!!

Aspekti Sunca u Vagi
Trigon sa SMČ u Blizancima 27.septembra, trigon sa RSaturnom u Vodoliji 30.septembra, opoziciju sa RKironom u Ovnu 03.oktobra, konjukciju sa Marsom u Vagi 08.oktobra, konjukciju sa RMerkurom u Vagi 09.oktobra, trigon sa Jupiterom u Vodoliji 15.oktobra, kvadrat sa RPlutonom 17.oktobra. 23.oktobra Sunce će preći u Škorpiju!
Sunce u Vagi će obradovati Vage (znak i podznak), Lavove i Strelčeve, Blizance i Vodolije!!! Prijaće i Devicama i Škorpijama.
Ovnovi, Rakovi i Jarčevi će ovu energiju doživeti kao test, uzbuđenje i izazov! Bikovi i Ribe će biti u periodu prilagođavanja, Bikovi za izazov koji dolazi prelaskom Sunca u Škorpiju, Ribe za energiju saradnje kada Sunce pređe u Škorpiju!!!

Uživajte u jeseni...
Drage Vage, srećan vam rođendan!





Нема коментара:

Постави коментар