среда, 8. јануар 2020.

Nebeski glasnik u akciji....



Zvezdani(n) zapis 2769
Sreda. Merkurov dan.

Merkur je u Jarcu na 16°


Merkur je u Jarcu od 29.decembra 2019. Uklopio se u društvo (planete u Jarcu) i još uvek se uklapa...U boravku kroz Jarca Merkur će biti u konjukciji sa svim planetama u Jarcu, već je imao susret sa Jupiterom, RxJMČ...u petak ga čeka susret sa Suncem....i na kraju 12.januara susret sa Saturnom i Plutonom nekoliko sati pre samog susreta Saturna i Plutona!!! 
Merkur "ide od jedne do druge planete" razgovara sa njima, podstiče ih na komunikaciju....I pričaju svoje priče ovih dana planete u Jarcu....pričaju i poručuju: "Budite oprezni ljudi, budite odgovorni, disciplinovani, praktični, preuzmite sudbinu u svoje ruke." Vladar Jarca Saturn je u svom sedištu....u snažnoj konjukciji sa planetom trasformacije i regeneracije - Plutonom koji ima svoju poruku: "Završite nešto, neka bude kraj ali i novi početak, transformišite se..."

U Australiji i dalje besne požari...negde sam pročitala da je izgorelo 6,3 miliona hektara. Pre Australije goreo je Amazon....Neki drugi "požari" tinjaju i gore svuda u svetu...Iran i SAD se opasno "igraju sa vatrom"....Da li je bitno ko je počeo...ili kako će se ovo završiti....Udarna vest od jutros je da je nafta poskupela...i opet nafta!!!



10.januara nas čeka susret (konjukcija) Sunca i Merkura....još jedna najava u nizu....
Najava Punog Meseca u Raku na 20° i Pomračenja Meseca! Kulminacija - kraj i početak! Preko puta su Saturn i Pluton na 22° Jarca koji će imati egzaktan susret 12.januara!!! Koliko je značajan taj susret je u činjenici da je vrlo redak i da se dešava na svakih 33-38 godina!!!
Pre tog susreta a posle Punog Meseca.....Uran kreće direktno, krenuće iznenadne promene i velika potreba za slobodom i oslobađanjem....Merkur će se sresti sa Saturnom i Plutonom i na kraju konjukcija Saturna i Plutona....Sve ovo u jednoj nedelji....

Na Pun Mesec (svaki) emocije su naglašene, osetljive, preosetljive....Kod ovog Punog Meseca na "klackalici" (opozicija) su energije Raka - preosetljivost, ranjivost i energija Jarca - hladnoća, stvarnost, realnost!!! Emocije sa jedne strane i realnost sa druge strane. Dom, porodica, privatno, prošlost...sa jedne strane, profesija, karijera, položaj, uspeh, materijalno sa druge strane. I ne treba birati strane, treba ih uklopiti, uravnotežiti, pronaći balans!
Sa jedne strane Mesec u Raku - sam!!! Zapravo i nije sasvim sam....na 13° udaljenosti je od RxSMČ!
Sa druge strane Saturn i Pluton u Jarcu ali i Merkur i Sunce!!! Na 13° udaljenosti su RxJMČ i Jupiter!
Da podsetim Mesečevi Čvorovi imaju veliku ulogu kod pomračenja!!!

Pun Mesec će i stvarno i simbolično osvetleti sve probleme koje imamo i globalno i lično!!! 
Globalno u ovom trenutku požar u Australiji i događaji na Bliskom Istoku su centru pažnje....mada i sami znate ima ih još....svuda!!! Pomračenje Meseca je takođe bitno jer su efekti pomračenja oko šest meseci!!! Najjači uticaj biće dve nedelje od pomračenja do Mladog Meseca u Vodoliji 24.januara!!! Mnogo toga će se promeniti, mnogo toga dogoditi do sledećeg niza pomračenja: dva pomračenja u junu i jedno u julu ove godine!!!

Na ličnom planu ovaj Pun Mesec i pomračenje Meseca najviše će uticati na Rakove, Jarčeve, Ovnove i Vage, ali i na sve nas koji imamo neke planete na oko 20-22° ovih znakova!!!

Susret Saturna i Plutona posle 38 godina....

Ako ste stariji od 36 godina vi ćete proživeti još jednu konjukciju Saturna i Plutona, jer ste već proživeli konjukciju Saturna i Plutona u Vagi 07.novembara 1982. na 27°, ako ste stariji od 72 godine vama je ovo treća konjukcija jer ste proživeli i konjukciju u Lavu 10.avgusta 1947.  na 13°!!!
I ako ove konjukcije donose zaista teške momente proživećemo i ovu konjukciju kao i sve do sada!


★Današnji vladar Merkur se nalazi u centru svih zbivanja!!!
Kao nebeski glasnik jako je bitan....jer on vlada našim umom, razumom, rečima, komunikacijom....a treba ostati hladne glave u vreme ovakvih tranzita!!!


Merkur je danas u sekstilu sa Neptunom u Ribama (kao Sunce juče)....
I ova energija podstiče maštu, intuiciju, inspiraciju....

Sutra će Merkur biti u egzaktnoj konjukciji sa Suncem....ovo je njihov prvi susret od ukupno sedam susreta ove godine! Ovaj prvi je poprilično bitan i intezivan jer je u sred ostalih zvezdanih dešavanja!




Mesec je u Blizancima...
Od jutros je sanjiv....jer je u kvadratu sa Neptunom u Ribama....Kod mnogih je bila dilema ustati ili ostati u krevetu....Kod većine je bilo ono: Još samo pet minuta :). Sa ovom energijom beg od stvarnosti je nasušna potreba....Ali ovo je i energija obmana, laži, preterivanja, razočarenja...
Pred kraj dana i jedan vrlo harmoničan aspekt, Mesec trigon Venera u Vodoliji...poprilično ugodna energija koja favorizuje lepa osećanja, lepotu, kreativnost, uživanja....Sa ovom energijom odlazimo u krevet...Mesec će biti u praznom hodu od 23:15 do 09:43 (četvrtak)
Mesec prelazi suta u Raka u 09:43 i bićemo sve bliži Punom Mesecu i pomračenju Meseca!!!



Нема коментара:

Постави коментар