понедељак, 18. септембар 2017.

O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi....Venera trigon Uran....Danas na zvezdanom nebu...O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi. 
To ne zna niko, samo ti. 
Bez tebe drveni konjići tužno stoje. 

Dođi, iz plave boce se pojavi, 
bar jednu želju ispuni 
i dodaj svetu malo boje, o, čudo moje. 


Danas Venera u centru pažnje, ona je inače u centru pažnje, kako i ne bi bila kada se nalazi u Lavu, a on svaku planetu (po)stavi u centar:-)). Danas Venera skreće pažnju na sebe tačnim (egzaktnim) trigonom sa RUranom iz Ovna. Vatreno, moja je prva asocijacija. Lav - Vatra, Ovan - vatra!!! U kombinaciji velika Vatra:-)). Šalu na stranu, mogući su burni događaji ili doživljaji, kako kome. Neko neće ni osetiti, neke druge će baš protresti. Kako ovde uglavnom pišem generalno o tranzitima i aspektima tako ću i sada. Od kako je Venera ušla u Lava 26.Avgusta, ona bi da se zabavlja, igra, dobila je dozu kreativnosti, a emocije poput vatre šire se i sve su toplije. Zablistala je Venera i sa reflektorima i bez njih, prisutna je svuda gde zabave, kreativnosti, umetnosti ima. Pronašla je svaki crveni tepih. Devojke i momci i svi oni koji se tako osećaju, spremniji za flert, udvaranje, pokazivanje i "perja" i osećanja:-)). Osvrnite se oko sebe ljubav je u vazduhu... I Sunce još sija... ide ka Vagi, uskoro nam dolazi jesen... Mnogi su otvorili svoja srca i hrabro ih nose, mnogi na dlanu, drugi kraljevski tek da se nasluti. Ima i drame, dostojne jednog Lava. I eto samo dva dana pre ulaska u Devicu Venera zajedno sa RxUranom priprema nam razna iznenađenja....Kraljevska energija i energija promena - zajedno!!! Čuda su moguća :-). I poželjna u nekim slučajevima. Sada u ovom trenutku ova energija nas uvodi i hrabri na neobične, vanserijske, iznenadne, događaje i postupke. Spremniji nego ikada da eksperimentišemo (Uran), spremni za nešto novo, drugačije, van proseka i standarda. Blago nama :-)). Ovde nema mesta strahovima, osećanje da se rizik isplati prisutno je, pa vi vidite šta ćete :-).  Kreativna inspiracija u usponu. Umetnici i svi vi koji umetnost volite ovo je pravo vreme za vas. Ne možete se žaliti da vam fali inspiracija, tu je zgrabite je. Svi mi - otvoreni za druženja, nova pre svega, ali i stara što da ne (Uran je retrogradan)... samo nek je veselo i aktivno. Uran ovde voli slobodu, oslobađanje..., pripazite ipak, ono jeste pozitivan aspekt ali da se ne zanesete. Idealno vreme za grupne aktivnosti, klubove, i sl. Ovo je aspekt koji će vas očas posla gurnuti u zagrljaj prijatelju, ono kada se emocije i prijateljstvo pomešaju, ili je samo suđeno da se emocije otkriju. Ovo je izenadni susret sa nekim na nekom aerodromu, ovo su piloti, stjuardese i njihove ljubavi. Ovo su i ljubavi inžinjera, studenata tehnike i sl. Ali ovo je i ljubav "preko žice", telefon, internet, Skype...ili šta god već nešto slično.. Ovo su i neobični ljudi, žene muškarci, interesantni, drugačiji, van proseka i tradicije... Tu negde su i avanture, izazovi...svašta nešto :-)). Ali kako i ne sve ovo, kada Venera pod uticajem Urana postaje tolerantnija i ne tako zahtevna..., voljna da "sve proba", eksperimentiše, rizikuje. 
Neke veze koje duže traju, u kojoj caruje (Lav) ljubav sada mogu da se iznenada odluče na brak, ili život u dvoje, onaj što na brak liči :-)). Venčanje u Las Vegasu me najviše podseća na ovaj aspekt...sve sa Elvisom :-)). I sada malo snebivanja :-)), ovde su "ilegalne" veze vrlo moguće. Uran je to, a mi ovde nismo da osuđujemo, bar ja nisam. Neke od tih veza će opstati neke će trajati neko vreme, nešto kao ulepšavanje trenutne (nečije) emotivne situacije. Ne ljutite se na glasnika, molim :-))). Ima još ... recimo moguće su iznenadne posete, vama dragih ljudi. Ljubavnici koji su bili neko vreme razdvojeni više ne mogu da čekaju i eto ...surprise!!! Neko od vas će dobiti neki lep poklon (opet iznenađenje), mnogi drugi će od svega ovog "završiti" samo na uzbuđenju, nekom iznenađenju, pojačanim osećanjima...Malo li je?
Ja ne bih, ali moraću u ovu priču da umešam i finansije. Jer Venera osim ljubavi i lepote znači i novac (vrednosti)... a mnogi će reći da danas bez novca ni ljubavi nema. Sa ovim aspektom, mogući su novčani, finansijski rizici, i transakcije. Ko reskira kažu dobija. Ipak oprezni budite, jer i ostale planete treba da podrže ovu priču o finansijskom riziku.
Možda je sigurnije i bezbednije da nešto promenite u svom izgledu. Neki eksperiment je ovde poželjan. Novi jarko crveni karmin za dame, ili prljavo roze košulja za gospodu...to much?  
I na kraju, ne zaboravite da je ovde Venera zaljubljena u slobodu...i da joj svašta može pasti na pamet. Kako god, bitno je da uživate i budete sretni...
Jedina "mana" ovog aspekta je da kratko traje....I ako će ulaskom u Devicu još biti u trigonu sa RxUranom u Ovnu (zbog dozvoljenog orbisa delovanja) nije i neće biti isto kao danas i još dva dana...

⭐Venera u Lavu i RxUran u Ovnu na 27* su u egzaktnom trigonu od 06:26 CET...
Sunce vladar Lava je u Devici na 25* jop uvek u kvadratu sa Saturnom u Strelcu (14.Septembar egzaktno), Mars vladar Ovna je u Devici na 8* i dalje u konjukciji sa Merkurom u Devici na 9*, pisala sam već o ovoj konjukciji koja "caruje" ovih dana, Mars i Merkur u opoziciji sa RxNeptunom u Ribama uskoro svako za sebe egzaktno!!! Već sam napisala...budite oprezni jer neće sve izgledati onako kako jeste....Kakve sve ovo ima veze sa današnim trigonom Venere i Urana? Ima jer svaki aspekt živi svoju širu priču!!! Vladari znakova planeta u aspektu ovde Lav i Devica, pričaju svoju priču, prave svoje aspekte....i tako neki aspekt kao ovaj današnji može da pretrpi određene uticaje....Često vam napišem da jedan aspekt ne može sve sam!!! A još na sve to moramo da dodamo i aspekte koje tranzitna Venera i tranzitni Uran prave sa vašim planetama....
⭐⭐⭐Dok sam pisala ovaj tekst, na kratko sam se dopisivala sa jednom devojkom....ovaj današnji trigon se kod nje nalazi u 2. i 10.kući: Tran Venera u Lavu u 2.kući i Tran RxUran u Ovnu u 10.kući....Danas je kod nje karijera u prvom planu...neka iznenadna dešavanja, ali ona misli i na ljubav :))). Tran Venera u Lavu trenutno nema aspekte sa njenim planetama....ali Tran RxUran ima....i ona je u nekim starim (RxUran) dilemama!!! Tran Uran je u opoziciji sa njenom Venerom i Suncem....nisu još egzaktni aspekti tek će da budu kada Tran Uran uđe u Bika (sledeće godine) ali veće se uticaji osećaju....Ona se priprema polako za te uticaje....Voli astrologiju i ja joj samo pomažem da se bolje snađe....Ovo je samo jedan primer....Vi pogledajte ako vas to zanima gde su u vašem horoskopu Tran Venera u Lavu na 27* i Tran RxUran u Ovnu na 27*!!!Ja lično volim ovaj aspekt....On je takav da može pokrenuti postojeće veze, prodrmati ih na pozitivan način. Može se dogoditi da upoznate nekog ko će vam promeniti život....Poenta ovog tranzita je u energiji slobode....slobode koji imate ili želite da imate, ali slobode koju dajete drugima!!! Ovo je energija u kojoj se rađa potreba za nezavisnošću, ali bez drame i sukoba sa drugima....
⭐Ovaj tranzit će nešto više osetiti svi oni koji imaju neke planete na oko 27* Lava, Ovna i Strelca (trigon), kao i oni koji imaju planete na oko 27* Blizanaca i Vage (sekstil)....⭐Do kraja godine imaćemo još jedan trigon između ovih planeta: Venera u Strelcu, RxUran u Ovnu na 24* 20.Decembra 2017. !!! Istog dana kada će Saturn preći u Jarca!!!

🌙Mesec je danas u Devici, sada na 2*
Mesec je prešao u Devicu u 06:52 CET, i danas će jedino biti u knjukciji sa Marsom u Devici na 8*, zapravo kasnije večeras tačno u 21:48 CET!!! Ova konjukcija može da unervozi, jer ovo je obično višak energije...energija strasti i inteziteta. Neka vas ne zavara to što je konjukcija u Devici...Zbog Device sve ovo se može preneti na teren posla, zdravlja....ali i porodice (Mesec). Mars donosi inicijativu, akciju, pokret, uzbuđenje...borbenost!!! Višak energije se manifestuje nervozom, uzbuđenjem....prema kolegama neka vas ne zavara vreme konjukcije....Ako imate mogućnosti kanališite ovu energiju na pokret, šetnju, vežbanje ili kasnu večernju masažu :))).
Mesec konjukcija Mars kod poznatih (obratite pažnju na njihove biografije): Angelina Jolie, Nicolas Sarkozy, Céline Dion, Kylie Minogue, Mark Zuckerberg, Ricky Martin, Saddam Hussein, Simone de Beauvoir, Ringo Starr, Benito Mussolini, Lucky Luciano, Liza Minnelli, Donna Summer, Henry Miller, Michel Platini, Marguerite Duras, Emile Zola, Rainer Maria Rilke, Twiggy....Нема коментара:

Постави коментар