уторак, 3. јануар 2017.

ZVEZDE U JANUARU 2017.

🌟🌟🌟
Ovako ja zamišljam zimu i Januar :-)


Ušli smo u Januar 2017. Ja sam pomalo a možda i više lenja...Odmarala sam dan posle nove godine i nisam napisala ni jedno slovo :-)). Decembar je za mene bio baš radan više nego ikada. Od kako je Jupiter "zaseo" egzaktno na moj ASC a Uran na DC ja nisam svoja :-)). Volim da pišem...volim i da "napunim baterije" i da ne pišem ništa...Ali dođe tako odjednom, kraj godine, početak godine....poklope se dnevni, nedeljni i mesečni izveštaji i panika u najavi....Novu Godinu sam dočekala u krevetu....i prvi dan nove godine :-)). Juče sam u krevetu pisala nedeljni izveštaj :-). Od jutros sam za pisaćim stolom...Srećom pa pomaže Tran Venera u Vodoliji u trigonu sa mojim Nat Mesecom u Blizancima...i ja pišem sa voljom i ljubavlju :-))). Odmoriću se još danas, a onda od sutra u radne pobede i druženje sa vama :)). 
Kako smo završili godinu i kako je počela ova nova napisala sam u tekstu Zvezde u 2017.!!! Sada idemo dalje....Otvorili smo godinu još jednu u nizu. Prvi mesec u ovoj godini što se zvezda tiče izgledaće ovako:

Planete koje menjaju znak:
03.Januara 08:46: Venera ulazi u Ribe
04.Januara 15:16: RxMerkur (ponovo) ulazi u Strelca 
19.Januara 22:23: Sunce ulazi u Vodoliju
28.Januara 06:38: Mars ulazi u Ovna

Kretanje planeta:
Merkur je retrogradan u Jarcu od 19.Decembra 206. (jedina retrogradna planeta u Januaru)
08.Januara 10:42: Merkur kreće direktno sa 28* Strelca
27.Januara Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 15* Jarca
30.Januar Venera u Ribama ulazi u retrogradnu senku sa 26*

Mesečeva magija:
12.Januara Pun Mesec u Raku na 22* (prvi Pun Mesec u godini)
28.Januara Mlad Mesec u Vodoliji na 8* (prvi Mlad Mesec u godini)

Dugotrajni aspekti:
U Januaru nemamo ni jedan egzaktni dugotrajni aspekt, ali u Januar smo ušli sa jakom energijom T-Kvadrata: Jupiter u Vagi (21*) opozicija Uran u Ovnu (20*), Jupiter u Vagi (21*) kvadrat Pluton u Jarcu (16*) i Uran u Ovnu (20*) kavdrat Pluton u Jarcu (16*)!!! Ko slučajno nije u toku, neka se samo vrati na poslednje tekstove iz Decembra 2016.!!!
Srećom od dugotrajnih a dobrih aspekata u Januar smo ušli sa: Saturn u Strelcu (21*) trigon Uran u Ovnu (20*); Saturn u Strelcu (21*) sekstil Jupiter u Vagi (21*)!!!

Aspekti na koje treba obratiti pažnju:
01.Januara 07:52: Mars konjukcija Neptun
07.Januara 07:44: Sunce konjukcija Pluton
12.Januara 22:53: Venera konjukcija Neptun

Ovog meseca izdvajam sledeće:

Prva nedelja u Januaru... 

01.Januara 07:52: Mars konjukcija Neptun
03.Januara 08:46: Venera ulazi u Ribe
03.Januara 20:40: Merkur sekstil Venera
04.Januara 15:16: RxMerkur (ponovo) ulazi u Strelca 
07.Januara 07:44: Sunce konjukcija Pluton
08.Januara 10:42: Merkur kreće direktno sa 28* Strelca
..........


10.Januara 17:21: Sunce kvadrat Uran
11.Januara 08:14: Mars sekstil Pluton
12.Januara 05:42: Sunce kvadrat Jupiter
12.Januara 15:03: Merkur ulazi u Jarca
12.Januara 22:53: Venera konjukcija Neptun
12.Januara Pun Mesec u Raku na 22* (prvi Pun Mesec u godini)


Ovo vam nikako ne preporučujem!!!

"Ostaću slobodan"....🎵
10.Januara 17:21: Sunce kvadrat Uran
Sunce u Jarcu, Uran u Ovnu na 20*
Ovo svakako nije dan (dani) za rutinske stvari i poslove. Ovaj kvadrat "razbija" rutinu... Pored toga vi možete osećati nervozu, hirovitost ponegde i eksplozivnost. Moguće i neko nazadovanje, iznenadne prepreke u ostvarivanju planova...Moguć i nesklad u emotivnim odnosima... Potreba za akcijom velika....samo ima jedan problem sa ovom energijom mnogi neće znati kuda su krenuli. Promene planova koje mogu da testiraju strpljenje.. neke stvari će se dešavati van kontrole.... Želja za novim stvarima velika, ali ipak sačekajte sa donošenjem ishitrenih odluka...posebno u vezi vaše karijere, položaja, društvenog statusa, ega (Jarac)!!! Sa ovom energijom obično dolaze problemi sa autoritetima!!!


Mars sekstil Pluton

Vreme je za strast...
11.Januara 08:14: Mars sekstil Pluton
Mars u Ribama, Pluton u Jarcu na 17*
Jaka, izuzetna energija, fanatična volja posebno ona radna...Ovo je jaka fizička, psihička ali i emocionalana energija!!! Na vama je da ovu energiju iskoristite na pravi način... Vreme je za hrabrost i samopouzdanje... Gde je Pluton tu su i promene... dobar je aspekt dakle takve i promene.... samo treba naglasiti da je ovo aspekt kraćeg trajanja do dva tri dana!!! Međutim nema razloga da ga ne osetite... i njegovu moć da regeneriše, da poboljša zdravlje i vitalnost... Ako već neko vreme sebi obećavate od sutra počinjem da vežbam... sada je vreme za to.... nema izgovora :-). U svakom slučaju vreme je za akciju... 
Gde su Mars i Pluton zajedno tu je i strast, možda i ljubomora, u svakom slučaju jaka fizička energija... tu je i energija Riba...strast i romantika, tu je i energija Jarca malo praktičnosti i sigurnosti tek da se nađe... Neko će uživati u vodama Riba, neko čvrsto stojeći na zemlji...i jedni i drugi dobijaju... Šta je kome bitnije....emocije ili razum! Svi u akciju :-)

Sunce kvadrat Jupiter

Preterivanja i precenjivanja....
12.Januara 05:42: Sunce kvadrat Jupiter
Sunce u Jarcu, Jupiter u Vagi na 22*
Ove planete i Sunce i Jupiter spadaju u pozitivne i njihov susret je obično pozitivan, ipak ovde nas kvadrat stavlja u iskušenje preterivanja...Sa ovim aspektom obično želimo više a nekad bogami i previše....Ovo je aspekt preterivanja i precenjivanja...Raspoloženje je pojačano ali obično nije potkovano realnošću...ovo je neka vrsta euforije...Dobro bi bilo da ovu energiju kanališete pametno...da je iskoristite u stvaralačke svrhe...Samo ne budite neobavešteni optimista...Ovde može biti prisutna arogancija, i pretenciozno ponašanje, ekstravagancija, sukob sa moralom, ovo je aspekt neiskorišćenih prilika....
Sa ovim aspektom moguć je gubitak novca, časti, nepravde od strane zakona, podvale...nepovoljan je za ostvarivanje planova, sukobi sa onima "iznad" vas....vlast, poslodavac....Problemi sa učenjem, inostranstvom, profesorima...Problemi i sa idealima, verovanjem.....Generalno....preveliki optimizam!

Mr.Bean - Merkur u Jarcu

Kada se Merkur uozbilji....
(po drugi put)
12.Januara 15:03: Merkur ulazi u Jarca
Posle kratkog boravka Merkura u Strelcu od 4.Januara do 12.Januara, Merkur ponovo ulazi u Jarca, gde je već boravio u periodu od 2.Decembra do 4.Januara!!!
Merkur će boraviti u  Jarcu do 7.Februara!!!


Venera konjukcija Neptun

"I do believe in magic"...

12.Januara 22:53: Venera konjukcija Neptun

Venera i Neptun u Ribama na 10*

"Izvadite" ružičaste naočari, maske, velove... jer krenuće jedna posebna energija, posebna po svemu. Najpre jer je Venera planeta ljubavi, a za Neptuna se kaže da je viša oktava VenereOva konjukcija je tu da nam pokaže da ljubav nema granice... Ali ne samo ljubav, već i umetnost, lepota, naša čula...Ovde se spajaju senzualno (Venera) i duhovno (Neptun)... Bude se naši talenti, kreativnost... ali i mašta, fantazija... Za razliku od Saturna koji često postavlja granice, Neptun ih ovde razlaže, rastače... Ako ovaj aspekt posmatramo u odnosima, kao uticaj na dvoje ljudi....dve osobe se prožimaju, stapaju... i ne znamo gde počinje jedna osoba a gde završa druga..zato i kažemo srodne duše, zato i kažemo idealna ljubav...ili još bolje univerzalna ljubav :).
Neptun ljubav (Veneru)  pretvara u vanvremensku... ljubav kroz vreme i prostor... Sa ovim aspektom veruje se u bajke, u magiju onu ljubavnu, u anđele, u duhove... Ljubav je besmrtna. Kada se Venera i Neptun nađu zajedno moguća su razna čuda.... ko veruje u čuda, čuda će mu se dogoditi... Uticaji ovih planeta u nekom bilo kom kontaktu su: pojačana osetljivost, emotivnost, kreativnost, smisao za umetnost i mistiku i mističnost. U konjukciji je sve ovo nešto izraženije, senzualnost je pojačana, mističnost.... 

Pun Mesec: opozicija Meseca i Sunca

Porodica ili karijera
(kuća - pos'o...)
12.Januara 12:34: Pun Mesec u Raku na 22* 
(Prvi Pun Mesec u godini)
Suprostaviće se dve energije... jedna je takva da favorizuje dom, porodicu, privatni život, "ognjište" - Rak, druga je takva da u prvi plan stavlja javnost, posao, karijeru, ugled, status, odgovornost - Jarac. Na jednoj strani bezuslovna ljubav, na drugoj uslovna... Mesec u Raku "vuče" na svoju stranu traži od nas da se okrenemo domu, porodici, porodičnim vrednostima, a Sunce u Jarcu nas "vuče" na svoju stranu, na stranu javnosti nekih dužnosti, odgovornosti koje imamo u poslovnom svetu...Mesec u Raku nas tera da budemo zavisni (večita nečija deca), da se udobno osećamo u svoja tkz. četiri zida... Sunce u Jarcu želi nešto drugo od nas da nas iz tog doma izvuče da budemo odrasli i odgovorni. Na jednoj strani su dom, potreba za bezbednošću, ušuškanošću, porodična okupljanja...emotivna sigurnost pre svega - dome slatki dome.. Sa druge strane je potreba za dokazivanjem van porodice, biti u centru pažnje onih preko puta doma, porodice, a to je poslovni svet, svet karijere....i kako nas drugi vide u tom svetu... položaj i status koji imamo u društvu.



Upozorenje: 12.Januara 2017. u vreme Punog Meseca u Raku formiraće se konfiguracija Veliki krst! Veliki krst je i konfiguracija koja obuhvata četiri planete, s tim što se dva para planeta nalaze u opoziciji i imamo četiri kvadrata između planeta... Ova konfiguracija spada u teže! Može doneti veliku napetost, pritisak i frustracije...ili kako se to danas kaže....stres!!! U ovoj konfiguraciji će se pored Punog Meseca opozicija Meseca u Raku 22* i Sunca u Jarcu 22*, naći i opozicija već aktuelna iz Decembra: opozicija Jupitera u Vagi 22* i Urana u Ovnu 20*. U kvadratu su Mesec i Jupiter na 22*, Mesec i Uran, Sunce i Jupiter na 22*, Sunce i Uran!!! Ali nije tu kraj! Kako je Pluton na 17* (Sunce na 22*) oni su ipak u konjukciji tako da je i Pluton u kvadratu sa Jupiterom i Uranom (od ranije)!!! Tako da će osetljive tačke biti na potezi od 17* do 22* (+/- neki stepen) ovih znakova!!! Prilično je teško predvideti šta će se dogoditi u vreme ovog Velikog krsta, jedino što mogu ovako unapred je da vam kažem budite oprezni!
Meni su se ove planete raspodelile ovako: ASC/IC/DC/MC u prevodu na vrhove 1/4/7/10 kuće...pomalo strahujem...Kako ćete vi pronaći gde će se ove planete naći 12.Januara? Napisala sam stepene svih planeta koje učestvuju u ovom Velikom krstu, možete ih samo ucrtati u svoj natalni horoskop (kuće) a možete i ovako: http://zvezdanindnevnik.blogspot.rs/2016/06/sam-svoj-majstor.html
..........

19.Januara  10:15: Mars kvadrat Saturn
19.Januara 22:23: Sunce ulazi u Vodoliju
20.Januara 14:56: Venera sekstil Pluton


Mars kvadrat Saturn - Salvador Dali

"Strah je roditelj okrutnosti"
(Sigmund Frojd)
19.Januara  10:15: Mars kvadrat Saturn
Mars u Ribama, Saturn u Strelcu na 23*
Nešto teži aspekt, koji u sebi ima dozu agresije i surovosti... Nosi mogućnost za nesretne slučajeve, prilično negativnu energiju...Naravno da bi proradio mora da ima podršku u nečijem karakteru - horoskopu. Kod mirnijih karaktera ovaj aspekt može doneti neku vrstu blokade, otuda je moguća neka vrsta frustracije ....Ovde se zapravo radi o nekim probuđenim strahovima (Saturn), strah izaziva bes (Mars) i tako u krug....Mars je energija, akcija, želja, strast...Saturn je ograničenje, neka granica...ovako u kvadratu to je bes, ljutnja, tenzija... Muškarci ...možda nešto agresivniji nego obično!!! Izbegavajte one koji imaju manjak samouzdanja u vreme ovog aspekta, jer će ovaj aspekt to samo pojačati ili drugim rečima izvući iz njih... 
Ovaj aspekt kod poznatih: Salvador Dali, Sigmund Frojd, Hitler, Majk Tajson, Andželina Džoli...
***Ovaj aspekt smo imali 15.Januara 2015. Saturn i Mars su tada bili na 2*

Sretan rođendan Vodolije

Sretan rođendan Vodolije
19.Januara 22:23: Sunce ulazi u Vodoliju
Dolazi vreme kada možemo da očekujemo neočekivano, vreme za saosećajnost, maštovitost, avanturizam (nešto drugačiji od onog u Strelcu), vreme za humanost, grupna dešavanja, vreme za prijateljstvo....vreme za nove ideje, inventivnost, razne neobičnosti, razbijanje dosade, rutine....Tamo gde vam je Vodolija u horoskopu sada ćete na određen način i zablistati. Dobro pitanje je i šta se dešavalo dokle je Sunce boravilo u znaku Jarca, posebno u vreme kada je nekoliko planeta bilo u tom znaku. Dobra vest je da sada dolazi jedna vrsta buđenja. Potreba za slobodom i oslobađanjem je jedna od energije Sunca u Vodoliji.... Kako smo svi različiti (natalni horoskop) tako je i pitanje slobode i shvatanje slobode za svakog od nas drugačije....kao i potreba za slobodom...
Mnogi od nas će se zapitati šta je važnije novac ili ljudi oko nas. Energija Jarca nas je neko vreme zatvorila u priči o poslu, karijeri, uspehu, usponu, moći, a gde je sve to tu je i novac naravno. Sada sa energijom Vodolije prioriteti se menjaju.....
Tamo gde (vam) je Sunce moguće su neke promene, neka vrsta buntovništva, ako je Tran Sunce u nekom nepovoljnom aspektu onda i tvrdoglavost....Ipak najviše ćemo razmišljati o slobodi, nezavisnosti... Tamo gde je sada Sunce mnogi će imati potrebu da izvrše neku revoluciju.... Ponekad to znači ličnu revoluciju, ponekad neku u nekoj grupi...
Sunce u tranzitu kroz Vodoliju može simbolično da se predstavi kao iznenadna kiša iz vedrog neba....Dakle dolazi i vreme iznenađenja i iznenadnosti. Ovde je mnogo bitan Uran kao jedan od vladara Vodolije, jer on je taj koji obično donosi iznenađenja, on je onaj alarm koji načešće proradi a da ga nismo mi navili.... Buđenje je nekada jako lepo, nekada i ne baš.... Sve naravno zavisi od aspekata i Tran Sunca ali i Urana.....
Ovo će biti i vreme interneta, društvenih medija i mreža, socijalnih tema...Vreme za tehnologiju, kompjutere, "pametne" telefone... Vreme za nauku, pronalaske, istraživanje, za prijatelje, prijateljske odnose, grupna dešavanja....za humanitarne akcije, poslve....za nove ideje, kreativnost, originalne misli .....kao grom iz vedrog neba....Vreme da za neke probleme nađete iznenadna rešenja....


Venera sekstil Pluton

Romantika začinjena strašću
i Pepe Le Pew...
20.Januara 14:56: Venera sekstil Pluton
Venera u Ribama, Pluton u Jarcu na 17*
Moja prva asocijacija na ovaj aspekt je O la la :)) i tvor Pepe Le Pew, simpatični tvor u potrazi za ljubavlju L'amour ;).  Sa Venera sekstil Pluton tranzitom strasti mogu biti pojačane, emocije dobijaju na intezitetu, veće su i jače potrebe, želje... Posle konjukcije Venere i Neptuna (12.Januar) ovaj aspekt će malo da prodrma i "zakuva"... Probudiće se strasti...
Sa Venera Pluton tranzitom (bilo kojim) javlja se o osećanje da su veza, partner - "suđeni". Vrlo često ćete negde pročitati da taj odnos planeta donosi sudbinske veze. Imajte u vidu da je ovo kratak tranzit i da je potrebno da se uklopi i u ostatak horoskopa da bi o sudbini bilo reči.... Ono što je izvesno su jake strasti i sexualna energija.... nešto kao "prva pomoć" tamo gde je ona potrebna. Ovaj tranzit je dobar i za finansijska pitanja....
On donosi: Jaku magnetsku privlačnost....onu iskonsku muško-žensku... I romantiku (Venera u Ribama) ali na jedan poseban način (Pluton u Jarcu)...romantika začinjena strašću....Ili samo jaku kreativnu energiju.  Ne pristaje se na malo i slabo, mlako sa ovim tranzitom. Ne pristaje se  na manje od onog što se (po)želi:-)). I nemojte. Zaronite duboko u romantične vode Riba, zemlja je i onako tu....ako zatreba (energija Jarca).....

..........

23.Januara 22:28: Merkur sekstil Neptun
27.Januara Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 15* Jarca
27.Januara 18:49: Venera kvadrat Saturn
28.Januara 06:38: Mars ulazi u Ovna
28.Januara Mlad Mesec u Vodoliji na 8* (prvi Mlad Mesec u godini)
29.Januara 21:21: Merkur konjukcija Pluton


Merkur sekstil Neptun

Nikada dosta mašte....
23.Januara 22:28: Merkur sekstil Neptun
Merkur u Jarcu, Neptun u Ribama na 10*
Imali smo relativno skoro ovaj aspekt na 9* (27.Decembar), tada je Merkur bio retrogradan!!! Pre toga imali smo ovaj aspekt 10.Decembra 2016. Dakle ovo je treći put...
Inspiracija je tu.... i intuicija.... tu je i mašta, baš ona koja može svašta :)). Kreativnost u usponu, slike u bojama, boje svuda oko nas...Najavljuje se sunčan dan, bar ovde kod nas :)). Sa suncem je sve lepše. Međutim i ako niste te sreće da sunce sija, ulepšajte sebi dan bojama....Pustite Neptunu da mašta za vas... Nije ovo aspekt za svakodnevne poslove, već za odmor i opuštanje, naravno ko to sebi može da priušti. Ali i oni koji to ne mogu, danas i još nekoliko dana moći će da sanjaju svoje snove i na javi... Možda nećete imati potrebu da postavljate pitanja, jer nekako na neki način znaćete odgovore. Danas gotovo da ćete moći rečima da slikate slike. Posmatrajte ljude... možete da saznate nešto više o njima, ali i o sebi. Gledajte, posmatrajte, moći ćete da "čitate" govor tela, slušajte šta vam govore posebno ono "između redova" ovakva energija Merkura i Neptuna će vam pomoći.

Venera kvadrat Saturn

D-moll...(osećanje nevoljenosti)
27.Januara 18:49: Venera kvadrat Saturn
Venera u Ribama, Saturn u Strelcu na 24*
Kada dođe ovakav tranzit a dolazi obično se suočimo se nekim pitanjima ili događajima....Ako ste u vezi dođe ono vreme kada se zapitate da li ste voljeni ili da li vi volite... Dođe osećanje odbačenosti... kada imate utisak da vas partner ne voli ili možda vi više ne volite... Češće je ovo neka vrsta povlačenja zbog unutrašnjeg osećanja da ćete biti odbačeni...Ono "u strahu su velike oči"....
Kada ljubav nije dovoljna...
Neke veze posebno one dugotrajne mogu ući u krizu, može se javiti osećanje da vas partner guši...Ili ljubavi imate....ali nemate kome da je date....zapravo ovde je više strah od ljubavi i želja ostati sam..... Ako ste sami neko duže vreme....sa ovim aspektom dolazi pitanje: Zašto?
Bilo da ste u vezi ili niste...
Dođe vreme kada vam neki odnosi postanu teški....kada izbegavate neke ljude... Uvuče se u vas neki umor, neka težina....kod nekih i neki strahovi... Svi odnosi posebno oni sa bliskim ljudima, porodični, prijateljski, poslovni mogli bi da se "ohlade"...mogao bi da nastupi period praznine....
Saturn ovde donosi pravila, obaveze....a Venera nije u tom "fazonu"...Ljubav nije u fazonu pravila...Ona ne voli da bude u ovoj poziciji....guše je pravila i nametanje obaveza... Saturn ovde donosi i energiju prošlosti... Ovaj tranzit je tu da sagledamo šta hoćemo od života (ljubavi, vrednosti), šta zaista želimo (Venera)....Saturn je tu i da što mirnije sagledamo prošlost, ostavimo prošlost na miru ili da ona ostavi nas i polako se usmerimo na budućnost...  Saturn je ovde u ulozi sazrevanja, preuzimanja odgovornosti...kada je u ovakvom aspektu (kvadrat), otežava naše odnose (Venera)... Donosi hladnoću, krutost, autoritativnost... Potiskivanje ljubavi...još teže je pokazivanje emocija i ljubavi...uglavnom iz straha od odbačenosti (koga je zmija ujela i guštera se plaši)....Period emotivne i fizičke apstinencije....Mnogi od vas će po sopstvenom izboru poželeti ili će se stvarno udaljiti od drugih... samoća bi mogla da bude izbor pod uticajem ovog tranzita...Dugogodišnje veze ili brakovi mogli bi biti na velikom iskušenju....


Mars u Ovnu...

Ratnik se vraća kući...
28.Januara 06:38: Mars ulazi u Ovna
I konačno veliki ratnik će biti kod kuće...Venerin ljubavnik, Jupiterov sin i bog rata u svom znaku u Ovnu. Talas energije koju ćemo svi osetiti, energija u usponu, mi okrenuti ka budućnosti. Ovo je spontana energija ali usmerena ka napred. Takmičarski duh dolazi do izražaja, naravno sa ciljem da se pobedi!!!  Biće ovo period akcije, aktivnosti, samouverenost na nivou :-). Sa ovom energijom Marsa mnogi će postati nestrpljivi, impulsivni, arogantni....nervozni. Mars u Ovnu je vrlo emotivno zahtevan!!! Mnogo voli izazove. On je i životno i emotivno vrlo strastven!!! 
Promena znaka ovde ubrzava tempo,  sve će se brže kretati....jer Mars je u Ovnu svoj na svome... Ono najvažnije ovde je da je Mars u Ovnu uvek spreman na akciju!!! Sreman je za skok bilo koje vrste....Deluje nestrpljivo ali vrlo direktno....Vrlo je uporan!... Ponekad spreman da ruši sve pred sobom....Ovo je vrlo jaka rekla bih ogromna energija koja negde mora pronaći svoj put....ili ventil!!! Ne zna ovaj Mars šta je to diplomatija ili kompromis, a poraz nikako ne dolazi u obzir. Ne voli da gubi vreme. Radije će biti napolju nego da bude negde zatvoren, ali je vredan i radan. Ne smeta mu zategnuta atmosfera, uvek se snađe. Blic akcije kao da je on izmislio. Fanatično je uporan. Ide "glavom kroz zid". Naljuti se očas posla ali ga i brzo prođe....:-) Zdravlje jako ako su i ostali aspekti dobri. Optimizma i oduševljenja mu ne fali.... Obožava uniformu, automobile i brzu vožnju, i sport naravno...
Međutim ako su neki aspekti nepovoljni mogao bi da upadne u nevolje, posebno kada je vatra u pitanju ali i oružje...što inače voli!!! Sklon je ranama, nesrećama, udarcima (posebno je ugrožena glava - Ovan), sklon je i visokim temperaturama....često precenjuje svoju snagu!!! 
Ključne reči za Marsa u Ovnu: spontanost, impulsivnost, akcija, izazov...
Mars će boraviti u Ovnu do 10.Marta


"Svi za jednog, jedan za sve"... 
28.Januara Mlad Mesec u Vodoliji na 8* 
(Prvi Mlad Mesec u godini)
Krenućemo na put oslobađanja, spremni za novi početak...
Tamo gde su vam Mesec i Sunce, tu su i dešavanja!!!  Nov početak, nove ideje, želje i nadanja. Tu je i energija "svi za jednog, jedan za sve"... Tu je ljubav spram celog sveta, tu je negde i ideja o univerzalnoj ljubavi, tu su i prijatelji, tu je "pomoć prijatelja". Tu je i ona priča o ljubavi koju dobijate, (Vodolija kao vladar 11. kuće prirodnog horoskopa)... Usudite se da budete drugačiji, originalni... "Razbijte" malo rutinu, i sve što je ustajalo... 
Ne čekajte da vam sve "padne sa neba", nešto uradite i vi sami, otvorite se pre svega za ovu energiju. Započnite nešto što će imati svoj rast sve do Punog Meseca u Lavu 11.Februara (Pomračenje Meseca)!!!
Probajte da iz sebe izvučete ono nešto jedinstveno, neki vaš poseban talenat, posebnu osobinu, ono što već imate u vašem karakteru a da je drugačije-posebno!!! Naročito svi vi koji se osećate u poslednje vreme sputano, ograničeno, ili da vas nešto guši sada je vreme oslobađanjaBudite originalni i bićete nagrađeni!!! Budite različiti, jedinstveni... Budite spremni da realizujete svoje nade i želje.... ovde se i poneki rizik isplati. 
Pogledajte u kojoj kući vam se nalazi ovaj Mlad Mesec (Vodolija) i kakve aspekte prave Mesec i Sunce sa ostalim planetama... Pogledajte još i šta "radi" Uran, kakva vam je 11. kuća - prirodna kuća Vodolije...i sve to će vam dati još podataka i uvid u moguća dešavanja!!!
U vreme ovog Mladog Meseca trebalo bi da osetite potrebu za slobodom, da budte spremni za eksperimente i rizike, da budete inovativni i drugačiji....

Arthur Conan Doyle - Merkur konjukcija Pluton 

Detektivski um...
29.Januara 21:21: Merkur konjukcija Pluton
Merkur i Pluton u Jarcu na 17*
Ovo je aspekt jake mentalne energije. Istrajnost i ubedljivost... u mislima, komunikaciji, sa rečima. Ovde reči imaju ogromnu moć... Velika pronicljivost, dubok detektivski um... Konjukcija može da ima dobar uticaj ali i ne mora, sve zavisi od planeta koje su u konjukciji. Ovde u ovoj konjukciji je Pluton pa ona može da bude dobra. (Pluton kao energija regeneracije i transformacije, promena...). Međutim sa Plutonom se nikada ne zna. Mogla bi ova konjkcija i da donese oštru komunikaciju, sarkazam, "provalu" besa... 
Merkur/Pluton: istraživački um, detektivski um, strastvene misli i komunikacija, misli koje leče ili trensformišu um, opsesivne misli, tajne misli, terorije zavereparanoje, informacije u službi vlasti, pokušaj otkrivanja nečijih tajni...Ovaj aspekt je imao Arthur Conan Doyle pisac detektivskih romana i "otac" Šerlok Homsa i doktora Votsona



..........

30.Januar Venera u Ribama ulazi u retrogradnu senku

U susret retrogradnoj Veneri...
30.Januar Venera u Ribama ulazi u retrogradnu senku sa 26*
Ovo je samo uvertira u ono što nas očekuje a što sam pisala u  ZVEZDEU 2017.
I ako će Venera krenuti u retrogradni hod tek 4.Marta (za oko mesec dana) neke uticaje ćemo osetiti i ranije baš zbog retrogradne senke!!!



"Na nebu siva boja curi
košava žuri mojom ulicom
hteo bih opet da je juli 
a januar tera svoje i ne mari za to."



1 коментар:

  1. I mene je sad uplašio T kvadrat za 12. januar, koji skoro dođu na AC, IC, DC i MC i to Mesec u Raku (MC), Jupiter u Vagi (AC), Pluton i Sunce u Jarcu (Pl je bliže IC-u) a Uran u Ovnu (DC). Imam utisak da se neću dobro provesti! :(

    ОдговориИзбриши