петак, 4. март 2016.

Strah od nepoznatog... Saturn u Strelcu u kvadratu sa Neptunom u Ribama....

Saturn kvadrat Neptun (tranzitni)

Unutrašnje tenzije, strahovi i svesni i podsvesni, paranoje, morbidnost, frustracije, razne fobije....
Prepoznajete li nešto od svega ovog u svetu i okolini ovih dana....ili duže unazad? Sigurna sam da je odgovor DA! Odavno je prisutan jedan tranzitni aspekt na zvezdanom nebu koji je zapravo krivac za sve ovo... U poslednje vreme crna hronika u vestima zaista puna užasa. Majka zadavila dete pa izvršila samoubistvo, ako je verovati vestima iz osvete mužu, unuk usmrtio nožem babu, priveden muškarac koji je mahao sekirom u gradskom prevozu, komšija komšiju ubio sekirom, pronađena porodica od tri člana mrtva, opet novine kažu od gladi....Naravno da o ovakvim zločinima treba govoriti ali žuta štampa je prepuna morbidnih naslova i detalja...Ni druge vesti nisu lepše...EU planira vraćanje Schengena do novembra. Grčka ponovo u vestima sada zbog izbegličke krize....Ima toga još ali mislim da ste razumeli....
Prošle godine u novembru ja sam pisala ovako:
"Sledeće godine u Martu imaćemo T-Kvadrat koji neće biti egzaktan ali sigurno ćemo ga (na žalost) osetiti: Jupiter i Neptun će biti u opoziciji, Jupiter će biti u egzaktnom kvadratu sa Saturnom, Saturu u kvadratu sa Neptunom...Ovde je akcenat na Saturnu koji će tada biti retrogradan....Da li će još neke zemlje, moćne sile biti u finansijskim problemima? Padaju mi na pamet i izbori u Americi 2016. Ali otom potom...Što se nas ovde tiče.....mi odavno pevamo ono ...."živ se čovek  na sve navikne" :("
Jedini egzaktan aspekt ovde je Jupiter kvadrat Saturn, međutim T-Kvadrat će biti formiran (dozvoljen orbis delovanja).  Pored izbora u Americi i nas ovde čekaju izbori. Sa ovakvom energijom "blago nama"...
Nije ovde u pitanju samo ova konfiguracija, ovde svoju na žalost bitnu ulogu ima i Mars u Škorpiji koji je od 18.Februara u retrogradnoj senci. I on je jedan od krivaca za punu crnu hroniku.

26.Novembar 2015. - 10.Septembar 2016.
Od 26.Novembra 2015. kada su Saturn u Strelcu i Neptun u Ribama bili u egzaktnom kvadratu prvi put ovaj aspekt je prisutan do danas. Tada su i Saturn i Neptun bili direktni i nalazili su se na 7*!!! Ovih dana Saturn je na 16* Strelca, Neptun na 9* Riba i oni su u nešto širem kvadratu (dozvoljen orbis delovanja)!!! 17.Juna 2016. ovaj aspekt će biti egzaktan po drugi put! Tada će obe planete biti retrogradne na 12*. 10.Septembra 2016. imaćemo ovaj aspekt egzakno Saturn direktan, Neptun retrogradan na 10*!
Sada se nalazimo između dva egzaktna perioda 26.Novembar 2015. - 17.Jun 2016. i poprilično osećamo ovaj kvadrat i globalno i pojedinačno!!! Posebno ga osećaju oni koji imaju neke planete na oko 7*/12* u Strelcu, Ribama, Devici i Blizancima!
Pisala sam već o ovom aspektu, podsećala na njega više puta:
Brod i dalje plovi....i dalje ne znamo kuda....

Šta je to što ovaj aspekt izaziva kod nekih ljudi?
Pored onog što sam navela u prvoj rečenici ovog teksta tu su osećanje inferiornosti, osećanje krivice, nekompetentnosti.... To je svojevrsni unutrašnji pritisak izazvan uglavnom bujnom maštom (Neptun)... Mašta nije negativna stvar, mašta nije negativna energija, ona to postaje kada nije dobro kanalisana!!! Ona ovde može da se pretvori u bolest - bolesna mašta. Javljaju se razne iluzije, obmane, nerealna osećanja i situacije...Vremenom se dolazi do iskrivljene istine! Vremenom se gubi i poverenje u sopstvene sposobnosti! Ako se još beži od prihvatanja odgovornosti (Saturn) sve postaje još teže. Svaki kvadrat je tenzija ali i izazov! On je i test. Ovde se radi o izazovu kroz ostvarenje nekih nada i snova. Ovaj aspekt je više psihološke prirode jer pre svega donosi ili "pušta" potisnute strahove. Ponekad se javlja i u obliku krivice. Pored psihološkog uticaja ovaj aspekt može doneti i neke stvarne događaje u vidu nekog kašnjenja, zastoja, teškoće... Ako su vam se pojavili neki strahovi, najpre se suočite sa njima, pokušajte da ih prepoznate. Onda radite i na sebi i na njima (strahovima). Polako, korak po korak. Ako vam treba pomoć ne libite se potražite pomoć. Mirom i suzdržavanjem svaki negativni aspekt se može prevazići.
Zapravo ovaj aspekt deluje tamo gde ima "pogodno tlo", tamo gde već postoji neki problem, neki položaj planeta ili aspekt u natalnom horoskopu. Posebno deluje tamo gde se poriče postojanje ove energije... on najpre deluje na razum, emocije i kasnije možda i na telo. Ovde je jaka energija straha od neuspeha a zapravo da bi se izbegli negativni uticaji ove energije potrebno je suočiti se sa strahovima, strahovima bilo koje vrste!!! Ako neko ne može sam najbolje je da potraži pomoć. 
Ne pomaže poricanje ove energije, ovog aspekta. Sasvim suprotno treba ga osvestiti, suočiti se sa njim. Poricanje vodi do dubljeg potiskivanja i do većih nevolja. Ako ste od onih koji ovu energiju osećaju, suočite se sa njom. "Srušite" barijere, zidove, kočnice Saturna, iskoristite pozitivnu energiju Neptuna, njegovu kreativnost, intuiciju, pozitivnu maštu....Probudite kreativnost u vama, neka Neptun ne bude otrov neka bude lek... Plešite, plivajte, crtajte, slikajte, fotografišite....ili radite bilo šta drugo što je maštovito i kreativno. Neka vaša mašta krene u pozitivnom smeru....odvojite je od onog potencijalno negativnog pravca!!! Neptun je simbol našeg kolektivnog nesvesnog....Tamo gde se on nalazi i natalni Neptun i ovaj tranzitni u Ribama, tu su naši snovi, ideali, intuicija.... Tu gde se on nalazi mi bežimo, ta kuća ili oblast života će pokazati gde bežimo od realnosti i stvarnosti.
Zapamtite još i ovo....nikako ne idite u bilo koju zavisnost!!!

Ovo je tranzitni aspekt, tranzitni Saturn u kvadratu sa tranzitnim Neptunom (Tran - Tran). Međutim slično ili isto osećaju i oni koji imaju Tran Saturn u kvadratu sa Nat Neptunom ili oni koji imaju Tran Neptun u kvadratu sa Nat Saturnom!

Poznati sa ovim aspektom: 
Carlos Castaneda, Marilyn Monroe, Oscar Wilde, Stendhal, Tom Cruise, Bob Marley, Eric Clapton, Michael Jordan, Elizabeth II, Sathya Sai Baba, Christina Ricci, Agatha Christie, Hugh Hefner, Eros Ramazzotti, Mia Farrow, Rod Stewart, Klaus Kinski, Zaz...
Novembarski teroristički napad u Parizu (2015.)
Pad nemačkog aviona u Francuskoj (Mart 2015.)
Teroristički napad u San Bernardinu (Decembar 2015.)

Ranije ovaj kvadrat: 1998/99 Saturn u Biku kvadrat Neptun u Vodoliji...mi ovde smo ga poprilično osetili....
Pre sadašnjeg kvadrata imali smo i opoziciju Saturna u Raku i Neptuna u Vodoliji 2005/06

 P.S. Pitali su me šta mislim o nekim  reality programima, toliku količinu bolesti nisam uspela da svarim....







1 коментар: