среда, 16. октобар 2013.

Mars u Devici.... "Fix you"....

Mars je juče promenio znak... 
U 1:05pm CET prešao je u radnu i vrednu Devicu :-).
***Da li ćemo se sada kada je izašao iz Lava manje zabavljati? Možda da, možda ne, sve zavisi od vaših natalnih horoskopa. Ono što će se ipak dogoditi je manje DRAME u našim životima, tako nešto više priliči energiji Lava :-).... Svejedno Mars ostaje Mars :-), samo se energija menja. Od danas Mars (AKCIJA) želeće da uradi neke važne Devica (POSLOVE), ali skoro pa savršeno ili perfekcionistički (Devica). Želeće i da popravi sve što se popraviti može, ili (p)očisti. Recimo Mars prolazi kroz 4. kuću - dom, porodica, možda je idealno vreme za popravljanje nekih stvari ili čišćenje tavana, podruma, ostave i to svi zajedno (porodica), ili ako prolazi kroz 11. kuću, možda je veme za čišćenje liste prijatelja na FB, ko ga ima. Da, ovaj Mars bi mogao nešto manje da uživa a više da radi. Kao da će bežati u rad. U svakom slučaju neće OTVORENO pokazivati svoje želje (a ima ih naravno, ipak je on Mars :-).

***Mars:
Akcija, agresivnost, inicijativa, energija, ambicija, snaga, moć, rad, težnja, takmičarski duh, želja, seksualna energija, sex.., muževnost, muška energija, braća, muškarci (kod žena-tip muškarca, partneri)... Mars slepa energija koja se može (ali ne mora) pretvoriti u nasilje i agresivnost, sam po sebi on nije loša planeta. Mars predstavlja i hirurgiju, operacije, ratove, nesreće, zapaljenja, rane, posekotine, opekotine, nasilje... Mars su mišići, reproduktivni organi glava, lice, crvena krvna zrnca, bešika, žlezde... Dakle sve je isto, i on (Mars) je isti, ali opet i nije. Ovde sa energijom Device, neke stvari postaju malo drugačije, biće obojene jednom drugačijom energijom - energijom Device. 
Energija - biti koristan!!!
***Devica se bavi detaljima iz naših života, koje ćemo kao komade neke slagalice da slažemo onako kako nama odgovara, tako što ćemo utvrditi šta je vredno našeg truda i energije!!! Došlo je vreme za analizu i praktičnost! Devica nosi energiju marljivosti, praktičnosti i organizacije pre svega ali i sklonost ka analizi, detaljima, logici... energija RED-RAD-DISCIPLINA!!! To je i energija suzdržanosti, trezvenosti, i kontrolisanja emocija... energija nenametanja, energija uslužnosti, skromnosti, poštenja...  Devica je ženski znak, Mars ima mušku energiju, ne umanjuje muškost ova energija, samo našeg Marsa čini praktičnijim, vrednijim, za nekog poželjnijim... ko voli takav oslonac. Opet vrlo lako se može potčiniti. Kako je Devica promenljivi znak možda će i Mars svoju energiju usmeriti na više strana. Osim na rad i trud Mars će svoju energiju trošiti i na zdravstvena pitanja, brigu o zdravlju, kondiciji...

***Mars u Devici:
*može biti kritičan i tvrdoglav, ali ne i agresivan, 
*teško ga je iznervirati, ali može biti nervozan posebno ako se optereti detaljima,
*organizovan je i ne plaši se napornog rada,
*ponekad se ne drži jednog posla predugo,
*nesebičan je i rado pomaže drugima,
*voli da bude koristan,
*ne voli nerad, nered,
*dobar je sa činjenicama i brojkama,
*i posao i hobi jednako vrednuje i jednako se ulaže,
*vrlo je suptilan u odnosima sa ljudima,
*u partnersvu daje prednost intimi i privatnosti,
*ponekad je i stidljiv,
*malo se teže opušta,
*higijena je ovde jako bitna,
*zdrav, ali pomalo nesiguran odnos prema sexu,
*radije će da čeka nego recimo sex za jednu noć,
*za partnera će učiniti sve one slatke "male stvari koje život znače",
*radije će pokazati nego reći,
*odan je, pažljiv, i rado će se odazvati ako treba nešto da se "sredi", uradi i sl.,
*radoznao je, ali će sve uraditi sa "pravim" partnerom,
*neće mu smetati ako on (partner) ima nekih "nedostataka", čak će se pobrinuti da ih reši,
*zahtevan je prema sebi, ali i prema drugima,
*vrlo je uslužan,
*retko besposlen...

***Šta nas čeka sa ovom energijom u narednom periodu sa Marsom u Devici:
Rad pre svega. Koliko ćemo ipak biti vredni zavisi od aspekata, ali i od kuće kojom će prolaziti. Rešavaćemo probleme, sve poslove koji sadrže neke detalje. Bićemo analitični, kritični...i prema sebi i prema drugima. Pokušaćemo da uvedemo kakav takav red u naše živote. I čistoću :-). Sve zavisi od aspekata, pa će neko preterivati u svemu ovome, recimo bićemo previše opsednuti radom i čistoćom, ili ćemo otići u drugu krajnost, postati aljkavi i ne baš puno vredni, čak lenji.  Odnos prema zdravlju će se promenuti. Mnogi će više pažnje posvetiti tom segmentu života. Zdravlju i kondiciji. 
Sa ovom energijom videćemo i gde su naše radne navike. Mnogi će krenuti i u PLANIRANJE, što je jedna od osnovnih osobina Device. Trebalo bi da budmo ODGOVORNIJI, i sistematičniji. Da lakše izađemo na kraj sa vremenom, da se bolje organizujemo, da budemo praktičniji, efikasniji. Ovo sve ako su aspekti povoljni. Ova energija je dobra za sve poslove koji traže dobru pripremu i organizaciju, za sve ono što treba "popraviti", za sve ono što treba "počistiti", i dobra je za pružanje pomoći... Dobra je ovo energija i za intelektualan i za fizički rad.

***Dok Mars prolazi Devicom, dobro je i pratiti šta radi Merkur vladar Device. Sada je u Škorpiji i dobro je aspektovan. Na Merkura treba obratiti pažnju kada bude retrogradan od 21.Oktobra do 10.Novembra. Taj uticaj se može odraziti i na priču koju priča Mars u Devici.

***Ima još nešto: Već na samom ulasku u Devicu Mars će formirati opoziciju sa RNeptunom u Ribama. 20.Oktobra ta opozicija će biti tačna - egzaktna. Uneće malo (ili više) zabune u red koji voli Devica. Tako "napadnut" Mars  može shvatiti da savršenstvo (Devica) je zapravo iluzija (Neptun). Mogu se javiti pitanja: zbog čega radim, za koga radim, za sebe ili za druge, da li sam žrtva nekog posla? Neće mnogima od nas biti jasno ni šta hoćemo ni kuda smo krenuli :-). A energija kao da negde "curi" ili odlazi... Pripazite ovih dana na imunitet... i ne "kljukajte se" lekovima, radije posegnite za lekovima iz prirode... I čuvajte se prevara i izdaja. Devojke klonite se bar u ovo vreme problematičnih momaka.



Coldplay - Fix you 

"Animation" 

 

1 коментар:

  1. Znam kako je, meni je natalno Mars u Djevici u 11. polju, sa Merkurom, Suncem i Venerom u konjukciju...baš sam prava djevica :)

    ОдговориИзбриши