недеља, 17. март 2024.

Suočavanje sa realnošću....


Moto dana:
"Čovek je najmanje svoj kada govori o sebi. 
Dajte mu masku i reći će vam istinu."

Zvezdani(n) zapis 4012

Nedelja. Dan Sunca. Sunce je u Ribama na 27°10’
I Neptun je na istom stepenu.

Kada se sretnu Sunce i Neptun u Ribama

Ovo je njihov trinesti susret od kako je Neptun ušao u Ribe! 
Srešće se još samo jednom...u Ribama sledeće godine!
Neptun će preći u Ovna 30.marta 2025. 
Od marta 2026. susreti će se dešavati u Ovnu jednom godišnje! 
Neptun u jednom znaku ostaje oko 13 godina! 
Poslednji put (pre sadašnjeg boravka) Neptun je boravio u Ribama od 1848. do 1861. 
Tranzit kroz Ribe koje su matični znak Neptuna dešava se svakih 165 godina! 
Tada su Sunce i Neptun takođe jednom godišnje imali svoj susret (konjukcija)!
Pročitejte - Bal pod maskama


Upozorenje:) sledi poduži tekst

Dodatak: Ova konjukcija će uticati tako što ćemo teško moći da se skoncentrišemo na nešto.
Energija Riba ovde dobija "pojačanje".... sve je intezivnije i jače sa ovom konjukcijom..... bestvo od stvarnosti, pojačana mašta, fantazije, iluzije... negiranje stvarnosti.
Mnogi će poželeti da ništa ne rade, da se zavuku u svoj krevet ili da odu na odmor...
Biće i onih koji će poželeti da obiđu muzeje, crkve, manastire, drugi će u bioskope... 
Muzika je prioritet u vreme ovog tranzita.
I voda i aktivnosti na vodi (vama koji ste na pravoj strani sveta :) gde još uvek traje leto) ili pored vode za nas koji smo i dalje zvanično u zimskom periodu. Može i kućni SPA kupka uz mirišljave sveće, muziku...
U svakom slučaju neki (samo vaš) vid meditacije, duhovnosti, kreativnosti.... 
Međutim, najčešće ova konjukcija znači da smo više nego obično podložni nekim uticajima ko sunđeri (energija Riba), tu je i moguće preterivanje u alkoholu, cigaretama...planovi se teže ili nikako ostvaruju, moguća samozavaravanja, obmane.... 

Koji su "simptoni"....današnje konjukcije

Prepoznaćete ih ... kod nekih je to nesanica, kod drugih baš obrnuto postaće prave spavalice.
I kod jednih i kod drugih snovi su bitan deo ovog tranzita - "Da li si spavala, da li si sanjala".

O snovima (za one koje ova tema zanima).
Snovi kao alternativan oblik stvarnosti. Svi sanjamo, samo nesetimo se svi i šta smo sanjali.
A snovi nam nešto poručuju...zapravo više naša podsvest. Tumačenje snova je staro skoro koliko i ljudi. Podsvešču vlada 12.kuća i Neptun. Ribe su prirodni vladari 12.kuće i podsvesti....a Neptun vladar Riba i 12.kuće. Kakvi su nam snovi možemo videti iz 9.kuće...preko vladara ove kuće i planeta koje imamo u toj kući. Za snove je zadužen i Mesec, Merkur će ih objasniti. Za buđenje je zadužen podznak. Ipak Neptun je skoro pa najveći "krivac" za naše snove, sanjanje, sanjarenje....
U vreme ove konjukcije... dolazi ili do poremećaja sna ili do veće potrebe za snom i spavanjem. 

I ako kratko traje...

Mogli bi da budemo previše osetljivi, podložni raznim uticajima....mogli bi izgubiti osećanje objektivnosti. Mogli bi se razočarati, obeshrabriti...poželeti da pobegnemo - negde! 
Možemo biti slabi i duhovno i psihički ali i fizički. Mogu nas preplaviti (Ribe) osećanja. 
Može nas "uhvatiti" čežnja za dalekim mestima, za nepoznatim stvarima.
Može se probuditi (jedna od boljih opcija) kreativnost u nama (kolika zavisi i od natalnog).
Neko bi mogao da odluči da krene u psihoterapiju ili da potraži nekog u koga poveranja ima, da olakša svoju dušu.

Sa moje tačke gledišta beg od stvarnosti (ako se ne preteruje) je dobar uticaj ovog tranzita. 
Svima je ponekad potrebno da pobegnmo od nečega ili nekog :). Trudite se da ne budete žrtve, mučenici jer je i to jedan od uticaja ovog tranzita, i čuvajte se "energetskih vampira".
"prodavaca magle", teorija zavera...

Unesite boje u svoj život
Iskoristite pozitivno osetljivost na boje, muziku, emocije. Ako vam treba povlačenje, povucite se....napunite svoje baterije...vi srećniji pored mora i jezera iskoristite to....i mi ovde imamo dve prekrasne reke. Kakav god da je dan...obojte ga u crveno, žuto, pastelno. Zdrav oblik povlačenja neće škoditi. Ili budite milosrdni, samilosni....ako već mora da bude neke osetljivosti onda budite osetljivi prema onima koji nemaju....svuda postoje centri za nezbrinutu decu....ili učinite što je do vas da bi neko dete dobilo šansu da se izleči.

Kod nekih od vas bi moglo da izroni pitanje srodnih duša.
Neptun kao viša oktava Venere. Idealizacija, romatizam....pogrešna dioptrija :-)). 
Na kratko bi neki od vas mogli da se zapitaju.... ima li ljubavi u vezi, i da li je to ta ljubav, ili kada će moja ljubav. Ovaj aspekt bi mogao da probudi temu ljubavi. I žene i muškarci bi mogli slabije da vide svoje druge polovine. Ljubav kroz maglu....Oni koji su sami da dobiju pojačanu čežnju za ljubavlju. Muškarci (Sunce) u vašim horoskopima mogli bi da imaju neki problem....da budu nepouzdani, slabi, sa manjkom energije.... pojačane zavisnosti od alkohola i cigareta (i opijata). Žene koje u ovo vreme upoznaju muškarce mogu naići na nekog sa Neptunovskom prirodom.
Imajte na umu...da je ovaj susret Sunca i Neptuna na Venerinom stepenu egzaltacije....(pisala sam o ovome ovde). I sve ovo sa današnjom konjukcijom podiže na jedan viši nivo.




Sada nešto drugačije...

Vi koji ste rođeni u znaku Riba.... posebno vi rođeni sa Suncem u Ribama oko 27° sada imate ovaj tranzit ali na drugačiji način. Tran Neptun u Ribama je sada "na" vašem Suncu. Dakle imate ovu konjukciju ali kao Tran(zitno) - Nat(alnu). Dozvoljen orbis delovanja za konjukciju je od 8 do 10°.  Tran Neptun je sada na 27° Riba pa izračunajte sami. Pogledajte na kom vam je stepenu Sunce uračunajte dozvoljen orbis delovanja i videćete da li ovaj tranzit Tran Neptun Nat Sunce deluje na vas,
A on je vrlo sličan ovom tranzitu o kome sam danas pisala....gotovo pa identičan, samo traje duže i očiglednji je. Kako Neptun bude napredovao kroz znak Riba ovaj tranzit će osetiti i ostale Ribe. Ribe rođene ovih dana ovu konjukciju će imati u godišnjem - solarnom horoskopu!

Svima nam u nekom momentu Tran Sunce pređe preko Nat Neptuna. 
Meni je to (primer) u vreme sezone Škorpije (tranzit Sunca kroz Škorpiju)... jer Nat Neptun je u Škorpiji. Ova konjukcija je slična ovoj o kojoj danas pišem samo energija - znak je durugačija! Sve je isto ali i nije...Različito je to što sa energijom Škorpije sve je još intezivnije, dublje, intuintivnije.
Ima još nekih različitosti ali to sada nije bitno za ovu priču..  Bitno je da svaki prelazak Sunca ovde preko Neptuna probudi priču o Neptunu, probudi moju 1.kuću ali i kuću kojom vladaju Ribe.

Poznati sa ovim aspektom: 
Robert de Montesquiou, William Jennings Bryan, Valentine Naibod (astrolog), Hugo Wolf (Sunce i Neptun u Ribama)....U drugim znacima: Sophie Marceau (Škorpija), Sean Connery (Devica), Michael Douglas (Vaga), Frida Kahlo (Rak), Diego Maradona (Škorpija), Louis Pasteur (Jarac), Bryan Ferry (Vaga), George Orwell (Rak), Harry S. Truman (Bik), Yasser Arafat (Devica), Esther Williams (Lav), Christina Applegate (Strelac), Monica Seles (Strelac), John Dillinger (Sunce u Blizancima, Neptun u Raku)....


Dakle, danas u 12:22 CET Sunce i Neptun započinju novi ciklus novih godinu dana.
Ciklus će se završiti 20.marta 2025. u Ribama 29°36’ i počeće novi!

Savet dok traje ovaj tranzit:
Obratite pažnju na ovu energiju jer bi negde stvari mogle da se otrgnu kontroli...izbegavajte sva nedozvoljena strestva, lekove i sl. Izbegavajte iluzije i obmane...i pre svega ne lažite sebe! 
Ako osetite nedostatak energije, iscrpljenost....vi se odmorite, meditirajte, pogledajte neki film (ja sam sinoć imala veče romantičnog filma na Netfliksu)...(pro)šetajte...

I ne kitite se tuđim perjem. 
Ne zloupotrebljavajte tuđe kreacije, rad, stvaralaštvo.
Izgovori tipa sve je to već negde stvoreno i napisano, izgovori tipa to svi rade (pa i mali Mujo)...nisu nikako maštoviti, više spadaju u bezobrazluk. Meni lično to kićenje smeta ali ponoviču ne mogu oni da ukradu koliko ja mogu drugačije, novo, bolje, inspirativnije :).
(ovo se naravno odnosi na moje stare znanace plagijatore koji ne posustaju)

Juče sam napisala da padaju maske i da ću više na tu temu da kažem danas....
Neke maske padaju same...pogledajte oko sebe pažljivije...
Ma koliko čudno bilo baš sa ovom energijom neke tajne mogu biti otkrivene ili razotkrivene...


☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...

Pesma dana:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com




Нема коментара:

Постави коментар