четвртак, 7. септембар 2023.

Sezona retrogradnih planeta...Demistifikacija


Moto dana:
Gnōthi sauton
(S)poznaj sebe ili (u)poznaj sebe

Zvezdani(n) zapis 3880
Četvrtak. Dan Jupitera.
Jupiter je u Biku na 15°34’

Retrogradan je od 04.septembra....mada sigurna sam da to već znate :)
Neću ponavljati ono što sam već pisala....

Skrenuću vam pažnju na bitne stvari!

Jupiter je u maju (16.maj) ušao u Bika
Tada je počeo novi ciklus Jupitera.

Sada se  u retrogradnom ciklusu Jupiter vraća  putem kojim je već prošao. 
Energija retrogradnog Jupitera nam omogućava da se i mi osvrnemo unazad, na sva iskustva koja smo stekli od maja ove godine! Sada iz drugog ugla i perspektive.
Poznajemo taj put jer smo ga već prešli, samo sada ćemo ga gledati na drugačiji način!
Šta smo propustili, šta je zapelo i gde i zašto...

U narednih nekoliko meseci imamo priliku da preispitamo naše emotivno i materijalno stanje!
Zašto emotivno i materijalno (ako ima vas koji se pitaju)? Zbog Venere koja vlada Bikom!


Učite iz svojih grašaka

Iskoristite retrogradni ciklus Jupitera u Biku da dovršite nedovršeno, da ispravite nešto, neku grešku iz prošlosti...Imajte na umu da je iskustvo najbolji učitelj! Pokušajte da svoje greške pretvorite u uspeh! Ako ste išli pogrešnim putem sada imate šansu da to ispravite! Učite (Jupiter) iz svojih grašaka ali i naučite da oprostite najpre sebi, jer ljudski je grešiti!



Sezona retrogradnih planeta:
Do 15.septembra šest planeta plus Kiron biće retrogradni!
Do nedavno smo imali sedam (Venera).
Od 15.septembra pet...i tako do kraja retrogradne sezone koja se završava Uranovim direktnim kretanjem 27.januara 2024. Tada će početi sezona bez retrogradnih planeta!

Društvo retrogradnih planeta: 
Merkur (do 15.septebra), Pluton (do 11.oktobra), Saturn (do 04.novembra), Neptun (do 06.decembra), Jupiter (do 31.decembra), Uran (do 27.januara 2024.) i asteroid Kiron (do 27.decembra).

Kako god vam zvučalo ali bez retrogradnosti planeta nema napredovanja. 
Da bi išli napred potrebno nam je preispitivanje, retrospekcija...Potrebna nam je ponekad pauza...da zastanemo, usporimo, razmislimo. Da sagledamo postignuto, da sagledamo sva prošla iskustva. Da učimo i naučimo nešto iz svoje prošlosti. I kada retrogradnost prođe da nastavimo dalje sa više jasnoće sa više samopoudanja!

Dok traje retrogradni ciklus vrlo je moguće da na površinu izađu stvari koje smo potisnuli, sakrili od drugih ali i od sebe samih. Moguće je i da se pojave stvari, situacije, događaji, ljudi za koje smo mislili da su završene, mogli bi se ponovo pojaviti. I to su lekcije koje moramo savladati da bi išli dalje!

Iskoristite retrogradnu sezonu i bolje upoznajte sebe! 
Proživite neka iskustva ponovo. Možda je potrebno da nešto završite, možda je negde potreban kraj da bi mogli u novi početak! Možda je baš potrebno da imate konačno zatvaranje neke teme, nekog dela vašeg života ili neki konačni kraj!

Najčešći saveti za retrogradne cikluse su:
Ne počinjati nove stvari i ne donositi bitne odluke!
To stoji...ali ne stoji način na koji se ova pojava (retrogradnost) prezentuje!
Uglavnom se pamte te zbarane...tek negde provejava i dobra strana retrogradnosti!!!

Da demistifikujemo sve ovo:

Ova pojava (retrogradnost) nije od juče...mnogo je starija i od nas samih. 
Naglasak bi bio na retrogradnost planeta je optička iluzija!
Planete se ne kreću stvarno unazad. 

Čemu zaplet, mistifikacija?!
To je već druga tema, mada sigurna sam da znate čemu i gde to vodi!

Period (ciklus) retrogradnih planeta možemo iskoristiti kao priliku za poboljšanje naših života.
Retrogradnost se simbolično povezuje sa "vraćanjem unazad", sa povlačenjem, rekapitualcijom, introspekcijom, promišljanjem, unutrašnjim promenama. Retrogradnost se smbolično povezuje za preispitivanje. Šta nije u redu sa preispitivanjem?

Ne treba da vas plaši preispitivanje. 
Ako život posmatramo kao putovanje, dobro je ponekad da se zaustavimo, odmorimo, preispitamo...
Šta fali ako sada u vreme retrogradnog Jupitera preispitamo svoju životnu filozofiju!? To nemora da znači da je menjamo, ponekad samo da je uskladimo, ponekad da je obnovimo, ponekad da joj se vratimo ako smo iz nekog razloga negde zapeli ili "skrenuli s puta"!

Bez preispitivanja nema napretka! 
RJupiter u Biku je trenutno egzaktno u trigonu sa mojom natalnom Venerom.
Pd amalo "filozofiram" :).

Imala sam sreću da mi je filozofiju predavala jedna izuzetna žena, ona je mnogo uticala na mene u pozitivnom smislu. I sada kada sam krenula da pišem o preispitivanju setila sam se njenog predavanja o Sokratu. Sačuvala sam svesku, sada je negde u nekoj kutiji u staroj kući mog dede i moje majke. Profesorka je  "kriva" i što sam zavolela filozofiju i negde posebno grčke filozofe. 
Mnogo dublja je ova tema preispitivanja, to što sam se setila Sokrata ima smisla, pa dragi moji ko želi više da sazna ili nauči neće vam škoditi :).

(S)poznaj sebe ili (u)poznaj sebe (grč: gnoti seauton) 
Ovo je čuveni starogrčki natpis koji je stajao na ulazu u Delfima. 
Ova izreka se pripisuje Sokratu!

Retrogradni ciklus može doneti konfuzije, ali to je život. 
Dođu tako periodi u životu kada nam je potrebno da se zaustavimo, razmislimo, preispitamo! To nemora da bude zastrašujuće, posebno ako se pripremimo i uskaldimo sa tim ciklusima!
Kako upoznati sebe ako se povremeno i ne preispitamo i povežemo sa sobom (ali i sa drugima) na dubljem nivou! Kada dobro upoznate sebe nikada nećete poželeti da zamenite sebe drugom osobom! Kada ja napišem Volite sebe...uglavnom mislim na ovo. Ako će vam retrogradne planete pomoći da sebe upoznate bolje ili da (za)volite sebe onda je sve kako treba!

Retrogradni ciklus je pravo vreme da se pozabavimo na ovaj ili onaj način sa nerešenim, nedovršenim stvarima u našim životima! Mogli bi da svedemo generalno na nekoliko stvari: zdravlje, posao, karijera, komunikacija...itd. 

Preispitivanje ličnih uverenja, vrednosti...Preispitivanje odnosa, veza, komunikacije...Preispitivanje odluka...Preispitivanje grešaka, ili učenje na sopstvenim greškama.

Kada su spoljne planete retrogradne (Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton) povezujemo ih sa bitnijim i dubljim promenama u društvu (kolektivni uticaj). U određenim položajima i kućama ove planete vrše i lični uticaj! Kada su Merkur i Venera retrogradni (unutrašnje planete) uticaj je nešto ličniji ali svakako se može posmatrati i šire (kolektivni uticaj).

Retrogradne cikluse planeta proživljavamo svi...
Ali kako on utiče na nas pojedinačno to zavisi od kuće u kojoj se nalazi retrogradna planeta (astrološka kuća - oblast života)! Uticaj retrogradnosti zavisi od planete, znaka u kojem se planeta nalazi, kuće i aspekata koje će praviti tokom retrogradnog ciklusa!

Za kraj...
Nisu retrogradni ciklusi tu da nam unište živote ili kako već stoji u raznim naslovima!
Retrogradnost planeta je poziv da usporimo i uskladimo se sa energijama!

"Na kraju će biti sve dobro... Ako nije dobro znači da još nije kraj"!


☆☆☆

Neka vam zvezde budu naklonjene...

Možda pomogne:

Pesma dana:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com





Нема коментара:

Постави коментар