субота, 24. септембар 2022.

"Savršena kao svemir neshvatljivo jednostavan... Nadrealna kao život beskonačno kratkotrajan"

 
Venera je u Devici.... preko puta nje RNeptun u Ribama.

Meni u glavi jedna pesma....♪ ♫ ♥ ♪ ♫.

"Mlada lepa i pametna a opet pomalo nesretna
Izgledaš mi kao slika omiljenoga pesnika
Savršena kao svemir neshvatljivo jednostavan
Nadrealna kao život beskonačno kratkotrajan"

Razmišlja Venera u Devici (inače to jako voli...da razmišlja, analizira...)
Razmišlja o ljubavi, o pravoj ljubavi kao da druga postoji, kao da druga može uopšte da postoji.
Razmišlja o davanju i primanju i misli i zna da ljubav nije ljubav ako nije uzajamna. Ljubav je aktivnost koja se uči (From), sposbnost koja se razvija, kroz međusobno davanje i primanje! 
Samo takva ljubav je istinska ljubav... 
Davanje ljubavi (ili pružanje) je uvek i primanje jer u ljubavi su uvek dvoje, tu je uvek neki odnos koji čini celinu. Ljubav je dvosmerna ulica.

Da bi jedan odnos, ovde ljubavni uspeo potrebna je ravnoteža davanja i primanja. Naravno da nećemo nositi sa sobom vagu ni onu zamišljenu i meriti....ako je zamišljeni tas u ravnoteži ljubav je i prava i može trajati. Ok, u nekim momentima nekome u tom odnosu je teže pa tas može da padne, ali u nekom drugom momentu može da bude obrnuto i u tome se ogleda ljubav... biti jači kada zatreba. Svaki drugi poremećaj tasa ukazje da nešto nije u redu. Da neko voli više, neko manje ili da voli samo jedan.
Da li je to ljubav?Razmišlja dalje Venera u Devici. Šta je još pored tog uzajamnog odnosa bitno za jednu ljubav, za jednu uspešnu ljubav.... Iskrenost! Prava ljubav nije ljubav ako nema obostrane iskrenosti, iskrenosti po svaku cenu.
Devica o ljubavi razmišlja na svoj jedinstveni način.....ona u ljubavi i partneru traži dobrotu i spremnost na pomaganje. Ona će prva biti takva ali voli i takav odnos i takvog partnera. 
Bitno joj je i.... Poverenje. I nije bitno kako neko izgleda... od izgleda joj je mnogo bitnija unutrašnja ili duhovna lepota... i da su dvoje na istoj talasnoj dužini. Ne traži puno zar ne?

Ima nešto kod ove Venere što potvrđuje ono iz teorije, da je tu u energiji Device ona u padu. Jer Venera u Devici je pomalo zatočenik razuma. Goran Milekić za ovu Veneru kaže: Da je razum neprijatelj ljubavi....Ljubav ne poznaje meru, ona je ljubav samo ako je prekomerenost!
 
"Govoriš mi osećajno kao zemlja 
Sugestivno kao vatra muzikalno kao voda
Hej ti imaš tako puno razloga
Da budeš prva ljubav nečija ili da budeš sama"Mlada, lepa i pametna....Venera u Devici... ova pesma je za sve devojke, mlade, lepe i pametne, ali ne samo za njih već za sve one žene koje još uvek u sebi imaju devojčicu, devojku.... 
Ova energija je tu da ih probudi.... da ih natera da požele da radije budu negde na nekoj livadi i da beru poljsko cveće, ili da su možda na nekoj peskovitoj plaži (pesak, plaža - Devica). Da izgledaju kao slika omiljenog pesnika :-). Priroda je ovde bitna.. ona pruža romantiku... Pa ova devojka ili bere cveće, ili jabuke u nekom voćnjaku, ili je u nekom vinogradu ili na plaži skuplja školjke...

I razmišlja...razmišlja puno, analizira... Ako je u vezi, da krene u razumno objašnjenje, da se pita... da li je ljubav koju ima ona prava. Šta ne valja, šta nije dobro... da li ona može nešto da promeni, pomogne, zaleči, izleči... Ako je sama da se pita zašto je sama, zašto ljubavi nema... ne sluteći da baš u tom trenutku kada prihvati samoću.... negde je ljubav čeka!I kao što već rekoh na početku.... preko puta ove i ovakve Venere je Neptun.
A on ne poznaje granice, on ne mari za razum puno... on razlaže, rastače. 
On će vas odvesti u snove.... u maštu, ali i u iluziju, obmanu. Popeće vašu ljubav na pijedestal.
I može doneti ili čudo i čaroliju ili razočarenje...

Ko može bolje da opusti Veneru od Neptuna.... da joj skrene misli sa analize. Ne mora sve baš da bude objašnjeno i razjašnjeno. Neptun je tu da je odvede negde gde nije bila....a gde je potajno želela da bude.... Neptun donosi magiju.... donosi i masku, nudi ružičaste nočari.

Mogao bi ovaj aspekt da iskrivi sliku stvarnosti. Da, mogao bi... Možda ako to znate ako ste svesni toga, možda ovaj aspekt i ne treba svrstati u loše. I onako traje samo dan dva.... Sa Venerom u Devici i njenom čvrstom stajanju na tlu (energija zemlje), uopšte neće biti loše malo otplivati u vode Riba. Naravno Neptun će pomoći... Još je i retrogradan.... ko zna kakvu ulogu prošlost može da odigra ovde....

"Mlada lepa i pametna a opet pomalo nesretna
Izgledaš mi kao neko ko odlazi predaleko
Izazovna kao žena rođena za zla vremena
Zatvorena kao knjiga sama sebi večna briga"Ako niste umetnici, muzičari, pesnici kojima ovaj aspekt donosi neslućene mogućnosti.... onda pustite muziku u vaš život....pogledajte neki film, opustite se.... ne razmišljajte previše.... ima vremena i za analizu i za razum.....Sanjajte.....i setite se da se neki snovi mogu ostvariti.
I budite saosećajni...pomognite nekome....tako je najlakše "prevariti" ovu energiju.

Filmovi koji liče na ovu energiju: City of AngelsGhostVenera/Neptun: univrzalna ljubav, ljubav koja nema granice, koja ne poznaje granice, duhovna ljubav, uzvišena ljubav, haotična ljubav, romantika, ljubavna bajka, čarolija, čuda, nerealno očekivanje, ljubavni ideal, obožavanje, umetnici, muzičari, muze, pesnici, sanjari, ljubavna žrtva, san o idalnoj ljubavi, energija koja privlači umetnike, ali i tkz. autsajdere, saosećajna ljubav, nejasno viđenje ljubavi, sažaljenje i saosećanje pomešane sa ljubavlju....ljubav sa "greškom"....
Ovo su mogućnosti, ovo su energije.... Koja će izabrati vas ili koju ćete izabrati vi?
Istraživanje:
Ovaj aspekt imaju mnogi ljudi ali u drugim znacima: Boy George,  Jean-Paul Gaultier, Bob Marley, Bono, George Harrison, Zaz , Mia Farrow, Andre Agassi, Venus Williams, Carlo Ponti, Viktor Orbán, Debra Winger, Laetitia Casta, Tori Spelling...

Opoziciju Venere u Devici sa Neptunom u Ribama ima malo nama poznatih ljudi. Ali ima jedna, poznata određenim krugovima - Mabel Collins! Možda i ona nije poznata široj publici ali lako se može istražiti ako se želi...

Mabel Collins je napisala u knjizi "Idila belog lotosa"
"Svako je sam sebi apsolutni zakonodavac, delilac počasti i pokore, uređivač svog života, dodeljivač nagrada i izvršilac kazni."
Mabel Collins 09.september 1851. – 31.mart 1927.). Britanski teozof, (Božanska mudrost) bila je pisac popularnih okultnih romana, modna spisateljica....napisala je 46 knjiga ("Svetlost na putu", "Idila belog lotosa"...itd). Astrološki podaci: Sunce u Devici 16°, podznak Vaga na 17°, Venera u Devici na 10° u 11.kući, Neptun u Ribama na 7° u 5.kući konjukcija Mesec, retogradni Merkur u Vagi na 7° u 12.kući ....RPluton, RSaturn i RUran u Biku u 7.kući (stelijum)...

Opoziciju Venere u Devici sa Neptunom u Ribama imamo od 2012. godine!
Prva opozicija dogodila se 04.oktobra 2012. na 0°44’
Dešava se jednom godišnje!
Poslednja opozicija Venere u Devici sa Neptunom u Ribama dogodiće se 28.avgusta 2024. na 29°08’

Dakle, od 2012. do 2024. u određenom periodu godine rodila su se neka deca sa ovom opozicijom!
Sada ovu opoziciju imaju svi rođeni sa Venerom u Devici!
Sada ovu opoziciju imaju oni koji slave rođendane danas i ovih dana!

Moja Venera u Devici...ali i Merkur u Lavu su "krivi" za ovaj tekst!
Pripomogao je i moj Neptun u Škorpiji....Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.comНема коментара:

Постави коментар