субота, 9. април 2022.

Subota dan odmora, dan Saturna i Saturnova priča....njegovi aspekti ovih dana...i neki "simptomi" ili nagoveštaji sutrašnjeg kvadrata Merkura i Plutona...


Moto dana:
 “Život nam vraća samo ono što mi drugima dajemo.”

Zvezdani(n) zapis 3456
Subota. Dan Saturna.
Saturn je u Vodoliji na 22°45’

Šta radi Saturn....
Da vas podsetim Saturn će ove godine preći od 11° do 25° Vodolije (ostalih 5° preći će 2023.). 
Sada je eto stigao na 22°!
Na tom stepenu je još od 31.marta (15:54) i tu će boraviti do 12.aprila (06:51)!
Ponovo će biti na ovom stepenu 13.avgusta ove godine ali u retrogradnom hodu i onda još jednom 27.decembra u direktnom...tada poslednji put za ovaj tranzit Saturna u Vodoliji....a onda sledeći put za 30 godina 03.februara 2052.
☆ Pre 30 godina Saturn je bio na ovom stepenu 18.februara 1993. Bila je to teška godina, ja se te godine sećam po jednoj od najvećih hiperinflacija (kažu u istoriji)....na kraju te godine imali smo novčanicu od 500.000.000.000 dinara!!!

22° -  je prema Miletu Duporu (stepeni) stepen Jarca i predstavlja "viša znanja", zovu ga još i stepen genijalnosti! Međutim ima i onih koji misle da je ovo stepen (samo)uništenja  "ubiti, biti ubijen". Iskreno mislim da sve ovo posmatrate sa velikom rezervom!
Kako smo došli do toga da je  22° stepne Jarca: 22-12=10. 10. kuća je kuća Jarca - društveni položaj, status, profesija, karijera, autoriteti....način na koji nas drugi vide....


Aspekti Saturna ovih dana!

Dakle, oporavlja se Saturn od susreta sa Marsom....mada je i dalje ta konjukcija (očigledno) prisutna....3° je između njih....Očigledno? I dalje ga osećamo ili kao jaku i snažnu pokretačku snagu i inicijativu ili osećamo njegovu destruktivnu stranu i lično i globalno (rubrika crna hronika je baš crna)!

Još uvek je u širem sekstilu sa Merkurom....nadam se da ga mudro koristite...
Saturn je i u dolazećem (aplikacioni) kvadratu je sa SMČ (egzaktno 21.aprila)....ili ako SMČ posmatramo kao previ T SMČ onda je u kvadratu od 11.aprila - Kojim putem ići..

★★★





Ako osećate nešto čudno u vazduhu ovog 09.aprila.....to je možda zbog sutrašnjeg kvadrata Merkura u Ovnu sa Plutonom u Jarcu egzaktno na  28°30’ u 10:45 CET!

Koji su "simptomi" ili nagoveštaji....
Nervoza, zabrinutost, uznemirenost....sumnjičavost, neke paranoje...opsednutost!
Ovaj kvadrat uglavnom aktivira naše podsvesne sumnje!
Ovaj kvadrat aktivira i strahove ali i neke psihološke probleme!
Moguće su i intezivne i agresivne rasprave sve u stilu "sve ili ništa", moguće su i razne ucene
Neke tajne bi mogle da izađu na površinu....ali na sramotan način!!!
(Primedba: Šta ćemo sa onima koji stida nemaju? Mene i dalje fasciniraju oni koji stida nemaju a prepoznaće se oni...)
Sa ovim kvadratom javljaju se samoproglašeni detektivi, psiholozi....
Ako su Merkur i Pluton povezani na neki način sa vašim kućama veza, odnosa...moguće su i ljubomorne scene, potreba da se do nekog odgovora ili istine dođe: Kaži mi šta skrivaš?!

Napomena 🕮 Kvadrati mogu da deluju podsticajno...Ako ste zapali u rutinu, monotoniju....energija kvadrata vas može podstaći da nešto promenite....da se trgnete iz letargije! Svaki teži aspekt se može "pobediti" mirom i suzdržavanjem!

Mesec je u Raku

Mesec je dok ovo pišem u kvadratu sa Suncem u Ovnu - Prva Mesečeva četvrt...
Neko nervozno jutro....moguća i razdražljivost....
Srećom pa će kasnije Mesec biti u trigonu sa Jupiterom i Neptunom koji su već sada na istom stepenu...za tri dana biće u konjukciji!
Mesec je ovde nešto kao "okidač" za ovu energiju...Možda je vreme da "pakujemo kofere" jer nam neko putovanje svakako sledi bilo ono stvarno ili duhovno...





Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Нема коментара:

Постави коментар