среда, 12. јун 2024.

Zastoj, tuga, melanholija...zaboravnost...Merkur kvadrat Saturn


Moto dana:
"Čekala sam i čekala, 
i kad nije došla nikakva poruka, 
znala sam da je od tebe."


Zvezdani(n) zapis 4093

Sreda. Dan Merkura. Merkur je u Blizancima na 18°43’
Danas je u 12:47 u egzaktnom kvadratu  sa Saturnom u Ribama na 19°10

I da završimo sa kvadratima....
Ne radujte se previše :), kvadrati za ovu nedelju ako ne računamo Prvu četvrt u petak!
Završićemo sa kvadratima sa Plutonom i Saturnom....ali sledeće nedelje nas čekaju kvadrati sa Neptunom...I biće magle, nejasnoća, iluzija....laaaaži, manipulacija, ružičastih naočara...
Neptun će nam slati i pogrešne signale i talase...


Da li se sećate ideje od juče, koliko puta ste nešto pročitali ponovo i ponovo...
Ili ste možda išli da kupite nešto i kupili ste sve samo ne to nešto zbog čega ste išli u kupovinu...
Ili ste nešto hteli da napišete i kažete a "mozak se zablokirao" ili zabagovao :), niste mogli da nađete pravu reč (negde je to i mucanje)...

Ako ste....danas i ovih dana...
Zabrinuti, ako vas nešto pritiska, muči..
Ako su vam misli obojene sivo ili crno, ako sporije pamtite, ako ste zaboravni...imate manjak i mentalne i fizičke energije, manjak entuzijazma...osećate umor, usporenost...
Ako se javlja depresija, mada je ovo teška reč, morate biti skloni depresiji pa da je ovaj tranzit aktivira. Možda će vam samo trebati odmor...kraći ili duži!

Ako nerado komunicirate, nemate koncentraciju, ne uči vam se ili teško učite, ne čita vam se i ne piše (blokada pisca), muku mučite da nekome nešto objasnite, kasnite...
Ako vam danas neko kaže NE...ako imate osećanje nerazumevanja, frustracije.
Ako imate probleme sa braćom i sestrama, komšilukom, na poslu, u karijeri....sa autoritetima i starijim ljudima, ali i stariji sa mlađima.
Ako imate probleme sa ako ste preterano emotivni, pesimistični, melanhonični, imate osećanje da ste nečija žrtva, da ste neshvaćeni, nepraktični ... onda ovaj kvadrat deluje.

Ako čekate poruku....poruka je i ako nema poruke!
Nema poruke pa je tu neraspoloženje, tuga....ali i bes (kvadrat)!

Merkur su misli koje se "vrte" u glavi...
Ove su takve da traže razmenu misli, reči, ideja, komunikaciju, radoznalost, spretnost, izražajnost...misli lete ko papirni avioni...sad su ovde a onda su tamo...(Merkur u Blizancima)
A onda se javi "onaj glas u glavi" stani, zaustavi se...ne govori, ne piši...ne odlučuj...povuci se, odmori,  meditiraj, napuni baterije (Saturn u Ribama)

Ovde problemi kao da nemaju rešenje, glava kao da udara o neki zid....a svetlosti nema...samo neki D-mol u vazduhu, u prostoru, u vremenu - Neki bi to prosto tugom nazvali....

Ali znate već :) šta ću da napišem.
Izlaz uvek postoji...
Iskoristite ovu energiju za proveru stvarnosti.
Neka glava i mozak malo odmore...

Svaki aspekt može mirom i suzdržavanjem da se ublaži....i to je istina.

Ali nekada je tuga dobrodošla. 
Znam možda se čudite, posebno oni mlađi.

Nisu sve tuge iste...
Neke tuge prosto ne možemo ali i nesmemo da potisnemo. 
I suze su Ok...
Zbog toga dragi moji, kada ste tužni tugujte, kada vam se plače, plačite...
Kada vam dete padne pustite ga neka se isplače, jer neće pomoći ono: Ne plači ti si hrabar/hrabra deča/devojčica...Ne stvarajte mlade ljude koji neće biti sposobni da se nose sa životnim problemima.

Kod ovog aspekta ipak ima nešto što ne treba raditi
To je prepuštanje teškim mislima, crnim mislima. 
Kada se meni jave takve misli, ja im se odupirem najjače što mogu....izađem i šetam, fotografišem prirodu....sve radim da "razbistrim misli"...jer jedno je tuga a drugo su teške misli. I kada ništa ne pomaže ja meditiram.....evo kako pročitajte ovde!

Da bi ste videli preko onog Saturnovog zida....
Ponekad je potrebno da zastanete na trenutak ili više....i tek onda hop.


Neki od efekata ovog tranzita ukratko ili skraćeno:
Pesimizam koji vodi ka usamljenosti i neodlučnosti.
Briga, zaboravnost, teški razgovori i sami sa sobom i sa drugima.
Neki vid samocenzure!
Nesigurnost posebno kod govora, pisanja, komunikacije.
Teški ili komplikovani odnosi sa autoritetima, braćom, sestrama.
Ali i sa roditeljima (i roditelji su autoriteti)
Loša koncentracija, teško se uči ili ne uživa se u onome što se uči.
Odlaganje, ograničenje komunikacije, putovanja

Pročitajte tekst do kraja....

☆☆☆


Iz Zvezda u junu:

"Čekala sam i čekala, i kad nije došla nikakva poruka, znala sam da je od tebe."
Ovde u ovoj energiji neki unutrašnji glas kaže.... stani, prikoči, sačekaj, nije još vreme....

Inače ovaj aspekt vas prosto može smoriti, uvesti u neku vrstu tuge, melanholije....napraviti zastoj i fizički i mentalni. Negde može na mala vrata doneti neke strahove (Saturn). 

Ok, zastanite i hrabro se suočite sa tim, ako ne sada nekada ćete morati. 
Pa ili prihvatite to ili probajte da promenite...druge nema. 
Ovo je i aspekt zaboravnosti, pa ili vežite konac na prst....ili podesite podsetnik, samo pripazite da nezaboravite zašto ste vezali konac....ili zašto ste navili podsetnik. 
Zapisujte! I odmarajte se češće, pravite pauze i setite se da će ovaj aspekt brzo da prođe.

Ovo su i crne vesti...crne i misli i ma koliko se borili protiv njih mnogima to neće polaziti za rukom.

Savet: Ne donosite bitne odluke, svedite komunikaciju na najmanju moguću meru, pokušajte da kontrolišete crne misli, strahove...Ako ste se udaljili ili osamili od vama dragih ljudi prihvatite to kao privremenu stvar...odmarajte i meditirajte češće i sačuvajte zdrav razum! 


Tranzit je kratak, traje oko dan dva
Imajte na umu da je ovo generalni uopšteni prikaz jednog aspekta u tranzitu. Kako će ova energija uticati na vas zavisi od vaše natalne lične karte. I ponoviću jedan aspekt ne predstavlja celu sliku ni na ličnom ni na kolektivnom nivou - Nije život jedan aspekt!

Dodatak:




Poznati sa Merkur kvadrat Saturn: Merkur u Blizancima, Saturn u Ribama: 
Luciano Benetton, Hermann Hesse, Vincent Pérez (švajcarski glumac, reditelj, fotograf)

Luciano Benetton - Dupli Bik sa Mesecom u Devici. Merkur u Blizancima u 1.kući kvadrat Saturn u Ribama u 11.kući...Venera u Raku 2.kuća trigon Saturn u Ribama 11.kuća....Jupiter u Škorpiji 7.kuća trigon Pluton u Raku 4.kuća - Italijanski biznismen milijarder i jedan od osnivača Beneton grupe, zajedno sa braćom i sestrama. Rođen 13.maja 1935 u Treviso Italija. 
P.S. Bila sam Trevizu davno (blizu je Venecije) i uvek sam ga mešala po nazivu sa Tarvizio gde sam takođe bila a on je na tromeđi Italije, Austrije i Slovenije...sada me je njegovo mesto rođenja podsetilo na to :)).

Hermann Hesse - Rak / Strelac sa Mesecom u Vagi, Merkur u Blizancima u 7.kući kvadrat Saturn u Ribama u 3.kući...Merkur u sekstilu sa Uranom u Lavu 8.kuća. Venera u Raku 7.kuća trigon Saturn u Ribama. Neptun u Biku 4.kuća sekstil Mars u Ribama 2.kuća - nemački pisac, slikar i pesnik....njegove knjige Sidarta, Stepski vuk, Igra staklenih perli (ove sam pročitala), "Sretan je ko ume da voli" je njegov citat!!!
Ja volim i ove: "Ljubav ne postoji zato da nas usreći. Ja verujem da postoji zato da nam pokaže koliko možemo izdržati."....i "Samoća je put kojim sudbina želi čoveka dovesti sebi samome."

Ovaj kvadrat u drugim znacima: Woody Allen, Johnny Depp, Hillary Clinton, Sharon Stone, Adriana Lima, Salvador Dalí, Judy Garland, Billie Holiday, J.R.R. Tolkien, Arthur Conan Doyle Hermann Hesse, Helen Keller, Matt LeBlanc, Elizabeth Teissier, Jeff Bridges, Andrea Bocelli, Isabella Rossellini, Nina Hagen, Erich Fromm, Placido Domingo, Slobodan Milosević, Yasser Arafat, Helmut Kohl, Viktor Orbán, Benazir Bhutto...


Ovo je kratkotrajni uticaj...dođe i prođe...

Na svakih 7 godina (otprilike), Saturn će biti u konjukciji, kvadratu ili opoziciji sa nekom od vaših natalnih planeta. Ako su to Sunce, Mesec, Merkur, Venera i Mars ali i ascedent onda je to vrlo ličan uticaj i osetićete lično efekte tog tranzita. I taj uticaj će trajati tokom dužeg perioda ponekad i mesecima. Ovde je u pitanju kvadrat Tran(zitnog) Saturna sa Nat(alnim) Merkurom!

Nešto duže traje uticaj ako imate kvadrat Tran Saturna u Ribama sa vašim Nat Merkurom u Blizancima i u Strelcu sada na oko 19°. Ovaj tranzit traje duže, duži je i uticaj!
Ostali od 20° pa nadalje imaće ovaj tranzit kako se Saturn bude kretao kroz Ribe!

Dakle, ovaj tekst je za vas koji imate ovaj aspekt u natalnoj ličnoj karti, za vas koji ga imate u nekom tranzitu (vama je najteže), za vas koji ga imate u godišnjem horoskopu....  

Ovaj tranzit shvatite i prihvatite kao suočavanje sa izazovima gde ćete tokom tog perioda steći više poverenja u vaše mentalne sposobnosti!


P.S. Da možemo da pronađemo lepe vesti bez obzira na energije i aspekte koji su trenutno u fokusu je vest da je jedan mladi čovek Andrej Drobnjaković apsolutni pobednik na Međunarodnoj naučnoj olimpijadi, osvojio je pet zlatnih medalja hemije, biologije, matematike i inženjerstva...
Dakle, ako tražimo pronaći ćemo i lepe vesti u gomili onih drugih....Vest nije na prvim stranama...ali ako tražite možete i pronaći još lepih vesti...Mislim da bi pored rubrike crna hronika bilo jako dobro da se uvede i rubrika Lepe vesti.....



☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma dana:



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com




Нема коментара:

Постави коментар