четвртак, 6. мај 2021.

Kolo sreće se okreće...Jupiter je na 29° Vodolije!


 Moto dana:
"Sreća koju tražimo izmiče nam,
sreća koju pružamo vraća nam se"

Zvezdani(n) zapis 3218
Četvrtak. Jupiterov dan
Jupiter je u Vodoliji na 29°05’

Jupiter je na 29° od juče 05.maja u 19:15 CET!
Jupiter je u Vodoliji od 19.decembra - Putovanje u budućnost može da počne...
Sada posle nešto manje od pet meseci sprema se za prelazak u Ribe!

Jupiter se trenutno nalazi na stepenu koji sam po sebi nagoveštava neku promenu, promenu energije - znaka! Sam taj prelaz često osetimo vrlo intezivno.


Kolo sreće se okreće...
Jupiter je prošle godine posle 12 godina ponovo ušao u Vodoliju! 
Vodolije pozdravite se (na kratko) sa Jupiterom i razmislite šta vam je on doneo? Da li vas je usrećio? Da li ste iskoristili njegov povoljan uticaj? Jupiter će se vratiti u vaš znak 28.jula u 14:43 CET! Tu će ostati do 29.decembra 2020. i ponovo će biti u vašem znaku za 12 godina - Kolo sreće se okreće!

Jupiteru u Vodoliji su se najviše obradovale Vodolije - konjukcija, povoljan uticaj su osetili i "komšije" Jarčevi i Ribe - polusekstil. Ulaskom Jupitera u Ribe naravno obradovaće se Ribe - konjukcija ali i Vodolije mogu i dalje da budu zadovoljne - polusekstil sa Ribama, Jarčevi će biti u sekstilu sa Jupiterom u Ribama - Kolo sreće se okreće!
Jupiteru u Vodoliji su se obradovali i Ovnovi i Strelčevi - sekstil, Blizanci i Vage - trigon. Ulaskom u Ribe ove energije se menjaju, Ovnovi će biti u polusekstilu sa Jupiterom u Ribama, ali biće u kvadratu sa Strelčevima i u kvadratu sa Blizancima i u inkonjukciji sa Vagama - Kolo sreće se okreće! Ulaskom Jupitera u Ribe Ovnovi će se pripremati za konačan ulazak Jupitera u njihov znak a to će se dogoditi 11.maja 2022. Blizanci i Strečevi će ulaskom Jupitera u Ribe osetiti napetost, Vage će se spremati na ulazak Jupitera u Ovna i na opoziciju sa Jupiterom - Kolo sreće se okreće!
Jupiter u Vodoliji je Lavovima doneo napetu energiju - opozicija, Devicama takođe - inkonjukcija, Bikovima i Škorpijama takođe - kvadrat! Ulaskom Jupitera u Ribe Lavovi će i dalje osećati napetost - inkonjukcija, spremaće se za trigon kada Jupiter pređe u Ovna, Device će ulaskom Jupitera u Ribe biti u napetoj opoziciji! Bikovi će biti u sekstilu sa Jupiterom u Ribama, Škorpije u trigonu sa Jupiterom u Ribama prilično povoljan uticaj - Kolo sreće se okreće!

Jupiter će zaista kratko boraviti u Ribama (prvi put) - od 14.maja do 28.jula!
U Vodoliju će ponovo ući retrogradno i opet - Kolo sreće se okreće!
Ovaj kratki period boravka u Ribama će nam samo nagovestiti kako će to izgledati u periodu kada konačno pređe u Ribe 29.decembra 2020. do 11.maja 2022.  ALI....vratiće se Jupiter u Ribe još jednom 28.oktobra 2022. do 20.decembra 2022. kada će ponovo ući u Ovna   - Kolo sreće se okreće!



Ako vam je sve ovo previše...konfuzno, nejasno evo kako ćete na lakši način shvtiti šta Jupiter u Vodoliji i Jupiter u Ribama znači za vaš znak!
Prvo utvrdite koji ste znak :), ali i podznak.....
Vaš znak će sa ostalim znakovima uvek biti u nekom odnosu - aspektu!
Primer: Ja sam Lav....Jupiter u Vodoliji je sa mojim znakom u opoziciji (180°), kada pređe u Ribe biće u inkonjukciji (150°). Vaga sam u podznaku sa Jupiterom u Vodoliji je u trigonu (120°), sa Jupiterom u Ribama u inkonjukciji (150°).

Još o prelasku Jupitera u Ribe OVDE i OVDE




Tranzit Jupitera...
Na kraju duge čeka ćup sa zlatom.
Kada Jupiter tranzitira - prolazi nekim znakom, kućom (bilo kojom), kada prelazi preko nekih osetljivih tačaka u horoskopu - ASC, IC, DC, MC, planeta, ili pokrene neki natalni aspekt, obično se nešto i dogodi, neki stvarni događaj ili izvrši neki psihološki uticaj. 
Jupiter prolazi....uđe u neki znak, boravi u nekom znaku oko godinu dana, ide napred (direktno), ide i unazad (retrogradno), dakle duže vrši uticaj tamo gde se zatekne. Može da tranzitira kroz samo jednu kuću, ali češće je to kroz dve kuće! 
Kada kažemo Jupiter obično prvo pomislimo na sreću....veliku sreću. 
Međutim nije sve do planeta i njihovog uticaja, nešto je i do nas. Potrebno je da budemo dostupni za sreću ili šansu (predispoziciju) koju Jupiter pruža. Ponekad vam je potrebna "ulaznica za sreću". Jupiter obično aktivira priliku, šansu, mogućnost. Nekada oni "padnu u krilo", jednostavno se dogode, nekada je potrebno da i mi nešto uradimo...da bi nas na "kraju duge sačekao ćup sa zlatom".... 

Jupiter iz drugog ugla...
Jupiter jeste sreća, ali sa njim ponekad imamo i gubitke.
Ponekad uprkos njegovoj energiji sreće, blagostanja, eksapnzije on će doneti i donosi i gubitke - Kolo sreće se okreće....Nekome prija energija u kojoj se Jupiter nalazi u tranzitu, nekome manje prija.
PRIMER: Boravak Jupitera u Vodoliji nama Lavovima donosi velika iskušenja kroz opoziciju, testira nas, iskušava i nama je potrebno da pronađemo ravnotežu u ovoj energiji opozicije, da ne biramo strane već da ove suprostavljene energije uravnotežimo! Kada Jupiter pređe u Ribe nastaviće da nas iskušava kroz energiju inkonjukcije ali zapravo nas sprema za period prelaska Jupitera u Ovna i harmoničnu energiju trigona....

I tako ako ste izgubili, pogrešili ili bilo šta slično, ne očajavajte Jupiter ne kažnjava kao što to ponekad radi Saturn. Imajte više vere, nade, ideala (Jupiter) i pokušajte ponovo, Jupiter će vam sigurno pružiti još koju šansu. Dok Saturn od vas traži, zahteva zrelost, odgovornost, i pre svega disciplinu.... Jupiter uglavnom ne traži ništa već daje, ali ponekad nudi potrebnu smelost da na kraju ako treba i nešto izgubite kako bi nešto dobili. 
On nas uči da bi dobili moramo i da rizikujemo, ako se nadamo možda i dočekamo, ako imamo veru možda nam se i ispuni ono što želimo. Samo on vas neće upozoriti da pazite šta želite, jer vam se to može ispuniti....

"Ko zna zašto je to dobro"
Ono što vi želite i što vi mislite da je sreća ne mora nužno i da bude dobro za vas.
Tu je Jupiter da vam na to ukaže....Ponekad kada izgubite nešto shvatite šta je dobro za vas. Međutim na gubitke koje pravi Jupiter treba ponekad gledati kao na "Ko zna zašto je to dobro". Ne volim ovu rečenicu i ne koristim je često, ali ona ovde ima smisla.
Ako ste tokom tranzita Jupitera kroz Vodoliju izgubili nešto ili nekog, posao, novac, prijatelja, partnera, ponekad ili često se ispostavi da je to dobro rešenje, još ako ste iz te lekcije nešto naučili, možete i da izvučete neku pouku iz svega toga. 
Možda ste saznali (ili ćete tek saznati) šta je potrebno sledeće da uradite, da poboljšate situaciju ili neki  događaj. Možda se ispostavi da ste tražili premalo i potcenili sebe...ili ste suprotno od toga tražili previše...."ko traži veće izgubi iz vreće". Ko zna sve je moguće. Možda ako ste izgubili posao ponovo pokucate na ta vrata, možda se na posao vratite ili (još bolje) dobijete bolji novi posao, možda se pomirite sa prijateljem ili partnerom i krenete dalje na boljim drugačijim osnovama taj odnos ili ga jednostavno zboravite i krenete dalje!!! Ako ste izgubili novac možda će sada u sledećem "izvlačenju" kada Jupiter bude u znaku koji se slaže sa vašim da vam se posreći i nadoknadite gubitak i zaradite još i više....Ko zna? Jupiter zna!

P.S. Ja sam bez roditelja ostala u vreme Jupiterovog boravka u Jarcu (bio je u inkonjukciji sa Lavom)...od kako je prešao u Vodoliju iskušava me da pronađem životnu ravnotežu što je jako teško...posebno jer će Jupiter u Ribama biti u inkonjukciji sa Lavom...Trajaće dugo period suočavanja sa istinom da roditelje više nemam! Kada Jupiter pređe u Ovna sledeće godine mogu ponovo da mislim o sreći....zapravo i sada mislim o sreći jer srećna sam jer su baš oni bili moji roditelji...i znam da su želeli da budem srećna i onda kada njih više ne bude bilo (pričali smo o tome)!

Ne uzimajte zdravo za gotovo najavu nekog uticaja, nekog tranzita, jer sve je to mnogo, mnogo lično, da ličnije ne može biti:
Jupiter nudi (kao uostalom i druge planete) mogućnosti, šanse, predispozicije da se nešto dobro dogodi...ALI i na vama je da i vi nešto uradite. Dakle on ukazuje, on vas ne obavezuje.
Dok Jupiter boravi u Vodoliji, uglavnom imate šansu predispoziciju da u okvirima energije Vodolije uradite nešto...za vaš društveni i socijalni status, za grupe kojima pripadate, prijateljstva, nove ideje...




Sada kada je Jupiter na 29° Vodolije, možda bi mogli polako da sumirate rezultate... Da li ste bili "srećne ruke" ili čekate "novo izvlačenje"...Da li spadate u grupu koja je odlično prošla sa tranzitom Jupitera u Vodoliji ili ste u grupi koja nije najbolje prošla to samo vi znate. Ono što je izvesno i jedne i druge čeka novi ciklus....jer kolo sreće se i dalje okreće.

Za osam dana Jupiter ulazi u Ribe...neko će se obradovati toj energiji, neko neće...ali takav je život ni crn ni beo...već je u nijansama!




Jupiter i priča o sreći
Svako, ali ama baš svako ima svoje viđenje sreće!

Za mene sreća jedino ima smisla kada može da se podeli.
Sreca je u malim stvarima, malim trenucima, u nekim dragim ljudima, sreća je... kada ste zdravi i kada su zdravi oni do kojih vam je stalo, kada volite i kada vas vole, sreća je i kada mirno spavate, jer imate mirnu savest. Sreća je kada vas zagrli neko baš kada treba. Sreća je kada imate pravog prijatelja (oni su danas retkost). Sreća je ako ste uspeli da sačuvate dete u sebi. Sreća je kada možete druge da učinite srećnim. Sreca je u prastanju. Sreća je stanje uma!
 
Ono što sigurno znam je da ne postoji neki izvor sreće, i sreća nije negde u budućnosti ona je sada i ovde i ona je u nama....ili u našem horoskopu - u karakteru.
Pogledajte gde vam se u natalnom horoskopu nalazi Jupiter, u kom znaku i kakve aspekte pravi, to je vaša priča o sreći (mada i Venera nosi priču o sreći). Vaš natalni Jupiter će vam reći da li ste rođeni "pod srećnim zvezdama". Tranzitni Jupiter i ovaj još uvek u Vodoliji i onaj koji ćemo uskoro svi živeti Jupiter u Ribama, reći će nam više o sreći u određenom periodu.




Moja sreća najveća
Sreća je dostižna, ona je u nama. Ako pogledamo malu decu videćemo prirodnu čistu sreću, možda će neko pomisliti: mala deca nemaju brige, deca su slobodna, ali i sloboda je u nama, pre svega - sloboda izbora. Možemo izabrati brigu ili sreću (radost), ono što izaberemo upravo ćemo i privući, brige privlače još briga, sreća i radost privlače još sreće.
(Ovo vam kaže neko ko ima natalnog Jupitera u Ribama u 5.kući kući ljubavi i dece)!
Želim vam srećan ulazak Jupitera u Ribe i srećan povratak Jupitera u Vodoliju!




Danas na zvezdanom nebu
06.maj 13:24: Venera trigon RPluton


Ove nedelje jedan od najboljih energija i aspekata (posle sekstila Venere i Neptuna)!
Venera u Biku je ovde "okidač" za od nedavno retrogradnog Plutona!
U energiji trigona između ovih planeta imamo moć privlačenja u emotivnom, ljubavnom smislu ali i u finansijskom! Venera je u Biku i ona želi i ima potrebu da uživa u udobnosti i sigurnosti, zajedno sa RPlutonom u Jarcu pojačaće se naše želje! Obe energije su praktične, zemljane i šanse su nam velike!
Iskoristite maksimalno ovu energiju - Zavedi me...
I dobro pazite šta želite jer vam se želje mogu ispuniti!
Harmonični aspekt Venere i Plutona će vam pomoći i da sredite i ojačate neke veze, odnose, partnerstva...pomoći će vam da osnažite svoje samopouzdanje...i uticaće povoljno na vaše finasije!

Venera će ovog vikenda biti u kvadratu sa Jupiterom (29°) u Vodoliji i posle toga će preći u radoznale i razdragane Blizance!!!
Obratite pažnju i na ono što nas uskoro čeka: Mlad Mesec u Biku 11.maja, ulazak Jupitera u Ribe 14.maja, ★sekstil SMČ u Blizancima sa Kironom u Ovnu 18.maja, sezona Blizanaca 20.maja, retrogradni ciklus Saturna 23.maja, Pun Mesec u Strelcu i totalno pomračenje Meseca 26.maja i na kraju retrogradni ciklus Merkura 30.maja - OVDE!


Dnevni aspekti:
Mesec je u Ribama

Mesec je od 10:41 CET u sekstilu sa Suncem u Biku
Mesec (duša) i Sunce (volja) u skladu...sarađuju. Lepa energija za muško - ženske odnose, za porodične odnose...Harmonija u duši, harmonija u odnosima. Vole se voda (Ribe) i zemlja (Bik), voli voda zemlju i obrnuto...Ovo je zemljani praktični sekstil! Mir u duši!
Mesec će da nastavi put dalje...polako se prazni ide ka Mladom Mesecu u Biku 11.maj...

Večeras kasno u 23:16 Mesec će se sresti sa Neptunom!
Ova konjukcija može biti pozitivna ali može biti i negativna...Sa ovom energijom možete biti vizionar ali lako se možete i pogubiti...u magli Neptuna. Pozitivan efekat koji nudi ova energija je povezivanje sa vašim osećanjima...konjukcija je u Ribama a to vam je kao neki kanal ka kosmosu...jaka intuicija! Negativan efekat je obmana, samoobmana, razočarenje...lako možete negde "odlutati", poenta je da znate put kojim treba da se vratite...Možete "pobeći" u umetnost, kreativnost, muziku, ples....ali morate se vratiti u realnost, morate znati kako da se vratite u realnost... Morate znati da napravite razliku između stvarosti i mašte, u suprotnom zaista bi mogli da se pogubite...Moguća su i neka mistična iskustva, jasni snovi, proročki snovi... moguće su razne poruke iz mističnog sveta. Rekla bih da je ova energija spas za sanjare, maštare, one koji u čuda još veruju, u magiju, čaroliju... Pripremite papir i olovku da zapišete svoje snove!





Нема коментара:

Постави коментар