понедељак, 28. новембар 2022.

Šta rade zvezde u periodu od 28.novembra do 05.decembra


Moto nedelje:
"Ne dozvolite da vas promene 
oni koji ni sami ne znaju ko su"


Ove nedelje na zvezdanom nebu:

28.novembar 18:55: Mars trigon Saturn
29.novembar 21:30: Merkur opozicija Mars
30.novembar 05:17: Merkur sekstil  Saturn 

01.decembar.06:27: Venera opozicija Mars
02.decembar 02:07: Merkur kvadrat Neptun
02.decembar 04:09: Venera sekstil Saturn
04.decembar 01:15 Neptun kreće u direktan hod sa 22°38’ Riba
04.decembar 08:12: Venera kvadrat Neptun


Nedelja u kojoj se smenjuju novembar i decembar...
Smenjuju se opozicije i kvadrati (T-kvadrat), trigon i sekstili...Energetski vrlo raznoliko!

Nedelja počinje trigonom RMarsa i Saturna.
Mars se vratio na stepene na kojima je bio krajem septembra. Tada smo imali ovaj trigon prvi put, Mars je bio direktan, Saturn retrogradan! Mars je sada retrogradan, Saturn direktan. Mars ovde poziva da ponovo nešto uradimo, da razmislimo o nečemu, donesemo neku odluku (RMars u Blizancima).
Ovo je energija koja nudi trezvenost (preko Saturna), stabilnost, odgovornost, snagu i izdržljivost! Ovo je i druga šansa za nešto što niste uspeli da realizujete. 
Imajte na umu da ova energija sa napornim trudom i radom donosi rezultate.

Mars trigon Saturn - Kao ptica feniks...

Sledeći trigon ovih planeta imaćemo 30.marta 2023. Mars tada u Raku, Saturn u Ribama!!!
Iskoristite sadašnji trigon za oblasti (kuće) u kojima se Mars i Saturn nalaze!!!




Ove nedelje imamo T-kvadrat
Trigon Marsa i Saturna se dešava u pravo vreme jer će RMars ove nedelje biti u opoziciji sa Merkurom (utorak) i u opoziciji sa Venerom (četvrtak). RMars je već od ranije u kvadratu sa RNeptunom, ove nedelje i Merkur će biti u kvadratu sa RNeptunom (petak) i Venera će biti u kvadratu sa Neptunom direktno stacioniran (nedelja)! 

Merkur opozicija Mars - Bes prođe, reči ostaju...

Ukratko: tokom cele nedelje imaćemo snažnu energiju T-kvadrata između Merkura, Venere (Sunce sledeće nedelje) u Strelcu, RMarsa u Blizancima i RNeptuna u Ribama!
Ovo je prilično napeta energija  Gde su suprostavljene energije vatre Strelac i vazduha Blizanci (opozicija) u sukobu sa energijom vode Riba (kvadrat). Nervoza napetost, svadljivost, agresija....manjak energije ali i energija obmane, prevare, laži, razočarenja...

Detaljnije o ovim aspektima i T-kvadratu pogledajte u jučerašnjem tekstu!

Ove nedelje Saturn u Vodoliji u trigonu sa RMarsom (ponedeljak) ali i u sekstilu sa Merkurom (sreda) i u sekstilu sa Venerom (petak) nudi stabilnost, nudi izlaz iz T-kvadrata...

Merkur sekstil Saturn - Stavi prst na čelo...

Moto nedelje: "Ne dozvolite da vas promene oni koji ni sami ne znaju ko su" ne odnosi se samo na muško ženske odnose, već na sve odnose koje imate...Moto se može primeniti i na razna učenja, filozofije, pogled na svet, reklamiranja, savete (Strelac)...


☆☆☆

Decembar 2022.



Muškarci su sa Marsa, žene su sa Venere.
Vodite ljubav a ne rat! 

01.decembar.06:27: Venera opozicija Mars
Venera u Strelcu, RMars u Blizancima na  18°47’

Opoziciju Venere i Marsa uglavnom imamo na oko dve godine!
Baš ovu opoziciju Venera u Strelcu Mars u Blizancima nismo imali još od 20.januara 2008.

 I Venera i Mars su u svojim sedištima, Venera vlada Vagom, Mars vlada Ovnom...
Mars je retrogradan pred kretanje u direktan hod!

Venera je u Strelcu na teritoriji Jupitera, Mars je u Blizancima na teritoriji Merkura.
Venera je u energiji Ja shvatam (Strelac) Mars je u energiji Ja mislim (Blizanci)
Mars je retrogradan!
Nezgodno je i to što je ova opozicija deo T-kvadrata!!!

Venera nastupa sa svojim željama i potrebama u energiji Strelca direktno, filozofski, slobodoljubivo, optimistički, široko, pravično....Mars u Blizancima ima dvojnu prirodu, radoznao je, promenljivog raspoloženja, nemiran, površan, nema koncentraciju, sklon je mahinacijama...
Sa jedne strane je vazduh (Blizanci) sa druge strane vatra (Strelac), ovde vazduh kao da rasplamsava vatru i požar....a gde je požar tu su i moguće opekotine....a opekotine mogu i da zabole....ponekad i neki ožiljak da ostave.

Suprotnosti se privlače...ali slično se sličnom raduje
Kada se planeta ljubavi (Venera) nađe naspram planete želja, strasti (Mars) odnosi postaju centar pažnje...Kako je Mars retrogradan sve je nekako još napetije. Pripazite ako vam je želja da neki odnos popravite ipak je ovo malo neuravnotežena energija, najbolje je da ne donosite neke bitne odluke dok ovaj aspekt traje. Tanka je linija ovde između ljubavi i mržnje....a mnogi kažu da je i mržnja ljubav. Ne znam baš, ali znam da bi moglo da bude napeto... jer Venera u Strelcu zbog opozicije postaje svadljiva, pričljiva, nestrpljiva, spremna na rizik, netaktična...jedan naspram drugog su....ko na brvnu ...pa ko "pobedi" a u ljubavi nema pobednika.....
Ovde važi i ona čuvena "Vodite ljubav a ne rat".....


Često sa ovom aspektom sve krene kao rat....a obično se završi vođenjem ljubavi....I to i nije tako strašno zar ne... Međutim bilo bi dobro da je samo tako, obično na žalost nije. Ovaj aspekt može doneti neki sukob, neku svađu....ponekad zbog novca....jer Venera je i novac....ili ne mora novac, možda bilo koja vrednost i odnos prema vrednostima. Svađa ili sukob mogu nastati i zbog viška energije, neko možda postane agresivan, ovde se računa i pasivna agresija. Ovde se radi i o različitim potrebama. Možemo se naći u dilemi čak i "razapeti" između potrebe da se ispuni neka želja i potreba i sa druge strane potreba za kompromisom....ako kompromisa nema može se javiti i osećanje iskorišćenosti. Što manje saradnje i kompromisa više mogućnosti za svađu i možda i nečeg što zapravo ne želite (raskid i sl.). Neke stvari i situacije možemo doživeti kao provokaciju pa odatle i sukob.
Sa ovom energijom obično neki parovi pred drugima znaju da demonstriraju svoj sukob i svađu, a onda kada ostanu sami "mire se". Prosto ih to uzbuđuje. Dok se oni možda gađaju tanjirima ili čašama, ako ste slučajni posmatrač bežite što pre odatle :), ne mešajte se oni će se izmiriti....Sem toga teško je u takvim situacijama biti neutralan....

Mnogi od nas (pod uticajem ove opozicije) prosto mogu biti ljuti, besni na suprotni pol, to je i negde osnova ovog aspekta - opozicije. Oni koji su u vezama mogli bi da imaju ono čudno osećanje: sa njom/njim mi je teško, ali bez nje/njega mi je još teže.
Ponekad dok ovakav aspekt traje.....može doći do one situacije kada se u neku priču uvede neko treći, prosto se pomisli da je to rešenje....i sa ovom energijom se brže bolje uskoči u neki tuđi krevet. Međutim može i ovako... negde u nekim vezama strast je možda utihnula, možda je i nema više.....ovaj aspekt je onda tu da stvar pokren i da se strast probudi, podgreje.... Ili to ...ili će se strast tražiti na drugoj strani.....
Vi koji ste sami....u vreme ovog tranzita vas mogu privući oni nešto strastveniji, agresivniji, borbeniji partneri...skloni takmičenju, možda i sportisti ili nešto slično. Mogli bi i vezu da započnete sa nekom svađom, prepirkom....ili nešto slično, neka tenzija i nek nemir.


Međutim negde ova energija radi i kao energija zavođenja. Oni koji imaju opoziciju Venere i Marsa, ili kvadrat Venere i Marsa znaće najbolje šta mislim.
Ipak ovo je tranzitni aspekt, ali dovoljno jak da negde probudi tu energiju....a to je ovde sa energijom Blizanaca i Strelca skoro pa igranje sa vatrom. Međutim nekada se to isplati. Posebno ako se strast negde usput izgubila.

"Ako ovo bude kraj znaću da nije ljubav".....
Pre svega ne paničiti :). Ne donosi svaka opozicija raskid, negde je to privremeno razdvajanje, najčešće je to samo svađa ili prepirka kao mnoge slične iz prošlosti.  Prekinuće se samo onaj odnos koji već neko duže vreme ne valja.....i koji je već neko duže vreme zapravo spreman za tako nešto...ili što bi mladi rekli "viđen" za tako nešto.....I naravno...."ako ovo bude kraj znaću da nije ljubav"... jednostavno...ma koliko bolelo! 


Istina na detektoru laži

02.decembar 02:07: Merkur kvadrat Neptun
Merkur u Strelcu, RNeptun u Ribama na 22°38’

I ovaj aspekt je deo T-kvadrata.
Merkur je u Strelcu u egzilu, tu mu je neudobno inače, ovako u kvadratu sa Neptunom biće baš sluđen!
Na svom putu ka istini i svojoj potrazi za istinom Merkur u Strelcu se susreće sa energijom kvadrata sa Neptunom u Ribama...i priča o istini će biti u najmanju ruku zamagljena.

Merkur kvadrat Neptun: Gde je Neptun u nekom napetom aspektu (kvadrat) tu je obmana, iluzija, laž...iskrivljena predstava ili slika o nekome ili nečemu.... U kombinaciji sa Merkurom moguće su neke laži....Nemojte odmah da poverujete u sve što čujete ovih dana. Pripazite i šta obećavate drugima, ali pazite i na obećanja drugih data vama. Ovo je energija koja donosi samozavaravanje, ali i varanje drugih,  u najmanju ruku doneće nekorektno ponašanje, ogovaranje, tračeve, informacije (Merkur) koje nisu tačne, pogrešne, lažne (Neptun). Uzdržite se od potpisivanja ugovora ili ih bar proverite više puta. Neka istina, informacja, činjenica  (Merkur) bi mogli biti upleteni u mrežu (Neptun) laži, iluzija, obmana... Merkur - misao, reč, verbalna komunikacija, Neptun u "lošim" aspektima (ovde kvadrat) - magla, iluzija, obmana...laž. I ovde dolazimo do priče o Pinokiu. Zamislite da to nije bajka, koliki bi nam nosevi bili :-). Možda nam nosevi ovih dana neće porasti, ali neka laž bi mogla da se potkrade.

Ovaj aspekt u mnogome podseća na retrograadnog Merkura pa upustva kako preživeti RMerkura mogu da se primene i na ovaj aspekt! Sreća pa ovaj tranzit sada kratko traje!



Energija koja čuva ljubav...

02.decembar 04:09: Venera sekstil Saturn
Venera u Strelcu, Saturn u Vodoliji na 19°55’

Kao mala ili velika pomoć kod T-kvadrata (kraj novembra, početak decembra) imamo i ovaj aspekt sekstila sa Saturnom!
Vole se energija vazduha i vatre...vole se energija Vodolije i Strelca.
Pre svega dobra energija za ljubav, veze, odnose (Venera), za stabilizaciju odnosa, za realan i praktičan pristup vezama i odnosima (Saturn)...Ovo je i dobra energija za novac, finasije (Venera), finansijsku i materijalnu stabilnost (Saturn). Ali dobra je ovo energija za učenje, putovanja, generalno za obrazovanje, zakon, vojsku (Strelac), kao i za prijateljske veze i odnose, za kolektivna, grupna dešavanja (Vodolija).

Harmoničan i povoljan aspekt za posvećenost vezi, pomirenje (tamo gde je potrebno).
Veze započete u vreme ovog tranzita imaju šansu i mogućnost trajanja, partneri stariji, odgovorniji, ozbiljniji... Mogućnost poboljšanja nekog odnosa ljubavnog, poslovnog, prijateljskog. Aspekt osim pozitivnog uticaja na ljubavni život, ima i pozitivan uticaj na poslovne stvari, novac...stabilniji prihodi, mogućnost štednje...Tako je uglavnom! Veze u kojima ste mogu da traju, veze koje su u početku mogu da traju... Pronalaze se ozbiljniji i zreliji (stariji) partneri, oni u koje možete da se pouzdate. Moglo bi se reći prave osobe za vas! Ovaj aspekt generalno donosi sigurnost, sigurnije se osećamo u vezama. 
Lepota (Venera) ovde ima nešto tradicionalniji (Saturn) oblik. U vreme ovog tranzita mnogo smo štedljiviji i oprezniji sa novcem, praktičniji u svakom slučaju i realniji, neko nešto ostavi i sa strane :)) Nekada ovaj aspekt vrati u naše živote osobe sa kojima smo nekada bili, sa željom da se veza obnovi...Ostali će uglavnom da procenjuju emocije...i šta je to što želimo od nekog odnosa/veze (Venera)! Sagledavaće gde su kada je ljubav u pitanju... nešto kao test.... i šta su naučili (Saturn) kada je ljubav (Venera) u pitanju ali i odnos prema vrednostima (Venera) generalno...



Svetlo koje tražim...

04.decembar 01:15 Neptun kreće u direktan hod sa 22°38’ Riba

Neptun je bio retrogradan u svom znaku od 28.juna...Na retrogradno putovanje je krenuo sa 25°26’ Riba i na tom putovanju bio je 159 dana. 04.decembra biće stacioniran direktno!
Kada je tako nepokretan, kada tako "miruje" tada je i najjači...sve u simbolici Neptuna je pojačano!

Šta možemo očekivati od ovakvog Neptuna?
Pozitivan uticaj je akcenat na duhovnost, empatiju, humanost, uzvišene emocije...intuiciju...Ovakav Neptun će dobrodoći kreativcima, umetnicima, muzičarima...neka se osvrnu jer tu negde su njihove muze...I svi ostali mogu osetiti nalet kreativnosti, intuicije, mašte...
Svima ovaj Neptun stavlja snove u prvi plan...sada ćete ih lakše zapamtiti...a neke snove koje sanjate na javi sada ćete lakše ostvariti...

Ima Neptun i drugu stranu....
Pa samoobmana, izolacija, bežanje i korišćenje prečice (nedozvoljena sredstva i sl.) je moguća...posebno ako je Neptun neharmonično aspektovan.
Generalno...obratite pažnju na svoj imuni sistem...obratite pažnju da se ne zarazite ali imajte na umu da virusi nisu jedini izvor zaraze...Imajte na umu da je Neptun simbol nepoznatih bolesti i bolesti koje se teško dijagnosticiraju. Najviše obratite pažnju u vreme kada je stacioniran...sada direktno jer tada je najjači...

Direktno kretanje Neptuna će mnoge iznenaditi...jer će mnoge stvari koje su bile skrivene ili su bile pod velom magle, iluzija i obmana će isplivati na površinu...pa ko se kako snađe...

Od 28.juna do 04.decembra Neptun je prešao 3 stepena...sada će u direktnom hodu ponovo preći isti put...Kada ponovo stigne na 25°26’Riba izaći će iz retrogradne senke...i krenuti putem kojim nije do sada prošao...to će se dogoditi 24.marta 2022.
Ponovo će biti retrogradan 30.juna 2023. sa 27°41’ Riba.
Do kraja Riba Neptun će imati 3°...ali Neptun će promeniti znak iz Riba će preći u Ovna tek 30.marta 2025.godine i vraćaće se u Ribe...konačno će preći u Ovna 26.januara 2026. godine.

Konjukcija Neptuna i Jupitera će ovih dana ponovo biti aktuelna!
I ako je konjukcija prilično široka ipak je osećamo!
Akcenat je na njihovom susretu baš u Ribama koji se nije dogodio još od 1856. godine. A za upoređivanje događaja bitna je i 2009. godina kada smo imali poslednji put konjukciju Neptuna i Jupitera (u Vodoliji)...Bitna je i činjenica da ovu konjukciju nećemo imati sve do 24.marta 2035.godine!  

Koliko je bitna ova konjukcija ovaj novi ciklus Jupitera i Neptuna pročitajte još jednom ovaj tekst - Jednom u životu... jer mi ćemo i kada prestane ovaj uticaj ostati u ovom ciklusu sve do 2035.

U proteklih pet meseci retrogradnog Neptuna mnogi od nas su svoje snove stavili na čekanje. Mnogi su bili žrtve raznih samoobmana, iluzija, laži... Vreme je da se trgnemo.  Svi koji su izbegavali realnost, svako svoju ali i ovu našu opštu sada je vreme da siđemo na zemlju. Sebe ovde vidim prvo. Neptun nas je štitio od realnosti koja ponekad ni malo nije lepa ili poželjna. On nam je doneo i donosi duhovnost,veru, snove.... Dok je bio retrogradan davao nam je šansu da "pobegnemo" svako u svoj svet. Snovi koje smo imali i imamo sada mogu postati realnost, sada je vreme za njihovu realizaciju... Međutim treba da budemo oprezni ipak je to Neptun... oprezni u smislu da nam i stvarnost ne bude previše mistična, fantastična... kao što je i sam Neptun!!! Gde god je on tu je i neka obmana, iluzija... zbog toga oprezno!!! I ovako direktan može nas odvesti u svet poricanja, ako je ponekad tako lakše. Malo objektivnosti neće škoditi...Neptun je u malim dozama lek u većim otrov imajte to na umu...

Moj savet je:
Da iskoristite iskustva i lekcije iz perioda kada je Neptun bio retrogradan...izbacite iz života sve što vas je lagalo, obmanjivalo...sve što vas je razočaralo...Imali ste dovoljno vremena da shvatite ko su takvi ljudi oko vas...sada se okružite ljudima koji su pozitivni i koji će imati zdrav uticaj na vas...Koristite pozitivnu stranu Neptuna....njegovu energiju mašte, intuicije, kreativnosti...koristite ga za kreativno stvaranje...i dodaću ovo što često ponavljam potražite svoju muzu ili budite nečija muza!
Imajte na umu da će Neptun izaći iz retrogradne senke 24.marta 2023. sa 25°26’ Riba



Romantične i druge iluzije...

04.decembar 08:12: Venera kvadrat Neptun
Venera u Strelcu, Neptun (St) u Ribama na  22°38’

I eto, prvi aspekt stacioniranog (St) Neptuna direktno je kvadrat sa Venerom!
I ovaj aspekt je deo T-kvadrata pa je vrlo značajan!

Sa ovom energijom mnogi će se pitati: Šta to beše ljubav? Ili još bolje Da li u ljubav verujem?
Mnogi će misliti da vole više, da dobijaju manje, da su žrtve ljubavi... 
Da li je to ljubav? Ne znam, odgovor je negde u vama. 
Ako niste u vezi, mogli bi da upoznate nekog ko je već zauzet, nekog ko voli da preteruje u nekim segmentima života i u onome što Neptun znači (alkohol, droga, lekovi, duvan...), ili da je prosto poprilično udaljen da živi negde daleko od vas (možda čak preko neke vode), neko će ući u tajnu vezu. Vrlo su moguće i loše procene. Dok traje tranzit to vam neće smetati, ali šta posle kada prođe? Vi koji ste u vezi, možda (odjednom) pomislite ko je ovo preko puta mene? Šta to priča on ili ona? Negde će se pojaviti zrno sumnje, onda i ljubomora...
Sa ovim kvadratom emocije su obojene idealizmom. Emocije su preterane. I da, sa ovom energijom moguća su ljubavna (ali i druga) izdajstva, obmane, laži, prevare... i razočarenja.... Moguća je preosetljivost, ranjivost, strahovi, nesigurnost... i "Magla, magla svuda oko nas".
Blago umetnicima, njima je ovaj aspekt inspiracija... Za nas ostale, pomaže meditiranje, možda i da obojite svoj svet bojama.. I dragi moji otvorite oči, skinite ružičaste naočari (Neptun)...svet i ljudi će i bez njih izgledati lepo.

Pesma nedelje:

Zvezde u decembru 2022. u pripremi



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Нема коментара:

Постави коментар