петак, 5. новембар 2021.

Na njen dan Venera prešla u Jarca i tu će ostati prilično dugo zbog retrogradnog putovanja, Merkur izlazi iz Vage gde je dugo boravio i ulazi u Škorpiju kao pojačanje Suncu i Marsu...a Sunce i RUran se svađaju...



Moto dana:
"Sreća nije savršena dok se ne podeli."

Zvezdani(n) zapis 3338

Petak. Venerin dan.
Venera je u Strelcu na 29°50’

Venera je na korak do ulaska u Jarca, na 29° koji bi mogao da se nazove i stepen neodlučnosti!
Ono što je ipak sigurno je da će danas u 11:44 CET preći u Jarca gde će ostati do 06.marta sledeće godine. Ovaj 29° je bitniji onima kojima će ući u solarni horoskop, kao i onima koji će se roditi u vreme ovog stepena!!!

Juče se dogodio Mlad Mesec u Škorpiji, ja sam ga nazvala - Novi strastveni ali i eksplozivni početak i on je bio i u prenosnom i u pravom smislu eksplozivan...Grmelo je sinoć, grmi i jutros...Grmljavina kao posledica delovanja munja (munje, grom - Uran). 
Najavio je ovaj Mlad Mesec sezonu pomračenja koja će se događati u naredne dve godine na osi Bik/Škorpija...tek da budemo spremni za ono što sledi 2022./23. godine (četiri pomračenja na ovoj osi sledeće godine i dva pomračenja 2023.) 
Imaće i Uran u Biku svoju ulogu u svemu ovome, jer kada planete tranzitiraju kroz Škorpiju događaće se i njihova opozicija sa Uranom u Biku! Uzburkaće Uran vode Škorpije!!!


Danas na zvezdanom nebu:
Mesec je u Škorpiji
05.novembar 00:57: Sunce opozicija Uran
05.novembar 11:44 Venera ulazi u Jarca
05.novembar 23:35 Merkur ulazi u Škorpiju




Upravo to se i sada događa...nekoliko sati posle Mladog Meseca u Škorpiji.
Od 00:57 CET Sunce u Škorpiji je u opoziciji sa RUranom u Biku, njihov redovni godišnji susret
U Zvezdama u novembru napisala sam - Ovaj aspekt može da nas ozbiljno prodrma
U najkraćem ovaj tranzit je tranzit promena, uglavnom su to promene na koje ste naterani, primorani i sl. Možda da se preselite, promenite posao (ili dobijete otkaz), zbog kvara nekog tehničkog uređaja morate da kupite novi (a to nije bilo u planu), možda se posvađate sa nekim autoritetom, rastanci su mogući, iznenadni susreti koji dođu i prođu (i ljubavni i ostali), odlazak od kuće (iznenadni), mogući su razvodi...ovde su promene uglavnom zbog rutine u kojoj ste zaglavili!!!
Sledeće godine Sunce i Uran će biti u opoziciji sa Uranom 09.novembra.



Pročitajte - Ledena princeza...

Venera prelazi u Jarca...
Ljubav je ovde ozbiljna...stabilna...
Mnogi će biti usmereni ka tradiciji, mnogima će neke stare vrednosti privući pažnju!
Posvećenost je ovde ključna reč!

Venera vlada Bikom i Vagom.
Energija Jarca se slaže voli energiju Bika, ali ne voli i ne slaže se sa energijom Vage!
Takav je nekako i njen boravak - tranzit u Jarcu!

Venera u Jarcu će pokušati da osvoji neki vrh!
Na neki način će uživati Venera u osvajanju vrha...jer tamo na vrhu, vazduh je čist, svež...a pogled predivan!!! Na vrhu je možda i neki zamak (Saturn -zamak)...Venera u Jarcu voli da boravi u zamku i nije je briga što je često zovu ledena kraljica (princeza)...prvi put sam je tako nazvala 2014

Venera u Jarcu i ledena i senzualna kraljica/princeza!!!
Kao vladar Vage, Venera je ideal lepote, često nedostižni ideal lepote, voli dvor pa otuda princeza ili kraljica...Zašto ledena? Ovde u Jarcu zbog Saturna vladara Jarca...ali ona je i vrlo senzualna (vladar Bika) i tako ova ledena kraljica zna da bude i te kako senzualna!!!

Šta imaju zajedničko? Veneru u Jarcu!


Poznati sa Venerom u Jarcu: Bred Pit, Elvis Prisli, Robi Vilijams, Stiv Džobs, Bjork, Džems Din, Džim Keri, Sidni Kraford, Ludvig Van Betoven, Frenk Sinatra, Edit Pjaf, Marija Kalas, Pol Njumen, Volt Dizni, Indira Gandi, Ričard Barton, Sil, Eva Braun...

Veneri u Jarcu će se obradovati oni koji imaju Nat Veneru u Jarcu, Jarčevi generalno (konjukcija), zatim Škorpije i Ribe (sekstil), Bikovi i Device (trigon), Rakovi će osetiti određenu napetost (opozicija), nervozu ali i akciju Ovnovi i Strelčevi (kvadrat), Strelčevi i Vodolije su u "komšiluku" (polusekstil) osetiće povoljan uticaj, Blizanci i Lavovi biće u energiji nešto između povoljnog i nepovoljnog uticaja (inkonjukcija)... Naravno ovo važi i za planete u ovim znacima koje imate u svojim horoskopima...



Čekaj me i ja ću sigurno doći, samo me čekaj dugo...
(Ovaj naslov je iz decembra 2013. kada je Venera poslednji put bila retrogradna u Jarcu)
Venera obično u jednom znaku provede oko mesec dana!
Venera je uvek blizu Sunca, nikada nije udaljena više od 46° od Sunca. Kada se vremenom udalji od Sunca, Venera kao da će dobiti poziv od Sunca da se vrati...i tada se Venera "vraća" kreće unazad spremna za njihov susret! To Venerino vraćanje unazad je Venerin retrogradni put!


Krenuće Venera na svoje retrogradno putovanje kroz Jarca 19.decembra sve do 29.januara...biće ona sanjiva, usporena i uspomenama okružena Venera...i onda će se "probuditi" i vratiti istim putem kako bi ponovo zauzela neki vrh Jarca!!!

I da...RVenera i Sunce će se sresti 09.januara 2022. godine na  18°43’ Jarca! 
Hoće li Sunce otopiti led? Ostaje nam da saznamo!

P.S. 14.novembra i asteroid Juno (boginja ljubavi, istinske (prave) ljubavi, srodnih duša) ulazi u Jarca, nešto kao pojačanje za Veneru u Jarcu! Družiće se sa Venerom sve do 01.febrauara kada će Juno preći u Vodoliju!!!

P.S. Dok sam ja završila tekst Venera je prešla u Jarca :)).



I Merkur danas menja znak...
Zna Merkur kako je Veneri...jer i on je dugo boravio u jednom znaku u Vagi zbog svog retrogradnog putovanja. Sada je Merkur u svom redovnom stanju i u jednom znaku provodi oko 15 dana. 
U Škorpiji će boraviti do 24.novembra kada će preći u Strelca odakle je Venera izašla!!!

Ulaskom nebeskog glasnika u Škorpiju kreće i neki vid potrage ili je bolje reći istrage! Merkur se u energiji Škorpije ponaša kao detektiv, špijun :), istraživač!!!
Neće to biti obično istraživanje...biće to i neko "kopanje" dubinsko kopanje...do srži, do dna...
Sve ovo zahvaljujući Plutonu bogu podzemnog sveta a vladaru Škorpije!

Merkur je vladar komunikacija i prva asocijacija na Merkura u Škorpiji je intezivna i intuitivna komunikacija! Takve će biti i misli, reči...i sve ono što Merkur predstavlja-simboliše!
Ono što moramo znati je da  Merkur u Škorpiji ima i negativnu stranu...mogao bi tamo gde ima pogodno tlo (položaj, aspekti) da vas odvede u ljubomoru, posesivnost, opsesije...negde i u paranoju!

Poznati sa Merkurom u Škorpiji: Gandi, Sonja Gandi, Nehru, Džon Lenon, Hilari Klinton (naravno), Pablo Pikaso, "moj" Džerald Batler :-)), Čarls Manson (muzičar i kriminalac), Čarls princ od Velsa, Alister Krouli (okulista), Vinston Čerčil, Volt Dizni, Oskar Vajld, L.Pavaroti, Maradona, Martin Skorcese, Kondoliza Rajs, Benard Kušner, Henri Himler, Gebels, Roman Abramović, Mark Tven, Klaus Kinski, K.Kolumbo, Kris Not "Mr. Big" iz Sex and the City :-)).... Dipak Čopra (knjige popularne psihologije), Džon Galijano....i naravno...Rodžer Mur (Džejms Bond:-)

Ulasku Merkura u Škorpiju obradovaće se Škorpije (konjukcija) ali i Device i Jarčevi (sekstil), Rakovi i Ribe (trigon), Bikovi će osetiti određenu napetost (opozicija), stres, nervozu, ali i akciju osetiće Lavovi i Vodolije (kvadrat). Vage i Strelčevi su u komšiluku (polusekstil) osetiće povoljan uticaj, Ovnovi i Blizanci biće u energiji nešto između povoljnog i nepovoljnog uticaja (inkonjukcija)... Naravno ovo važi i za planete u ovim znacima koje imate u svojim horoskopima.

Ulazak Merkura u Škorpiju je i "pojačanje" za planete u Škorpiji...Sunce i Mars!
I to je onaj intezitet o kojem često pišem od kako je krenula sezona Škorpije!
Merkur u Škorpiji će biti deo T-kvadrata - Period od 10.novembra do 17.novembra (19.novembra) i pokazaće nam i svoj negativni uticaj!!!




Mesec je u Škorpiji


Od jutros je u trigonu sa RNeptunom u Ribama...beg od stvarnosti na lepši način kroz kreativnost i umetnost...ko može i ima vremena...Uskoro će Mesec biti u kvadratu sa Jupiterom u Vodoliji i ja ću vam samo dati savet - Vežbajte umerenost!
Od 17:10 do 01:52 (subota) Mesec će biti u praznom hodu...odmorite dušu!
U 01:52 Mesec će preći u Strelca!!!






Нема коментара:

Постави коментар