субота, 12. септембар 2020.

Sade sati....



Godinama pišem o Saturnu...par godina unazad najčešće subotom na sam Saturnov dan...
Na blogu ima sijaset tekstova o Saturnu ali nikada nisam pisala o Sade sati (sedam godina tuge)...

Ako nisam pisala o sedam godine tuge pisala sam o Saturnovom povratku

Saturnov povratak u Zapadnoj astrologiji ima veliku ulogu jer generalno on predstavlja poziv na buđenje i prihvatanje realnosti i odgovornosti - doba zrelosti. Saturnov povratak je period kada se Saturn vraća na poziciju na kojoj je bio prilikom rođenja. Saturnov ciklus traje 29/30. godina. Neko Saturnov povratak vidi kao krizu, neko kao sazrevanje! U životu možemo doživeti tri Saturnova povratka....i svaki je priča za sebe!

U Vedskoj Indijskoj astrologiji ovaj period sazrevanja se vezuje za.... 
Sade sati (sedam i po)...Period Sade sati počinje kada Saturn uđe u znak koji se nalazi ispred znaka u kome je Mesec (natalni) i završava se kada Saturn izađe iz znaka koji je posle znaka u kome se Mesec nalazi!

Za Mesec u Jarcu Sade sati je počeo kada je Saturn ušao u Strelca a završiće se kada Saturn izađe iz Vodolije. Ovo je period od sedam i po godina ili Sade sati! Upravo traje period od sedam i po godina. Počeo je 23.decembra 2014. a završiće se 07.marta 2023. Prethodni period je trajao od 17. novembra 1985. do 21. maja 1993.

Sade sati - sedam godina tuge je period u kome tranzitni Saturn prelazi preko natalnog Meseca. Natalni Mesec čitateljke iz pisma je u Jarcu, Sade sati su počeli u trenutku kada je tranzitni Saturn ušao u Strelca i trajaće sve dok ne izađe iz Vodolije! 

Trenutno u procesu Sade Sati su svi oni s natalnim Mesecom u Strelcu, Jarcu i Vodoliji. 
Vama sa Mesecom u Strelcu Sade sati period koji je počeo 05.oktobra 2012. ulaskom Saturna u Škorpiju završiće se izlaskom Saturna iz Jarca 17.decembra 2020. 
Vama sa Mesecom u Jarcu Sade sati period koji je počeo 23.decembra 2014. ulaskom Saturna u Strelca završiće se izlaskom Saturna iz Vodolije 07.marta 2023.
Vama sa Mesecom u Vodoliji Sade sati period je počeo ulaskom Saturna u Jarca 20.decembra 2017. završiće se izlaskom Saturna iz Riba 14.februara 2026.

Kao što imamo tri Saturnova povratka imamo i tri Sade sati perioda, dakle na oko 29 godina...
U Vedskoj astrologiji Sade sati su predstavljeni kao vreme tuge i samoće...Vreme u kome se javljaju naši najdublji strahovi, emotivne krize, krize egzistencije...To je period u kome dolazi do rastanka sa nama dragim ljudima...sa nekima se opraštamo zauvek.

Sade sati deluju u tri faze...
Prva faza počinje ulaskom Saturna u znak pre znaka u kome je natalni Mesec, druga faza počinje kada Saturn uđe u znak u kome se nalazi natalni Mesec i treća faza počinje ulaskom Saturna u znak posle znaka u kome se nalazi natalni Mesec! 
Svakako je druga faza najteža jer Saturn mora preći preko natalnog Meseca (konjukcija).

Ne znam, možda i nisam ranije pisala o Sade satima jer je taj period uglavnom predstavljen kao jako neugodan i težak! O svemu što sam pisala na blogu o aspektima, tranzitima...ja sam lično iskusila...
O Sade sati mogu da pišem samo iz ličnog ugla...jer Vedsku astrologiju nisam proučavala! I mene je naravno vrlo zainteresovala priča o Sade sati i želela sam da taj segmen proučim...
Period Sade sati sam prošla od 01.marta 1999. do 16.jula 2005. Ne mogu da kažem da nije bio težak posebno zbog situacije u mojoj zemlji ali što nas tada nije ubilo samo nas je ojačalo. Najteže iskušenje je bilo u periodu kada je bilo bombardovanje...Bila sam odgovorna i za sebe i za meni najdraže biće...a bilo je strašno...tu prvu fazu pamtim i po tome što sam se dva puta selila...Ono po čemu pamtim to vreme je da sam izašla iz zone konfora i počela da ozbiljnije shvatam život. Imala sam strah od samoće....a nisam bila sama. Drugu fazu pamtim po nekim vrlo stresnim momentima, trebalo je plaćati za to vreme ali i za bilo koje drugo vreme školarinu na Vazduhoplovnoj akademiji...U trećoj fazi sledelo je preselenje i od tada do danas više nije bilo selidbe...Pamtim i po jednoj emotivnoj vezi koju sam možda mogla da zaobiđem ali lako je biti general posle bitke...i ako je trajala deset godina od početka nije imala šanse...Šta sam naučila? Morala sam da savladam lekciju strpljenja...odgovornosti i da moram da usporim tempo koji je bio ludački...Često sam "vozila 200 na sat" ali me je Saturn više puta prikočio...Sećam se nedostatka sna i odmora...finansijskog pritiska...

Zapadna i Vedska astrologija...
Kada vas neko pita koji ste znak...rećićete znak u kom se nalazi Sunce - Zapadna astrologija!
U Indiji kada vas neko pita za znak odgovor će biti znak koji je dominantan u trenutku rođenja (znak koji je izlazio na istočnom delu horizonta u vreme rođenja) ali i znak u kome se nalazi Mesec...
Razlike nisu samo tehničke...ove dve astrologije se zasnivaju na potpuno drugačijem pogledu na život i svet!!! Od vas zavisi koju astrologiju ćete primeniti...
Mislim da konsultovanje Vedseke (ali i Kineske) astrologije neće škoditi...ali isto tako mislim da nekada može da vas zbuni!!!


7 коментара:

  1. Odlican tekst i....100% tacno sve.
    Procitajte knjigu Velicanstveni Saturn....terapeutski mit od Roberta E. Svobode.
    Moj mesec je u vagi, dalje vam je sve jasno.
    Prva kuca vodolija. Sedam ipo godina... najgorih u mom zivotu.
    Dok je Saturn bio u vagi suprug se razbole kada je usao u skorpiju preminio, kada je usao u strelca preminuo mi otac na samom ulasku u jarca preminuo mi brat. E , onda sudovi i naravo nepravedno sudjene koje traje sedam ipo godina.
    A ja, e pa nemoram da vam nista vise kazem. Ovo je moj zivota i tako.
    Srdacan pozdrav
    Lidija Petrovic
    1954 godiste

    ОдговориИзбриши
  2. Mesec u ♒ 21°konjukcija dsc 23°.Tacno od 2017 veliko emotivno ludilo,iskusenje....i kako prolazi vreme jos teze.Sada Saturn u Vodoliji.....znaci 😭
    2026 je tako daleko 😭😭😭

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala draga Snežana. Naravno da sam zadovoljna, ma i više nego zadovoljna. Nije da laskam, ali posle toliko pročitanih tekstova, sada sam tek shvatila i povezala dosta stvari iz ovog vašeg teksta. U prvoj fazi, sam izgubila oba roditelja i to za vrlo kratko vreme, mislim da mi je to bila najgora faza, što zdravstveno, što finansijski, ma užas, ne ponovilo se. Druga faza je bila suočavanje sa strahovima, sa samom sobom, sa drugima. Trebalo je ojačati psihički, fižički, mentalno i mogu reći da sam druga osoba, posle te faze. Ostaje treća, ali se nadam da će biti samo bolja, jer gore od onoga što je bilo i što mi se dešavalo ne može biti. Želim vam svako dobro i da nam i dalje pišete ovako razumljive i koristne tekstove.
    Srdačan pozdrav
    Vanja :)

    ОдговориИзбриши
  4. Prosla sam taj mucni.period.traumaticno sa tragedijom operacijama Inogo turbulencija stresova.I otvaranja ociju.sa svojim mjesecom u skorpiji bilo je to umri muski.😈

    ОдговориИзбриши
  5. Pozdraav, pocetnik sam u astrologiji imam 22 godine i tek skoro sam saznala sa taj pojam Sade sati. Ja imam Mesec u Jarcu, dakle jos mesec dana pa ce valjda krenuti malo bolje u trecoj fazi hahah. Kod mene se to manifestovalo kroz neki vid blage depresije, zelju za zatvaranjem u kuci, samoca, preispitivanje sebe, svojih osecanja, zelja, planiranje neke buducnosti ali bez snage ujutru da bilo sta uradim. Sve u svemu, dok nisam krenula sa proucavanjem astrologije dugo sam se pitala sta nije u redu, kada imam sve sto mi je potrebno u zivotu, par dana bude super ali i dalje pretrana potreba za samocom. Nadam se da ce ova naredna faza do 2023. biti laksa sada kada sam provalila u cemu je stvar hahaha.

    ОдговориИзбриши
  6. Konacno izadjoh iz sade sati perioda, jer mi je natalni mesec u strelcu. Ovo je za mene licno bilo prestrasno iskustvo. Ja vise sebe ne mogu da prepoznam. To je bio period mraka, suza, depresije, nespokojstva, nespavanja. Užas. Kad se osvrnem, ne mogu čak ni jedan strašan događaj da izdvojim, jer ih nije bilo. To su bile više neke lične, emotivne, unutrašnje borbe i zemljotresi. Osećam se kao da sam bila u ludnici. Ljudi su mi bili nepotrebni, komunikaciju sam svela na minimum, uvukla sam se u sebe samu i tu mi je bilo najbolje. Inace sam jarac, podznak jarac sa mesecom u strelcu.

    ОдговориИзбриши
  7. Mesec u jarcu: Gubitak posla; novi posao; moje dve operacije i 7 meseci odlaska lekaru 2 i 3 puta sedmično i sve to još nije okončano; smrt majke, maćehe i ujaka za manje od godinu dana; stravična bolest oca koja još traje... a ja kako se osećam? Više nikako i ništa ne osećam :) Nadam se da ću preživeti do te 2023., mada kako ja nešto gledah neki kalkulator na netu gde kaže 2022....

    ОдговориИзбриши