уторак, 4. август 2020.

Na raskrsnici je pronašla ljubav...Venera u konjukciji sa SMČ...Mars se svađa sa Jupiterom...


Moto dana:
"Život je raskrsnica, svako skretanje, svaka ulica." 


Zvezdani(n) zapis 2972
Utorak. Marsov dan.
Mars je u Ovnu na 19°38’ 

Danas na zvezdanom nebu:
04.avgust 15:06: Mars kvadrat Jupiter
04.avgust 03:35: Venera konjukcija SMČ


Dan posle Punog Meseca u Vodoliji i T-kvadrata sa nebeskim alarmom Uranom...
U vestima nekoliko šokantnih naslova, neću ih navoditi jer ono što je meni šokantno možda nije vama i obrnuto...
Ove energije dobijaju "pojačanje", Mars je u prvom u nizu kvadrata sa planetama u Jarcu.
U jučerašnjem tekstu imate sve dolazeće kvadrate Marsa!

Dogodila se kulminacija, Pun Mesec je simbolično izneo na svetlost dana neke stvari i globalno i lično! Ova energija je najviše uticala na sve one koji imaju neke planete na oko 11° fiksnih znakova: Vodolija, Lav, Bik i Škorpija!!!

Mars u Ovnu danas započinje svoju bitku sa planetama u Jarcu! Sudariće se dve rogate energije a mi stanovnici planete Zemlje osetićemo to na svojoj koži, neko više neko manje na duži period!

Merkur u Raku koji je već prilično dugo tu, sada pri kraju boravka u Raku odmerava snagu takođe sa planetama u Jarcu (30.jul sa RJupiterom, 01.avgust sa RPlutonom i juče sa RSaturnom)! I on i mi jedva čekamo da pređe u Lava!!! Dosta nam je teških priča, zastoja, prepreka, pravila, mera....strahova, nametanja moći, manipulacija, preterivanja, precenjivanja...Dosta nam je ose Rak/Jarac, tom temom se bavimo toliko dugo da postaje dosadno ne samo za pisanje...

Venera u Blizancima lagano ide ka Raku, dakle ipak ćemo se još baviti osom Rak/Jarac, koliko već u avgustu. 26.avgusta opozicija sa RJupiterom, 30.avgusta opozicija sa RPlutonom i 02.septembra sa RSaturnom...Nikad kraja!!! Pre ulaska u Raka, Venera danas ima bliski susret (konjukcija) sa RSMČ! Naravno biće u opoziciji sa RJMČ u Strelcu! Venera na raskrsnici!!! Venera je danas i u inkonjukciji sa RSaturnom i ovo je samo podsećanje na opoziciju koja tek dolazi, podsećanje da se prilagodimo situaciji u kojoj se svi nalazimo u svetskim razmerama!

A sada sve opširnije:


04.avgust 15:06: Mars kvadrat Jupiter

Vrelo leto, vreli dani...većina nas zna da ovog leta nigde neće ići (ja ni do Ade)...pa je sve još vrelije...Mars je u vatrenom Ovnu, RJupiter u zemljanom Jarcu... borba još veća....Ko je ljut...ljut je još i više...Ko se pomirio sa situacijom zavarava sebe da je sve super, krasno...to je onaj optimizam koji pukne k'o balon od sapunice...A ovo je samo početak, već sam pisala o kvadratima Marsa koji slede....
Sa ovom energijom preterujemo i precenjujemo za sve pare...Ova energija će mnogima podići samopouzdanje...do granica da prelazi granice :). Probudiće se mnogi kampanjci...spremni za velika dela, velike poslove, pobede, novac... spremanje ispita....a onda zbog nestrpljivosti neće dovršiti to što rade, još ako ne vide nagradu za sve to...eto nevolje...
"Ko ne plati na mostu platiće na ćupriji"
★Zapamtite ovaj period, jer drugi kvadrat RMarsa i Jupitera dogodiće se 19.oktobra!!! 
P.S. I ako neće biti u istim znacima imaćemo još jedan kvadrat 23.januar 2021. Mars u Biku, Jupiter u Vodoliji...ovaj kvadrat će posebno imati uticaj na globalnu situaciju!


Drvo masline na putu...Zakintos 2013.
Na raskrsnici je pronašla ljubav...


04.avgust 03:35: Venera konjukcija SMČ:

U prošli petak na dan Venere pisala sam o ovom aspektu:
"Svakako lepa energija, za priču o ljubavi, vezama, odnosima sa ljudima...Ovo je jaka energija samopouzdanja... Mesečevi Čvorovi uvek idu u paru, oni su u opoziciji, onda je i Venera u opoziciji sa RJMČ u Strelcu! Energija opozicije od nas traži balans i ravnotežu! U susretu Venere sa SMČ gde je prekoputa JMČ je i priča o prošlosti i budućnosti...priča o putu kojim ne treba ići (JMČ u Strelcu) i putu kojim treba ići (SMČ u Blizancima)! Jedna vrata treba zatvoriti, druga otvoriti....i ići dalje!!! Venera dolazi do raskrsnice gde mora da zna šta hoće (SMČ u Blizancima) i šta neće (JMČ u Strelcu) - End Of The Road? Kraj jednog puta ali i početak novog!
Ova konjukcija svakako privlači dobre stvari....Ako u vreme ove konjukcije upoznate nekoga ta osoba bi mogla da bude ona prava...Konjukcija je u Blizancima...pa bi to moglo da se dogodi u nekim bliskim odnosima, na mestima gde često boravite, u komšiluku možda, dve ulice od vaše kuće, stana...preko braće i sestara, najbližih prijatelja...I da....možda ćete imati osećanje da ste na istoj "talasnoj dužini".....Sve ovo ima smisla ako se još dobro uklopi u vaš horoskop....Kako je ova konjukcija u opoziciji sa SMČ u Strelcu, nešto ipak ostavljate iza sebe"

Da li ima nešto da se doda?
Uvek ima :), posebno za one koji astrologiju vole, žele nešto da nauče...
Venera se trenutno nalazi na 27°00’ Blizanaca! Preko puta nje je Galaktički centar  na 26°50' Strelca!!! 24.novembra 2019.godine Venera je bila u konjukciji sa Jupiterom u Strelcu i sa Galaktičkim centrom, pogledajte OVDE! Sada osam meseci posle Venera je preko puta Galaktičkog centra! RJMČ u Strelcu je u konjukciji sa Galaktičkim centrom!
Venera je konjukcijom sa RSMČ aktivirala opoziciju Mesečevih Čvorova i našu "raskrsnicu"!!!

Generalno ako posmatramo samo Mesečeve Čvorove mi se trenutno nalazimo u situaciji da preispitujemo svoja uverenja, tražimo izlaz iz situacija u kojima se nalazimo...
RSMČ u Blizancima: Blizanci su znak komunikacje pa je komunikacija u najširem smislu te reči u prvom planu. Imamo mogućnost izbora (dualnost znaka), kada su u pitanju naše misli, reči izgovorene i napisane, bliski odnosi, rođaci, komšije, učenje, saobraćaj, kraća putovanja...itd.  - Blizanci: "Ja mislim" - ključna reč: Raznovrsnost!
RJMČ u Strelcu: Strelac je znak avanture, putovanja, obrazovanja, filozofije, životnih vidika, zakona, pravde, morala, ideala, vere, duhovnosti, religije itd. - Strelac: "Ja shvatam" - ključna reč: Vizualizacija.
SMČ u Blizancima predstavlja blisku, lokalnu priču, pisanje, hobije, blisko druženje, lokalnu trgovinu, komunikaciju u najširem smislu te reči. Ovo su teme koje govore o pozitivnim dešavanjima, gde možemo očekivati rast...JMČ u Strelcu predstavlja daljine, širu priču, inostranstvo, putovanja, religiju, ideale, uverenja...istinu.. Ovo su teme gde će nešto morati da se menja...gde je potrebno ispravljanje, podešavanje, napuštanje
Iz teksta:

P.S. MČ sada spominjem zbog današnje konjukcije sa Venerom, ali do kraja godine će oni biti često u prvom planu, razmatraće se priča o obrazovanju, putovanjima, trgovini, religiji, uverenjima itd. Posebno će biti aktuelni u vreme preostalih pomračenja: Pomračenja Meseca 30.novembra i Pomračenje Sunca 14.decembra!!! Još intezivnije će biti aktuelni sledeće godine u maju i junu i decembru!!!



Danas imamo i inkonjukciju Venere u Blizancima i RSaturna u Jarcu na 27°!!!
Precizno ova inkonjukcija je egzaktna u 00:06 CET (05.avgust)!!!
I ako se o inkonjukcijama manje piše, ja insistiran na njima jer su jako bitne, posebno sada!!!
Ovo je energija...neka vrsta zastoja, težine, prepreke na putu kojim idemo....Preko potrebni su vam mir i ravnoteža...Sadašnja energija prilagođavanja (inkonjukcija) ide pre opozicije koja nas čeka 02.septembra - Venera u Raku opozicija RSaturn u Jarcu na 25°!
Dakle, ako u ličnim odnosima osetite neki problem, obratite pažnju jer ova inkonjukcija ide ka opoziciji - kulminacija i problemi u najavi! Venera je u Blizancima pa je problem u komunikaciji, RSaturn je u Jarcu pa su tu ograničenja, težina, odgovornost/neodgovornost, osećanje dužnosti (koje i ide i ne ide u ljubavi kako na to gleda, jer ako je neko sa vama iz dužnosti...šta reći). Saturn je retrogradan pa je u pitanju i neka emotivna prošlost!
Ova inkonjukcija ima uticaj i na globalnu priču...oko virusa, nošenje maski, rukavica, fizičke distance itd. Kako vreme prolazi sve će nam biti teže....kulminacija dolazi u septembru! Kulminacija na osi Rak/Jarac!!!


"Pozovi me kad ti trebam ja"

Dnevni aspekti:

I dalje je Mesec Pun...i jako lep prizor na večernjem nebu...
Ovaj Mesec ima reputaciju buntovnika, juče je to i pokazao...
Od jutros je Mesec u sekstilu sa Marsom današnjim vladarem, energije nće faliti, odlična energija za timski rad, gde se pojedinac izdvaja iz grupe...
Ovo je i energija samopouzdanja, zaštitnički odnos prema porodici, jake strasti, spontane rekacije, jak entuzijazam, potreba za takmičenjem i pobedom...popularnost, šarm, jake želje, višak energije koji treba dobro kanalisati....Mesec je u Vodoliji pa je sve moguće, čak i ono nemoguće. Mars je u Ovnu nema odustajanja pre cilja. Ovan je pojedinac, Vodolija grupe...ova energija donosi istaknutog pojedinca u okviru neke grupe.
U krevet ćemo ići sa trigonom Meseca i Venere (23:45)
Ugodna je ovo energija, energija ljubavi, nežnosti, harmonije....energija lepih misli, energija opuštanja, zabave, druženja i emotivnih i prijateljskih i porodičnih, leto je, vrućina je...razlog za male noćne razgovore još jači...Potreba za dodirom, zagrljajem, osmehom...ono da se mazite i pazite, za sve one koji su u društvu njima najdražih ljudi...
Šta više da poželimo danas od toga što su Venera i njen ljubavnik Mars u harmoničnim aspektima sa Mesecom? Možda da ostali aspekti što manje utiču na nas...ili još bolje da te "ostale" aspekte na vreme prepoznamo i spremno ih dočekamo!



Нема коментара:

Постави коментар