четвртак, 1. новембар 2018.

ZVEZDE U NOVEMBRU



Novembar je tu...lagano idemo ka kraju godine...
Pogledam temperaturu vazduha čitavih 18° a tek je jutro...Da li je proleće zalutalo u novembar :)).
I ako ima još do zime, prešli smo na zimsko računanje vremena (28.oktobra). U avgustu se uveliko raspravljalo na temu ukidanja letnjeg i zimskog računanja vremena (u martu i oktobru). Za sada ostaje ovako...
Kraj oktobra je bio u obeležen Merkurovim i Venerinim aktivnostima...Sreda je bila vrlo aktivna kada je zvezdano nebo u pitanju: Merkur je ušao u retrogradnu senku i najavio nam svoj retrogradni ciklus u novembru...Kraj oktobra obeležen je konjukcijom Merkura i Jupitera....Merkur je posle tog susreta prešao u Strelca a Jupiter se sprema za ulazak u Strelca!!!  Venera je pre samog povratka u Vagu bila u opoziciji sa RxUranom....Svakako interesantan kraj oktobra i početak novembra....
Interesantno je i to da smo poslednjeg dana oktobra imali konjukciju Merkura i Jupitera u Škorpiji i što ćemo tu istu konjukciju (poslednji aspekt u novembru) imati 27.novembra. Ta konjukcija će biti u Strelcu!!!


Jesen u meni tuguje, zašto sanjam čemprese
Moje ceste ne vode nikuda (bez tebe)
Jesen u meni caruje, a u tebi proljeće
Ni sunce ne može, ne može kroz oblake


Rano moja, hej ...

(Jupiter u Škorpiji trigon RxKiron u Ribama)


Novembar počinje u četvrtak (dan Jupitera) sa RxVenerom u Vagi, Merkurom u Strelcu, Suncem i Jupiterom u Škorpiji...Prvo će Jupiter preći u Strelca 08.novembra a onda i Sunce 22.novembra i od tada počinje vladavina Strelčeva...22.novembra u Strelcu će biti: Sunce, Jupiter i RxMerkur!!!
Novembar počinje sa Mesecom u Lavu...Jedini aspekt Meseca 01.novembra je opozicija sa Marsom u Vodoliji...možda će ovaj prvi dan novembra za neke od nas biti pomalo nervozan...

Novembar počinje i sa jednim dugotrajnim aspektom (uticaj je krenuo u oktobru - 01.novembra egzaktan uticaj)!!! Jupiter kao da hoće da nas još malo obraduje dokle se nalazi u Škorpiji...Kiron je od 26.septembra prešao (ponovo) u Ribe, Jupiter se sprema za prelazak u Strelca ali neko vreme (duže) oni će biti u harmoničnoj energiji trigona!!! Lep početak jednog meseca....Lepa najava ulaska Jupitera u Strelca!!!

Najvažniji događaj ovog meseca je to što će Jupiter posle nešto više od godinu dana boravka preći u Strelca. U Strelcu će boraviti od 08.novembra 2018. do 02.decembra 2019.
Prlično bitan događaj za sve nas je i to što će Uran ponovo ući u Ovna....
Interesantna je i promena znakova za mesečeve čvorove, oni se ponovo vraćaju u Raka/Jarca!!! Interesantno je i to što će Mars konačno promeniti znak! Ulazak Sunca u Strelca je redovna pojava i redovan ciklus.
Dobra vest je da će Venera krenuti u direktan hod, ali treba naglasiti da će i dalje biti do kraja novembra u retrogradnoj senci (iz retrogradne senke izaći će 18.decembra). Dobra vest je i da će Neptun krenuti u svoj redovan ciklus direktnog hoda....Do kraja godine jedino će Uran biti retrogradan....Kiron će krenuti direktno 09.decembra. Ostaju naravno i mesečevi čvorovi!!! Zapravo u sledeću godinu 2019. ulazimo sa svim planetama u direktonom hodu sem Urana i mesečevih čvorova!!!

Novembarsko nebo će izgledati ovako:

Planete koje menjaju znak - energiju:
06.novembar 19:09: SMČ ulazi u Raka/JMČ ulazi u Jarca
06.novembar 19:59: RxUran (ponovo) ulazi u Ovna
08.Novembar 13:38: Jupiter prelazi u Strelca
15.novembar 23:21: Mars ulazi u Ribe
22.novembar 10:01: Sunce ulazi u Strelca


Kretanje planeta:
16.novembar 11:51: Venera kreće u direktan hod sa 25° Vage
17.novembar 02:33: Merkur kreće u retrogradan hod sa 13° Strelca
25.novembar 02:08: Neptun kreće u direktan hod sa 13° Riba


Mesečeva magija:
07.novembar 17:02: Mlad Mesec u Škorpiji na 11°
23.novembar 06:39: Pun Mesec u Blizancima na 0°

Dugotrajni aspekti:
01.novembar 19:36: Jupiter trigon RxKiron na 28°

Venera (ljubav) u novembru:
09.novembar 16:11: Venera trigon Mars
16.novembar 11:51: Venera kreće u direktan hod sa 25° Vage






Ovog meseca izdvajam sledeće:

01.novembar 19:36: Jupiter trigon RxKiron na 28°

...........


06.novembar 07:40: Sunce trigon Neptun
06.novembar 19:09: SMČ ulazi u Raka/JMČ ulazi u Jarca
06.novembar 19:59: RxUran (ponovo) ulazi u Ovna
07.novembar 17:02: Mlad Mesec u Škorpiji na 11°
08.novembar 13:38: Jupiter prelazi u Strelca
09.novembar 16:11: Venera trigon Mars
11.novembar 16:21: Sunce sekstil Pluton




Magija života...
"Sanjam, sanjam da si tu, k'o da letim na zlatnom ćilimu"
06.novembar 07:40: Sunce trigon Neptun
Sunce u Škorpiji, RxNeptun u Ribama na 13°
Vreme za kraći predah, beg od stresa, stvarnosti. Vreme za duhovnost, veru i verovanje u nešto ili nekog. Vreme za kreativnost, maštu, muziku, umetnost. Energija povezivanja sa duhovnom dimenzijom ličnosti.. Aspekt snova, sanjarenja, inspiracije, intuicije. Budi se sklonost i potreba za umetnošću, poezijom, književnošću, muzikom....plesom!!! Osetljivost na druge ljude, i njihove potrebe, osećajnost, humanost. Vreme u koje možete pronaći svoju srodnu dušu...inspiraciju. Na vašem putu se mogu naći ljudi iscelitelji...medijumi, mistici, okulisti. Odličan aspekt za psihoanalizu. Sa ovim aspektom "život je more". Sunce naša volja, naš ego, vitalnost, simbol centra. Sunce to i jeste centar našeg života. I Neptun more, okean izor života... Sa ovim tranzitom istraživanje naših "dubina", naše podsvesti je jedna od mogućnosti. Najčešće sa ovim aspektom imamo potrebu za begom od stvarnosti, on je odličan za one koji budni sanjaju....Sa ovim aspektom "isplivavaju" naše najdublje emocije. Ono što sigurno možete da uradite za sebe je da obezbedite neki vid meditiranja... 





Na raskrsnici....
06.novembar 19:09: SMČ ulazi u Raka/JMČ ulazi u Jarca
Mesečevi čvorovi ponovo ulaze u Raka/Jarca....Ovde će boraviti do 05.maja 2020.
Ranije su Mesečevi čvorovi boravili u ovim znacima gledano od sada pa unazad:
2000-2001, 1981-1983, 1962-1964, 1944-1945....Kao i svaka retrogradnost i ova nas vraća na nešto, vraća nas u prošlost i vraća da dovršimo nedovršene stvari i priče...Imate navedene godine u kojima su Mesečevi čvorovi ranije boravili u Raku i Jarcu i možda se prisetite tih godina i perioda....Naravno najbliže su nam 2000/2001 ali i mi nešto stariji :)) pamtimo i 1981/1983.!!!
Rak vlada domom, porodicom, korenima, prošlošću, privatnim stvarima, ženama...Jarac vlada karijerom, položajem, društvenim statusom, egom, muškarcima....Rak jedan roditelj - Jarac drugi roditelj!!! To što su suprotno jedan od drugog ima smisla....na jednoj strani je dom na drugoj karijera. I najčešće se borimo (tokom života)  da napravimo ravnotežu između ovih strana, da uklopimo i dom i karijeru (poslovi kojim se bavimo)....
Ovde u tranzitu SMČ (severni mesečev čvor) ulazi u Raka i negde ovu priču o domu, porodici stavlja na stranu, na put kojim treba ići...jer SMČ je u ovoj priči "dobar momak"...JMČ ulazi u Jarca i priču o karijeri, uspehu, položaju suprostavlja prethodnoj priči....stavlja na stranu puta koji treba promeniti, nešto ostaviti....јер JMČ je u ovoj priči "loš momak"...
SMČ nam nudi da udobnost doma, porodice, sigurnost...snažnu potrebu majčinstva (za žene), bliži odnos sa majkom, ženom....JMČ nudi energiju promena, posebno ako nešto ne valja u karijeri, ili niste zadovoljni karijerom...Kod nekog ova energija traži da se nešto promeni, uradi drugačije...kod nekog moguće napuštanje karijere...JMČ nudi oslobađanje....recimo da više ne budete rob karijere i statusa....Ove energije mogu nuditi i posvećivanje više pažnje domu, porodici...a manje karijeri...Mnogi će biti u situaciji i prilici da prave ravnotežu između roditeljstva (posebno žene) i karijere, profesije!!!
Neki od vas će doživeti i povratak Mesečevih čvorova u Raka/Jarca, rođeni:
12.maj 1994. - 03.decembar 1945.
24.decembar 1962. - 25.avgust 1964.
25.septembar 1981. - 16.mart 1983.
10.april 2000. - 07.novembar 2020.


Kada zagrmi nebeski alarm...
06.novembar 19:59: RxUran (ponovo) ulazi u Ovna
★Uran je boravio u Ovnu od 11.marta 2011. do 15.maja 2018.:
★15.maja Uran je prešao u Bika:

Ulazak Urana u Ovna marta 2011. je bio porilično buran...u to vreme dogodio se snažan zemljotres u Japanu, propraćen cunamijem...tri godine kasnije ovakav naslov:
I pre ponovnog ulaska u Ovna ali neposredno pred ulazak stigle su vesti o zemljotresima: na Novom Zelandu, Zakintosu, u Rumuniji, kod obale Salvadora, u vodama Južne Amerike...
Meni sada pada na pamet i to što se mnogo ranije kada je Uran boravio u Ovnu pojavio Adolf Hitler i njegova sumanuta politika!
Mi generalno živimo u vrlo nemirnom i nestabilnom vremenu...Zemlja odavno nije mirna luka za nas zemljane...Mnogo je ljutih ljudi, nezadovoljnih ljudi...i lično i globalno! Sa Uranom uvek dolaze neke promene, neka iznenađenja. Kako je Uran do maja ove godine boravio u Ovnu mi generalno znamo njegov uticaj u ovoj energiji...ali svejedno i ako znamo opet se možemo iznenaditi....prijatno ili neprijatno zavisi i od tranzitnih aspekata na nebu ali i od aspekata Tran Urana sa našim planetama.
Ulaskom u Bika i kratkim boravkom u ovom znaku (oko pet meseci) Uran nam je samo nagovesti šta će se događati pod uticajem ove energije. Tek kada ponovo uđe u Bika 06.marta 2019. ta energija će biti dominantna. Sada nas Uran ponovo vraća u neki period, vraća nas da dovršimo nedovršeno.
★U Ovnu će boraviti od 06.novembra 2018. do 06.marta 2019.
Uran je krenuo u retrogradni hod sa 2° Bika....unazad će stići do 28° Ovna!!!
06.januara Uran u Ovnu će krenuti u direktan hod sa 28°




Mesec je mlad.....
07.novembar 17:02: Mlad Mesec u Škorpiji 
Sunce i Mesec u Škorpiji na 15°
I tako negde u ovo vreme Mlad Mesec u Škorpiji, prošle godine on se dogodio 18.novembra!!! 
I opet imamo redovni ciklus Meseca....i ponovo pričamo i pišemo :)) o novom početku!!!
Sunce i Mesec u konjukciji - Mlad Mesec u Škorpiji! Sve se dešava na 15° Škorpije. Energija Škorpije uneće u priču: intimnost, kontrolu, moć, novac... Niko neće biti zadovoljan statusom quo... kopaće se po tajnama duboko.  Konjukcija Sunca i Meseca nudi energiju novog početka - energija Škorpije će nas pokrenuti da vidimo šta nedostaje u našim životima, zatim ima li nešto od čega smo zavisni, ima li dugovanja, i ima li emotivnih opterećenja... Ovo je period u kome se možemo osloboditi svakog"đubreta" koje se taložilo vremenom, period u kome se možemo osloboditi svega onog što ne valja, što nas pritiska, guši i na materijalnom i na duhovnom nivou... Sa energijom Mladog Meseca možemo uraditi značajne promene u našim životima. Ovo je takođe prilika za nove početke!!!
Mlad Mesec u Škorpiji osetiće nešto više Škorpije, Bikovi, Lavovi i Vodolije...i svi vi koji imate nake planete u ovim znacima 
na oko 15°

Ovaj Mlad Mesec  zatvara jedan ciklus i počinje novi. Oslobodite se dugogodišnjih ili skorašnjih loših energija i navika.... pustite novu energiju u vaš život.
Ovaj Mlad Mesec se dešava samo dan posle ponovnog ulaska Urana u Ovna!!!



Jupiter se vraća kući....
08.novembar 13:38: Jupiter prelazi u Strelca 
Jupiter se vraća kući...mada on ima još jednu kuću :), osim što je vladar Strelca, Jupiter je i drugi vladar Riba (prvi je Neptun)....
Ovo je najvažniji događaj ovog meseca....Ja sam tekst o ovome započela ranije ali ga nisam završila...
Do teksta o ulasku Jupitera u Strelca evo nekih osnovnih podataka:
Jupiter ulazi u znak kojim vlada - domicil!!! Domicil je dom, zavičaj, stalno mesto boravka...U astrološkom smislu Jupiter dolazi (ili se vraća) kući!!! Jupiter u Strelcu je zaista snažna pozitivna energija za sve nas...Koliko snažna ipak zavisi od mnogo toga.
Ne kaže se slučajno da su Strelčevi rođeni pod srećnom zvezdom. Jupiter i jeste to...srećna zvezda, planeta velike sreće (Venera planeta male sreće)....
Jupiter će ovde u Strelcu dati šansu i mogućnost da proširimo vidike, da upoznamo druge kulture, da se "mešamo"...daće nam priliku da mudrujemo, filozofiramo...da se okrenemo nekim boljim vrednostima, duhovnosti, religiji, moralu, etici...bićemo u prilici da učimo, širimo znanje, da putujemo po svetu i okolini...Mnogo šira slika svega biće ispred nas...Potraga za istinom, avanturizam....
Jupiter je u vatrenom znaku...★Strelčevi će biti u konjukciji sa ovom energijom, dobru energiju će doneti i znakovima iz iste grupe (vatra) ★Ovnu i Lavu (trigon sa ovim energijama), ali i znakovima iz grupe vazduh ★Vagama i Vodolijama (sekstil sa ovim energijama). ★Blizanci koji su takođe vazduh su u drugačijoj situaciji, jer Blizanci i Strelčevi su u opoziciji....tako da uticaj može biti i povoljan i nepovoljan....Srećne okolnosti sa dosta nemira i nervoze mogu osetiti ★Device (zemlja - kvadrat), ★Ribe (voda - kvadrat), Škorpije i Jarčevi su u komšiluku (polusekstil), Škorpije do nedavno imale svojih "pet minuta sreće" Jarčevi će sledeće godine imati svojih "pet minuta sreće"....★Rakovi i Bikovi će biti u energiji prilagođavanja (inkonjukcija). Rakovi se spremaju za opoziciju sledeće godine, Bikovi za trigon sledeće godine!




Vreme je za ljubav, strast...
09.novembar 16:11: Venera trigon Mars
RxVenera u Vagi, Mars u Vodoliji na 26°
Imali smo ovaj aspekt 08.avgusta Venera u Vagi, RxMars u Vodoliji na 1°
Sada isti aspekt, iste planete, znakovi....samo sada je Venera retrogradna a Mars direktan...
Vreme u kome nećete razmišljati o mračnim stranama života, vreme za uzbuđenja, razonodu, zabavu, vreme je za ljubav Ovo je aspekt strasti, vreme kada smo puni ljubavi prema drugima, srdačni, skloni uživanjima svake vrste :-))).  Sa ovim aspektom lakše postižete ono što želite ili lakše osvajate ono ili onoga koga želite. Ovo je aspekt zdrave seksualnosti, jakog fizičkog zadovoljstva, plodnosti . U ravnoteži su i u skladu i muški i ženski princip u svakom od nas. Energije se slažu Vaga, Vodolija (vazduh). ALI....Venera je retrogradna.... povećana mogućnost da se dogodi neka prošlost, nešto već viđeno i doživljeno....
Venera je ponovo ušla u Vagu 31.oktobra... Posle opozicije sa RxUranom....Ovaj trigon je tu da popravi šta se popraviti može!!!

P.S. ovo je ispravka ....jedna slatka devojčica :* skrenula mi je pažnju da sam u naslovu stavila trigon a posle pisala o kvadratu! Bila sam preumorna, neko mi je "uleteo" sa nekim pozivom i ....ode pažnja....Stvarno mi je žao....



Energija promena...
11.novembar 16:21: Sunce sekstil Pluton
Sunce u Škorpiji, Pluton u Jarcu na 19°
Prošle godine smo ovaj sekstil imali 09.novembra na 17°. 
Ovo je aspekt  koji nam donosi energiju promena! Mogućnost, šansu, priliku...nazovite to kako hoćete da se nešto promeni i globalno i pojedinačno!!! Imajte na umu da globalne promene idu od pojedinca!!!  Sa energijom Plutona svi imamo mogućnost da nešto transformišemo u svom životu...promenimo i da se regenerišemo! Nešto suštinski...nikako površno!!! Ovo je i energija potrebe za uspehom (Pluton u Jarcu) u profesiji pre svega (Jarac) ali i svim oblastima života zavisno od kuće u kojoj se Pluton u Jarcu nalazi  na 19°. Kuća je ta koja će odrediti oblast života!!! Ovo je energija koja će vam pomoći da rešite neku enigmu, tajnu, misteriju (Sunce u Škorpiji). Ovo je i energija liderstva! Energija uticaja na one sa kojima ste u nekom odnosu...Borba za vlast, samopotvrđivanje, superiornost...
Ovo je kratkotrajni aspekt ali on ima snagu da pokrene promene....budite sigurni u to...na vama je da prepoznate moć ovog tranzita...ako ništa drugo, bar da započnete proces promena!!!
On je na snazi u vreme RxVenerinog kvadrata sa Marsom!!!

...........



15.novembar 10:30: Mars sekstil Uran
15.novembar 23:21: Mars ulazi u Ribe 
16.novembar 11:51: Venera kreće u direktan hod sa 25° Vage
17.novembar 02:33: Merkur kreće u retrogradan hod sa 13° Strelca






Budite svoji....
15.novembar 10:30: Mars sekstil Uran
Mars u Vodoliji, RxUran u Ovnu na 29°
Poslednji put smo imali ovaj sekstil 31.maja 2017. 
Mars je tada bio u Blizancima, Uran u Ovnu na 26°!!! Mars je kao i sada bio u vazdušnom znaku ali u Blizancima!!! Isti aspekt, iste planete...razlika je u energiji (znaku) Marsa!!!
Ovaj aspekt svima nama donosi mogućnost da dokle traje uradimo nešto drugačije u našim životima, da razbijemo dosadu i rutinu, da preduzmemo nešto od čega ćemo imati korist... 
Sa ovim aspektom lakše se donose odluke da se prekine sa nekim starim navikama: pušenje, alkohol....itd. Ovo je aspekt velike energije, i velikih ambicija...nudi zaštitu od neprijatelja.....
Energija koju treba usmeriti na neke odnose, pre svega prijateljske (Uran). Vreme za grupne (Uran) aktivnosti (Mars). Vreme i za neke profesionalne novine....nove ideje, novi poslovi. Mnogi će biti spremni ali i želeti da budu vođe, vođe neke grupe, organizacije, nekog projekta. Vreme za nauku i tehniku... živeo računar!!! Vreme za neke inovacije na tu temu. Vreme je za World Wide Web (www.) Ovo je i jaka energija, jaka fizička energija, jaka sexualna energija.. Međutim tu je i spremnost za razne akcije, razna uzbuđenja, posle nekoliko loših dana Venere ovo shvatiti kao poklon... Tu je i velika hrabrost, originalnost... i konačno mnogi će reći sloboda!!! I budite svoji...
Mars je u Vodoliji u znaku kojim vlada Uran, Uran je u Ovnu kojim vlada Mars!!! Zamenili su mesta i "gostuju" jedan kod drugog (recepcija)!!!
Aspekt nam govori o odnosu dve planete, ovde je u pitanju aspekt saradne - sekstil. Recepcija nam pokazuje jedan dublji nivo na kome planete ostvaruju saradnju!!! Recepcija od recipere, što znači primatipodržavati.
Za ovaj tranzit je takođe bitno to što se nalazi na 29°, stepenu koji uvek nagoveštava određene promene...Bitno je i to što je Uran retrogradan, ali najbitnije je to što se Uran vratio na određenu poziciju na kojoj je ranije bio!!! Sve ovo nagoveštava da će ovaj tranzitni aspekt biti prilično bitan za sve nas i globalno i lično!!!


Kad Mars "zaroni"....
15.novembar 23:21: Mars ulazi u Ribe 

Konačno Mars menja znak!!!
Mars je 16.maja ušao u Vodoliju, 13.avgusta je ponovo ušao u Jarca i 11.septembra još jednom u Vodoliju!!! Sada konačno menja znak i prelazi u Ribe! U Ribama će boraviti do 01.januara 2019. kada će preći u Ovna i tada počinje novi ciklus....
Posle zemlje (Jarac) i vazduha (Vodolija) Mars će zaroniti u vode Riba... 
Najpre će se nam "uključiti" radar intuicijeRaspoloženje će biti stvar trenutkaMars bi mogao da donese potrebu za nekim isceljenjem...Mars u Ribama donosi želju i potrebu za romansom, ljubavlju, to je zapravo više san o ljubavi, sve pomešano sa strašću i sexom...
Mars planeta energije, akcije u pasivnim Ribama... 
Ovo je vrlo neobična kombinacija. Mars se ovde često prepušta, dozvoljava da se život desidogodi, često ne uspeva da se kontroliše, niti da kontroliše situaciju. Mars sa ovakvom energijom nerado igra igrice, ali često ne zna šta zapravo želi. I raspoloženje i želje su vrlo promenljivi u ovom periodu. Energija će ovde varirati, ići će gore dole. Najsrećniji će biti oni kreativni pojedinci, oni koji su u svetu umetnosti, maštemuzike... blago njima. Šta sa ostalima? Mogu se "udaviti" u intezitetu ove energije, nadolazećih emocija!!! Sa druge strane mnogi mogu osetiti pad fizičke energije. Intezivne emocije a slabo telo. Poželjno je da se energetski umirite, meditirate, brinete o svom i fizičkom i mentalnom zdravlju... 


Mars u Ribama je nežan i blag, ne previše ratoboran kakav je inače...
Neće nas mnogo ometati, naprotiv ima tendenciju da pušta da se život sam dešava. Nećete zapravo znati šta želite, takav je ovaj Mars. Emocije će biti nepredvidljive, a opet vrlo intezivne. Međutim mnogi od nas će morati da (po)rade (Mars) na emocijama (Ribe). "Opremu za ronjenje" pripremite i zaronite, to je jedini savet... jedini pametni savet!!! Problemi ovde više mogu biti fizičke prirode, akcija usporena, ali emocije rade svoje. Rekoh već, intezivne emocije a slabo telo. Pripazite!!! Ako krenete bez opreme, češće uzimajte vazduh. Da, kreativci blago vama....bićete ekstra osetljivi na boje, tonove, ritam... kreativnost u usponu... 
Mars u Ribama ima više emotivne nego fizičke potrebe, više je romantičan nego spreman za akciju, sanja o ljubavi, idealu.... fantazira. Takav je i u sexu (Mars). Njemu je sada potrebno više ljubavi... više nego do sada, ako ljubavi ima, biće i sexa.... Dobra emotivna veza - dobar sex.... Duhovna veza je ovde presudna... Ako nje ima biće svega....
U svakom slučaju ovaj tranzit Marsa kroz Ribe obojiće našu energiju snažnim emocijama. Ali ta energija je prilično nestabilna, negde iscrpljujuća, nepouzdana, promenljiva, čas gore, čas dole.... Mogući su intezivni snovi, jaka intuicija... ali tamo gde je potrebna akcija tu će možda da zataji... 
Mars u Ribama je i ronjenje u kolektivno nesvesno... a to je tek težak posao...Kao ratnik i borac on ovde u vodama Riba može postati žrtva!!! Ne voli to Mars... Ali možda ga treba posmatrati kao duhovnog ratnika.... Ipak će mnoge pretvoriti u mučenike... Na vama je odluka.... hoćete li biti mučenik ili ćete se potruditi i nećete sebe dovesti do samosažaljenja. Dok je Mars bio u Vodoliji glava nam je uglavnom bila u vazduhu u oblacima, sada zahvaljujući Ribama sve je u glavi. Neka introspekcija nam predstoji... U svakom slučaju u narednom periodu imaćemo kombinaciju Marsa željnog akcije, pomalo agresivnog, ratobornog (njegova stvarna priroda) i pasivnih Riba, dakle neka vrsta pasivne agresije. Samo ako znamo šta želimo to bi mogli i da dobijemo - a sa Marsom u Ribama, vrlo je izvesno da nećemo znati šta želimo. Ova pozicija Marsa kada su emocije i strast (čitaj sex) u pitanju od nas traži kombinaciju emocija i strasti.


Šta ste naučili i da li ste nešto naučili!
16.novembar 11:51: Venera kreće u direktan hod sa 25° Vage
E, da je i to došlo...:)). Posle 40 dana i 40 noći retrogradnog hoda, Venera kreće direktno!!!
Venera će usporiti, biće stacionirana direktno na 25° Vage. Planete su uvek stacionirane kada menjaju smer. Venera ovde iz retrogradnog hoda u direktan!!! Stacionirane planete miruju, koliko dugo zavisi od planete. Kada je neka planeta stacionirana to ukazuje na ogromnu energiju te planete, to je velika koncentracija energije usmerena na neku oblast našeg života. Koju oblast, reći će nam kuća u kojoj Venera tranzitira. Stacioniranost je zapravo i trenutak isčekivanja, zaustavljanje daha...posle čega ćemo izdahnuti i udahnuti novi vazduh....Vreme je za neku vrstu oslobađanja, vreme je da proverite šta ste naučili i da li ste nešto naučili! Vreme je za nova iskustva ili za primenjivanje naučenog iskustva...Možda je i vreme za donošenje odluka....
Venera kreće direktno posle dva prilično nezgodna aspekta, jedan je opozicija sa RxUranom od 31.oktobra, drugi je kvadrat sa Marsom od 09.novembra!!! Sada u direktnom hodu mnogo toga će vam biti jasnije i očiglednije ali još uvek nije kraj našim mukama!
Krenuće Venera napred, ali i dalje će biti u retrogradnoj senci....i dalje će nositi kofer prošlosti, samo on će biti nešto lakši....Biće Venera još neko vreme oprezna - do 18.decembra kada će izaći iz retrogradne senke!!!
Prva "stanica" na direktnom putu je 01.decembra kada će Venera još jednom sada u direktnom hodu biti u opoziciji sa RxUranom na 29°!!! 
Već 02.decembra Venera će ponovo ući u Škorpiju!!! I sa tom energijom Venere završićemo ovu godinu!!!
Šta ste naučili iz retrogradnog perioda?
To će biti osnovno pitanje u vreme Venerinog direktnog stacioniranja...
Nešto ste sigurno naučili... Neki su možda obnovili ljubav, neko se vratio nekome, sve u stilu "počnimo ljubav ispočetka"....neki su oprostili jedni drugima, još i ako su zaboravili nema čega da se plaše u narednom periodu....Na žalost ima i onih koji su svoje ljubavne priče (veze, brakove) završili, ili će sada biti u fazi završetka...Ima i onih koji su započeli veze u retrogradnom periodu...šta zna srce šta je retrogradna Venera :)). Nadam se da će sada kada je taj period završen ostati isto onako očarani (zaljubljeni) kao kada je veza počela....Ako nastane neki problem....polako, bez panike....pogledajte bolje bez "ružičastih naočara", pre nego zaključite da ste razočarani!!!
Oni koji ostaju sami, ili su i dalje sami i oni su sigurno nešto naučili....
Idemo dalje dragi moji....sami ili sa nekim ali idemo dalje....Samo da "preživimo" još jednu Venerinu opoziciju sa Uranom i onda....kako ko....


Pustio bih ja njega, ali neće on mene...:))
17.novembar 02:33: Merkur kreće u retrogradan hod sa 13° Strelca
Ovo je treći retrogradni Merkurov ciklus i poslednji ove godine!!! Prethodni je bio u Lavu od 26.jula do 19.avgusta!!!
Merkur je ušao u retrogradnu senku 29.oktobra sa 27° Škorpije!!!
Kao i svaki drugi i ovaj retrogradni ciklus Merkura najavljuje nam vreme konfuzije, Marfijevog zakona, u najmanju ruku čudne komunikacije... Ne sekirajte se ako nešto krene loše, uvek može još gore... Šalu na stranu, ali biće to period kašnjenja, zaboravljanja, nesporazuma, kvarova...Vreme pometnje, i vreme u kome ćete u najanju ruku biti zbunjeni... A sve se dešava u Strelcu i Škorpiji, i u najmanju ruku biće jako interesantno...pomalo ili više euforično (Strelac), pomalo neprijatno zbog one Škorpijine žaoke....

Ne uzimajte ništa zdravo za gotovo, naoružajte se strpljenjem i humorom i sve može proći bolje nego što ste se nadali.
01.decembara RxMerkur (ponovo) ulazi u Škorpiju!!! Dakle biće retrogradan i u Škorpiji!!!
06.decembara Merkur kreće u direktan hod sa 27° Škorpije
24.decembara Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 13° Strelca



...........

20.novembar 02:30: Mars kvadrat Jupiter
22.novembar 10:01: Sunce ulazi u Strelca
23.novembar 06:39: Pun Mesec u Blizancima na 0°
25.novembar 02:08: Neptun kreće u direktan hod sa 13° Riba






Ko hoće više nego što se može....
"Ko hoće veće, izgubi iz vreće"
20.novembar 02:30: Mars kvadrat Jupiter
Mars u Ribama, Jupiter u Strelcu na 2°
Ovaj aspekt je bio neko vreme aktuelan....nije bio egzaktan ali je bio dovoljno jak da na nas utiče...bilo je to u junu ove godine!!! Tada sam najavila ovaj egzaktni kvadrat!!!
Sa ovim aspektom obično se želi, hoće....više nego što se može :-))). Bolje vam je da dobro isplanirate svaki poduhvat...jer u protivnom možete da uzalud potrošite energiju... Nestrpljivost je ovde više nego izražena... ono hoću sve odmah i sada :-))). Nervoza (kvadrat) se javlja ako se uloži energija u nešto (Mars) a nema rezultata ili nagrade (Jupiter).... još ako ste sujetni (to se vidi iz natalnog)....eto nervoze.... 
Da bi koliko toliko izbegli nervozu.... jasnije definišite ciljeve, utvrdijte prioritete, bolje se organizujte...sve ostalo će biti čisto gubljenje energije... I još nešto....ovde sila (Mars) ne voli, mrzi zakon i pravdu....mogli bi da budemo skloni kaznama, tužbama, novčanim kaznama, mogući su i finansijski problemi, gubitak novca....Problemi za "zvaničnim" licima....nagli postupci i odluke...



Sretan rođendan Strelčevi....
22.novembar 10:01: Sunce ulazi u Strelca
Mnogi od nas će u vreme tranzita Sunca u Strelcu uzjahati zamišljenog konja, staviti zamišljene strele na ramena i krenuti u potragu za svojom istinom... Sledi nam avantura za svakog drugačija i primerena već prema karakteru (natalni horoskop). Oči će biti uperene u horizont koji će se širiti kao i naši vidici... Strela će biti odapeta... U kom pravcu, zavisiće od mnogo toga. Meta može biti istina, filozofija života, duhovnost, religija, vera, moral, logika,  obrazovanje, zakon, neki dalji put... Sa energijom Strelca mnogi će biti samopuzdaniji, temperamentniji, spremni za izazove... Spremni za velike ciljeve i ostvarenje istih. Neće nas "držati mesto", što dalje otići to je bolje...Kuća nam može postati tesna i četiri zida neće biti biti opcija za mnoge. Za Strelčeve se obično kaže da su rođeni pod srećnom zvezdom... to je i tačno jer Strelcm vlada Jupiter - planeta velike sreće. Da li će svako od vas dobiti svoje parče sreće zavisi i od rasporeda zvezda ali i od vas samih. Ulaskom Sunca u ovaj znak sve može da bude lepše, optimističnije, šire, istinitije. Veme je za ideale....vreme je za ono "ko reskira taj dobija". Sa energijom Strelca možete da se bavite obrazovanjem, naukom, možete da krenete na put oko sveta, ali možete i da istražujete svoj unutrašnji svet i sve što je u vezi višeg uma.... 
Za Strelca je sve putovanje..... na vama je da izaberete pravi put.....




Vreme kulminacije...
23.novembar 06:39: Pun Mesec u Blizancima
Sunce u Strelcu, Mesec u Blizancima  na 0°
Pun Mesec u Blizancima ili astrološki Mesec u Blizancima na 0° pravi opoziciju sa Suncem u Strelcu na 0°. Na ovoj mentalnoj osi gde su sa jedne strane Blizanci i "niži um" a sa druge strane Strelac i "viši um" svako će "vući" na svoju stranu. Sa jedne strane Mesec u Blizancima (duša) će nas ohrabriti da logički razmišljamo, a sa druge strane Sunce u Strelcu (volja) će nas ubeđivati da mislimo na daleko širi i rasprostranjeniji način. Energiji Blizanca je sasvim udobno u svom neposrednom okruženju, u komšiluku a energiji Strelca je potrebna potraga za širim smislom, potreba da se razmišlja daleko šire. I obe strane ove ose (opozicije) su bitne, nije dobro zanemariti ni jednu njenu stranu, idealno bi bilo pronaći ravnotežu između ove dve energije i to je uglavnom ono što nam Pun Mesec poručuje i traži od nas a to i nije tako lako kako možda zvuci. U naredne dve nedelje otkrićemo šta to znači za nas....
Pun Mesec je vreme kulminacijeSa energijom Punog Meseca i njegovim sjajem dogodiće se i simbolično "osvetljenje" u našim životima. Nije ovo baš lagani proces, velika se energija ovde oslobađa i razne su njene manifestacije, mogući su tako i nervoza, nesanica, prejaka osećanja i moguće je da se nećete ponašati sasvim racionalno. 



Svetlo koje tražim....
25.novembar 02:08: Neptun kreće u direktan hod sa 13° Riba
U proteklih pet meseci mnogi od nas su svoje snove stavili na čekanje. Mnogi su bili žrtve raznih samoobmana, iluzija, laži... Vreme je da se trgnemo.  Svi koji su izbegavali realnost, svako svoju ali i ovu našu opštu sada je vreme da siđemo na zemlju. Sebe ovde vidim prvo. Neptun nas je štitio od realnosti koja ponekad ni malo nije lepa ili poželjna. On nam je doneo i donosi duhovnost,verusnove.... Dok je bio retrogradan davao nam je šansu da "pobegnemo" svako u svoj svet. Snovi koje smo imali i imamo sada mogu postati realnost, sada je vreme za njihovu realizaciju... Međutim treba da budemo oprezni ipak je to Neptun... oprezni u smislu da nam i stvarnost ne bude previše mistična, fantastična... kao što je i sam Neptun!!! Gde god je on tu je i neka obmana, iluzija... zbog toga oprezno!!! I ovako direktan može nas odvesti u svet poricanja, ako je ponekad tako lakše. Malo objektivnosti neće škoditi...Neptun je u malim dozama lek u većim otrov imajte to na umu...
Imajte na umu da će Neptun izaći iz retrogradne senke 15.marta 2019. sa 16° Riba!!!


...........

26.novembar 07:33: Sunce konjukcija Jupiter
26.novembar 09:05: Merkur kvadrat Mars
27.novembar 10:14: Sunce konjukcija Merkur
27.novembar 22:30: Mars sekstil Saturn
27.novembar 23:27: Merkur konjukcija Jupiter





Carpe diem – iskoristi dan
26.novembar 07:33: Sunce konjukcija Jupiter
Sunce i Jupiter u Strelcu na 4°

Jupiter je u Strelca ušao 08.novembra, Sunce je u Strelca ušlo 22.novembra. Jupiter je već stigao do 4° i tu na tom stepenu "zagrliće se" sa Suncem! Prošle godine - 26.oktobra imali smo takođe ovu konjukciju tada su Sunce i Jupiter bili u Škorpiji na 3°! Pre toga bila je konjukcija u Vagi 26.septembra 2016. Dakle, jednom godišnje imamo ovu konjukciju!!!
Ova energija nosi...nekome čast i slava, uspeh u finasijama, poslu, uspeh na nekom putu ili od nekog putovanja, uspeh na sudu, kroz filozofiju, nekome ljubav, svakome već prema zaslugama...neko će se "samo" ugojiti malo... Jupiter svojom energijom širenja, optimizma, bogatstva, pokušaće da nam ulepša i dan ali i period pred nama... Zračiće energiju koja će mnoga vrata otvoriti - širom :-), koja će nam ponuditi izlaz, istinu, iskrenost....Sa ovom energijom neke stvari se dešavaju brže!!! Dakle on će ponuditi otvorena vrata na kojima piše izlaz.... ali vas neće gurati da uđete...na vama je odluka da li ćete samo gledati u otvorena vrata ili proći kroz njih....I takav kakav je inače Jupiter (planeta sreće, ekspanzije, širenja...) svoju energiju će udružiti sa energijom Sunca u Strelcu!!! Kako drugačije pozitivno, optimistički...kakav je inače Strelac!
Računajte ovaj susret kao na svojevrsnu pomoć, tamo gde treba i tamo gde se u tom trenutku nalazi... 
Izuzetno povojan aspekt...i u natalnom horoskopu i u tranzitu....Sa njim dolazi uspeh, sreća, uživanje u životu, sa njim se mogu dostići velika ostvarenja. Donosi entuzijazam, optimizam, ali ponekad i preteranost. Sam po sebi ovaj aspekt nije mnogo ambiciozan može nas čak uvesti u lenjost, zato je potrebna neka lična akcija da se oseti veliki benefit ovog tranzita... 
Jedno malo upozorenje: gde god je Jupiter postoji mogućnost preterivanja.....viška, razmetanja, preteranih trošenja i troškova... Ipak imajte na umu da ovaj tranzit ove dve planete ne dolaze često ovako zajedno, pokušajte da iskoristite dan...ali i period ispred vas..... 
Sledeća konjukcija ovih planeta je 27.decembra 2019. Sunce i Jupiter u Jarcu na 5°



Reći ili prećutati...pitanje je sada
26.novembar 09:05: Merkur kvadrat Mars
RxMerkur u Strelcu, Mars u Ribama na 6°
Nedavno smo imali ovaj aspekt....19.oktobra, Merkur u Škorpiji, Mars u Vodoliji na 14°...
Sve je isto, ali i nije...Sada su obe planete u drugim znakovima i Merkur je retrogradan! 
Gde je kvadrat, tu je stres, izazov...ali i akcija!!! Uneće ovaj kvadrat nemir i nervozu u misli, komunikaciju....Koliko će biti onih koji će reći nešto pogrešno u pogrešnom trenutku....Svi sve znaju, svi o svemu raspravljaju i svi besni (Mars) zbog nečega....Tvrdoglavih glava i onako ima i previše, sa ovim aspektom k'o da će neko otvoriti takmičenje u tvrdoglavosti, nadmetanju (rečima pre svega)...Ovo je priča u kojoj se gubi suština, priča radi priče....Biće mnogo onih koji će misliti da imaju argumente za raspravu....Ovde je um (Merkur) vrlo aktivan (Mars), energija je ovde vrlo impulsivna (kvadrat)....pa se kaže i ono što ne bi trebalo...Teško je "držati jezik za zbima"...Oštar um, oštar jezik...pogrešno vreme!!! Energija koja donosi neki vid nasilja... Jezik je ovde oružje...vode se verbalne bitke...
Ovaj aspekt može doneti i neke fizičke povrede....čuvajte ruke, prste...(Merkur), budite oprezni u saobraćaju, kada rukujete nekom tehnikom i sl. 




"Ja sam ono što mislim"
Ja sam (Sunce) ono što mislim (Merkur)
27.novembar 10:14: Sunce konjukcija Merkur
Sunce i RxMerkur u Strelcu na 5°
Ove godine Sunce konjukcija Merkur: 17.februara (u Vodoliji na 28°), 01.aprila (u Ovnu na 11°), 06.juna (u Blizancima na 15°), 08.avgusta (u Lavu na 16°), 21.septembra (u Devici na 27°), 27.novembra (u Strelcu na 5°)!!!
Svaka konjukcija Sunca i Merkura je neka vrsta kulminacije....završi se jedan ciklus i počinje novi. Sunce i Merkur se sretnu (konjukcija) na određenom stepenu nekog znaka i onda nastave put dalje. Merkur nikada nije udaljen od Sunca više od 28° tako da je konjukcija jedini aspekt između ovih planeta...
Svaka konjukcija Sunca i Merkura nagoveštava rečitost!!! 
Dobar je ovo aspekt -  gde god je potrebna reč!!! Dobar je i za poslove, pregovore, svuda gde je potrebna neka organizacija i organizovanje, dobar je za kraća putovanja....., ma gde god je komunikacija deo neke priče!!! Um caruje!!! Želja i potreba da se sa nekim razgovara, razgovori obojeni energijom Strelca. 
U tranzitu ova konjukcija stavlja razmišljanje i komunikaciju u prvi plan... razmišljamo najpre o sebi (Sunce) ali i o drugima posebno o onima koji predstavljaju Sunce u našim životima :)), a to može biti neki autoritet, otac, pretpostavljeni (šef, direktor...), profsor itd., ali i muž, ili neko sa kim ste u vezi...Komunikacija je u vreme ovog tranzita nešto intezivnija (konjukcija - intezitet). To je jaka potreba da se nešto kaže...napiše, objavi...Um je vrlo aktivan, aktivniji nego inače... Ako tražite neke odgovore....krenite od sebe (Sunce - ego)...
Ovo je period kada se više telefonira, sastanči :)), ugovara, pregovara...Nekome stigne neka bitna vest...Sve što kažete ili napišete ima jak uticaj..
Merkur je retrogradan pa su moguće razne zavrzlame....odlaganja, zastoji...ali ovde postoji i mogućnost završavanja nečeg iz prošlosti. Konjukcija je intezivna energija ali zbog retrogradnosti Merkura ova konjukcija spada u inferiorne konjukcije (lošija po vrednosti)...



Izdržati sve...
27.novembar 22:30: Mars sekstil Saturn
Mars u Ribama, Saturn u Jarcu na 7°
Odličan mada kratkotrajan aspekt za suočavanje sa problemima. Da utvrdite cilj i da do njega dođete na najbolji mogući način. Vreme da budete vođa, i da preuzmete vođstvo nad nekom situacijom. Neće vam faliti ni hrabrosti ni samopuzdanja, jaka je ovo energija. Tamo gde zatreba imaćete snagu, izdržljivost, koordinaciju! Dobra energija za dugoročne planove i projekte. Rezultati neće doći brzo, ali će doći. Daje ovaj aspekt i dubinu, širinu, osećajnost (Ribe - voda), ali i praktičnost, snagu, upornost, stamenost (Jarac - zemlja). Ovde se voda i zemlja slažu imaju isti cilj...




Vaša doza optimizma...
Gledaj daleko... i kad misliš da gledaš daleko, gledaj još dalje! 
27.novembar 23:27: Merkur konjukcija Jupiter
RxMerkur i Jupiter u Strelcu na 4°
Imali smo nedavno ovu konjukciju....29.oktobra Merkur i Jupiter u Škorpiji na 27° (Kada strast progovori - konjukcija u Škorpiji)
Ovaj aspekt generalno bez obzira na znak prvo asocira na optimizam, jer Merkur (misli) u konjukciji sa pozitivnim i optimističnim Jupiterom i donosi optimizam. Pod uticajem ovog aspekta mi generalno razmišljamo optimističnijeMisli (Merkur) su nam bogatije (Jupiter - ekspanzija, širenje...). Možemo videti širu sliku...možemo privući pozitivnim razmišljanjem - pozitivne događaje....Ovaj aspekt će vam pomoći u pregovorima, ugovorima, u poslovnim transakcijama, u kontaktima sa pretpostavljenima, zakonom, vlastima....Prednosti su velike još samo da znate u kojoj kući se nalaze ove dve planete u tranzitu kroz vaš horoskop i to je uglavnom to!!! Ako ovu konjukciju podržava i  neki povoljan aspekt sa planetama iz vašeg horoskopa.....super!!! Mada morate imati u vidu i da se sa njim ponekad preuveličava....ponekad stvari i činjenice vidimo većim nego što zaista jesu...
Ova konjukcija je u  Strelcu i sve se prenosi na "teren" optimizma, ekspanzije, širenja, entuzijazma, životnih vidika, daljina, inostranstva, putovanja, obrazovanja, duhovnosti, ideala...Ova konjukcija u Strelcu može biti filozofski nastrojena, širokih nadzora, direktna, pravična, akademska...slobodoljubljiva, istinoljubljiva!!!
★Sledeća konjukcija ovih planeta je 21.decembra ove godine, Merkur direktan, Jupiter tada već na 9° Strelca!!! U ovoj godini tri konjukcije jedna u Škorpiji i dve u Strelcu. 2019. godine nećemo imati konjukciju ovih planeta i onda: 02.januara 2020. Merkur i Jupiter u Jarcu na 7°!!! Ova konjukcija je posebno interesantna je tada u to vreme u Jarcu će se nalaziti: Merkur, Jupiter, RxJMČ, Sunce, Saturn i Pluton!!!

...........


Нема коментара:

Постави коментар