субота, 24. новембар 2018.

Susret Saturna i Plutona posle 38 godina....



Ciklus Saturan i Plutona....
(život neće biti isti posle ovog tranzita)
Konjukcija Saturna i Plutona (novi ciklus) događa se na oko 33-38 godina!!!
Ovaj susret pre svega donosi preraspodelu moći na svetskoj geopolitičkoj sceni....On je kao energija jedan veliki test....za neku strukturu i kapacitet moći...Lekcija iz kontrole i upotrebe moći...Ova energija je povezana i sa raznim zlopupotrebama i korupcijama...Donose se odluke koje će imati uticaj na globalnoj sceni....zahvaljujući Plutonu one mogu biti donete iza kulisa, iza scene...
Konjukcija Saturna i Plutona spada u izazovne aspekte...Nije lagan ovaj tranzit posebno za globalna dešavanja. Ovo je susret strukture (Saturn) i moći (Pluton)....i neka vrsta pobune protiv u globalnom smislu....
Na ličnom nivou ova energija može delovati pozitivno u smislu pojačane samodiscipline, odgovornosti (Saturn) i energije moći, samokontrole (Pluton) ali iskorišćene u pozitivnom smislu...Ovako zajedno ove energije pojedincu mogu olakšati suočavanje sa raznim situacijama u životu...
Da se malo prisetimo istorije i događaja koji su povezani sa ciklusom Saturna i Plutona!!!

Konjukcija Saturna i Plutona (po datumima):


10.avgust 1947. u Lavu na 13°07'
07.novembar 1982. u Vagi na 27°35'
12.januar 2020. u Jarcu na 22°46'
15.jun 2053. u Ribama na 14°30'


33 godine pre ciklusa u Lavu...dogodio se jedan u vreme I svetskog rata...Jula 1914. godine baš na datum kada sam ja rođena objavljen je rat. U to vreme Pluton je bio u Raku, Saturn na poslednjim stepenima Blizanaca (bili su u konjukciji u različitim znacima).....Krajem septembra 1914. Saturn i Pluton su bili u egzaktnoj konjukciji u Raku na 2°!!! Nedavno smo svi proslavili 100 godina od završetka ovog rata. Još uvek se priča i raspravlja o centralnoj proslavi u Parizu!!!

25 godina posle završetka ovog rata počeo je drugi!!! Pluton je juna 1939. prešao u Lava, 01.septembra 1939. počeo je II svetski rat....tada je Saturn bio u Biku (samo što je prešao) i Saturn i Pluton su bili u kvadratu!!!




★Konjukcija Saturna i Plutona 1947/48.
Ovaj ciklus se događao neposredno nakon II svetskog rata. Japan i Nemačka su iz te ratne priče izašli poraženi i oslabljeni, bez vojne dominacije...Krenula je borba između kapitalizma i komunizma.....borba moći i nadmoći....ali i pobuna protiv nekih moći i struktura!!!
1947. godina poznata je po podeli Indije i stvaranje dve države: Indije i Pakistana 15.avgusta 1947. Obe države su se izborile za nezavisnost ali uz velike ljudske žrtve. I Izrael je stekao nezavisnost od Britanije...Britanska vlada se 1947. godine povlači iz Palestine i prepušta mandat Ujedinjenim narodima. Posebna komisija predlaže plan podele i 14.maja 1948. proglašena država Izrael!!!

Poznati rođeni sa konjukcijom Saturna i Plutona u Lavu 1947/48: Camilla, Duchess of Cornwall, Al Gore, Arnold Schwarzenegger, Paulo Coelho, Grace Jones, Carlos Santana, O.J. Simpson......Države, organizacije: India, Pakistan, Israeli Declaration of Independence, Central Intelligence Agency (CIA)


★Konjukcija Saturna i Plutona 1982/83.
Ovaj ciklus je krenuo u vreme ekonomske recesije i u vreme eskalacije hladnog rata (uvod u rasturanje Sovjetskog Saveza). Vreme sa najvećom stopom nezaposlenosti. Pre 38 godina 07.novembra 1982. godine imali smo poslednji put ovu konjukciju u Vagi na 27°35'. Davno to beše. Bile su to teške godine...za jednu zemlju, zemlju koja je tada samo krenula ka rasturanju...
Završni udarci borbe komunizma i kapitalizma iz 1947/48.


1982/1983. godine.....
Rođene su generacije u vreme bonova za benzin, kafu, deterdžent, ulje....Znam, mlađim generacijama ovo deluje kao naučna fantastika....Nama koji smo to proživeli je izuzetno neprijatno sećanje...To i vožnja automobila "par - nepar". Kako bonovi za benzin (40 litara) nisu urodili plodom uveden je taj sistem par - nepar (smeli smo da vozimo samo određenim danima automobilima koji su imali poslednji broj na registarskoj tablici parni, odnosno neparni)...Bilo nam je i ograničano putovanje u inostranstvo (prelazak granice)...morali smo uplaćivati određeni depozit, koji je rastao pri svakom sledećem prelasku državne granice!!! I na kraju kažu da su ove rigorozne mere sprečile finansijski kolaps države Jugoslavije!!!
Da, 1982/83. rođene su generacije za koje nismo imali deterdžent da peremo pelene....i da, tada nismo imali pampers pelene (inače baš 1982. pampers pelene su dobile elastične trake), prali smo i peglali pamučne pelene....ko je imao čime da opere i ako je bilo struje da ih ispeglamo...I ako to nigde nije zvanično zabeleženo Jugoslavija je tih godina bankrotirala!!!

Evo samo nekih od događaja:
04.novembra 1982. benzin i naftni derivati poskupeli treći put ove godine u SFRJ, za 12%.
16.novembar 1982. objavljeni zaključci CK SK Srbije u kojima se kritikuju poruke u emisiji Duška Radovića "Beograde, dobro jutro" na Studiju B - emisija ubrzo ukinuta (Kada reč zasmeta državi)!
Veoma značajan događaj vezan za saradnju bivše Jugoslavije i EEZ održan je u Beogradu od 7. do 11. novembra 1983. godine.

Neki drugi događaji:
30.novembra 1982 - Michael Jackson izdaje album Thriller, najprodavaniji u istoriji. (apsolutna dominacija)...
03.januara 1983 - Vrlo brzo posle egzaktne konjukcije počinje erupcija Kilauee na Havajima, koja još uvek traje (2016).
20.maja 1983. - U časopisu Science objavljeni članci o zasebnim istraživanjima Roberta Galloa i Luca Montagniera: SIDU izaziva neki novi retrovirus (1986. biće označen sa HIV).


Januara 1983. godine meni se dogodilo nešto što je od tada apsolutna dominacija u mom životu, rodio se ljubi ga majka :)))



Poznati rođeni sa konjukcijom Saturna i Plutona u Vagi 1982./83: Edward Snowden, Mila Kunis, Anne Hathaway, Cheryl Cole....Najpoznatiji je svakako kontraverzni Edward Snowden (Dupli Blizanac sa egzaktnom konjukcijom Saturna i Plutona u Vagi u 5.kući, Saturn/Pluton sekstil Neptun u Strelcu; trigon Mars u Blizancima...)



Rođeni u vreme ove konjukcije čitave generacije, rođeni su u vreme nekih globalnih pitanja moći i načina na koji će se ta moć koristiti!!! U vreme kontrole moći!!!


Kao što sam već napisala konjukcija Saturna i Plutona ne spada u lagane energije....
Saturn pravi i održava strukture u društvu, Pluton je dijametralno suprotne energije. Pluton gradi, stvara energiju....čuva je ali i oslobođa u nekom trenutku...Često se ciklus Saturna i Plutona (konjukcija početak ciklusa) povezuje sa stvaranjem i uništavanjem društva i naroda!!! 
Jedan njihov raniji ciklus povezan je sa stvaranjem Izraelske države (1947/1948.). I Indija i Pakistan su nastali pod uticajem ovog ciklusa....Jedan od uticaja ovih energija je rušenje zastarelih struktura i stvaranje novih...ali na žalost sa velikom ljudskom cenom...U vreme ovog ciklusa i Kineska država se borila za komunistički sistem vladavine...
Što se tiče naše države ona je u vreme poslednjeg ciklusa krenula u raspadanje....

Konjukcijom počinje jedan ciklus....prethodni ciklus trajao je (još traje) 38 godina. On ima nekoliko faza: izlazni kvadrat, opoziciju i dolazni kvadrat!!! Poslednje kvadrate ovih planeta imali smo 2009/2010. Kvadrat Saturna/Plutona 1993. poklopio se sa raspadom Jugoslavije....kada su stvorene nove države na tlu Balkana!!! Ovako je bilo u prošlosti...Šta nas sada očekuje?


  • 12.januar 2020. u Jarcu na 22°46'
Posle konjukcija iz 1914, 1947, 1982. dolazi konjukcija 2020. godine!!!
Zbog čega ovaj tekst puno ranije.....
★Saturn i Pluton su sve bliži...Saturn je sada na 07°, Pluton je na 19°....između njih je 12°, dakle nisu još u konjukciji ali su blizu i u istom znaku su...taman za neke uticaje koji nam samo daju nagoveštaj onog što će se tek događati (ili već događa)....Krajem ove 2018. godine 31.decembra Saturn će biti na 11° Jarca a Pluton na 20° Jarca (udaljeni 9°)....zbog dozvoljenog orbisa delovanja konjukcija će biti aktivna i imaće određeni uticaj na sve nas!!!
Saturn će biti direktan do 29.aprila 2019. (20°), onda će biti retrogradan do 18.septembra 2019. (13°), na 22° će doći 06.januara 2020. godine!!! 
Pluton će biti direktan do 24.aprila 2019. (23°), onda će biti retrogradan do 02.oktobra 2019. (20°), na 22° će doći 20.decembra 2019.!!!
Dakle, Saturn i Pluton će tokom 2019. biti u širokoj konjukciji....od decembra 2019. biće na oko 2° udaljenosti!!! 12.januara 2020. godine dogodiće se egzaktna konjukcija na 22°!!!

★U vreme ove konjukcije pored Saturna i Plutona i Jupiter će biti u Jarcu!!! 
02.decembra 2019. Jupiter ulazi u Jarca!!! Tada će u Jarcu biti: Venera na 8°, RxJMČ na 9°, Saturn na 18° i Pluton na 21°!!!




★U vreme egzaktne konjukcije 12.januara 2020. to će izgledati ovako: 
RxJMČ na 07°, Jupiter na 9°, Sunce na 21°, Pluton na 22°, Saturn na 22°, Merkur 23° ....

Šta mi pada na pamet u vezi ovog ciklusa 2019/2020. godine....Evropska unija!!! Destabilizacija svakako, raspadanje....možda. Kako god, neke zastarele političke strukture će biti u potencijalnoj opasnosti!!! 1947. godine Indija i Pakistan su postale zasebne države i stekle nezavisnost. Indija više nije bila bar ne zvanično Britanska kolonija!!! Za taj status stradalo je više od milion ljudi. Ni Kineski građanski rat nije prošao bolje.
Konjukcija koja nam predstoji 2019/2020. godine sigurno će imati snažan uticaj na globalnom nivou. Da li će taj uticaj biti snažniji ili sličan prethodnim konjukcijama ostaje nam da saznamo. Neki nagoveštaji već postoje. Na žalost mi ovde na Balkanskom buretu baruta možemo svašta da očekujemo....Mada ni ostatak sveta sigurno neće biti pošteđen. 
Sećam se da se 2016. godine puno pričalo o odvajanju Škotske od Britanije...tada su vesti bile tipa...Počele su pripreme za odvajanje Škotske..Možemo da idemo dalje do Saudijske Arabije...SAD (pad moći)...i tako redom....I neke globalne organizacije već spomenuta Evropska Unija...NATO, MMF..takođe će doživeti promene...
Svi oni koji se budu grčevito držali starog, status quo i sl. ova konjukcija će uticati na slabljenje i uništenje takvih struktura...Možemo da očekujemo masovne proteste, štrajkove....negde ratove, negde ekonomske i finansijske kolapse....Generalno...sleduje nam svetska preraspodela moći!!! Na žalost moguće su i neke bolesti i prirodne katastrofe!!!
Mars će od 09.septembra 2020. godine biti retrogradan u Ovnu i u to vreme će biti u kvadratu sa RxSaturnom i RxPlutonom u Jarcu!!! Ne baš dobra energija, energija koja svet može uvesti u ozbiljne sukobe...
Jednostavno život posle ove energije neće biti isti....



Na ličnom nivou ova konjukcija...
Izazov, lekcija....test i testiranje....
(život neće biti isti posle ovog tranzita)
Ova konjukcija svakako donosi vrlo stresan period (ovde tokom 2019/2020) i nagoveštava neke suštinske i bitne promene!!! Pod snažnim uticajem biće ona oblast života - kuća u natalnom horoskopu gde se nalaze tranzitni Saturn i Pluton u Jarcu na oko 20°!!! 
Ono što je interesantno za ovu energiju (konjukcija) je to da ćemo na početku uticaja imati veliki otpor ovoj energiji. Tek kada prihvatimo nužnost promene doći će i energija oslobađanja i energija trasformacije i regeneracije!!! Teško će biti onima koji će se grčevito držati nečeg....i koji neće želeti promene. Teško će biti i onima koji će imati strah (strahove) od promena. Teško će biti i onima koji će želeti nešto ili nekog da zadrže po svaku cenu. Kod ove energije najbolje je da što pre prihvatite da nešto mora da se menja, da nešto ili neko mora da se pusti.... Neka naša lična zastarela struktura mora da se menja. Kada to shvatimo i prihvatimo biće nam lakše!!! 
Izvesno je da su transformacije (promene) pod ovom energijom stresne, bolne...teške! Lakše će biti onima koji prihvate neminovnost promena...
I sve ima smisla....Saturn ne voli promene, on se često i odupire promenama. Pluton traži promene, trasformaciju....Ko nađe ravnotežu i balans bolje će proći!!!

P.S. Ovaj tekst je samo uvod....kada dođe vreme pisaću još o ovoj konjukciji!!!


The world is closing in
Did you ever think
That we could be so close, like brothers
The future's in the air
I can feel it everywhere

Blowing with the wind of change






16 коментара:

  1. Zurka u 7 opozicija na Sunce, Jupiter na Dc. Koje Sunce dolazi, a koje odlazi?

    ОдговориИзбриши
  2. Wow, sjajan text!!! Hvala!

    ОдговориИзбриши
  3. Zanimljiva konjukcija na mojoj veneri na vrhu osme kuce... ko prezivi pricace...

    ОдговориИзбриши
  4. Konjukcija u mojoj prvoj kuci gdje se nalazi i venera. Uh!

    ОдговориИзбриши
  5. Meni konjukcija na Ic pa još sa suncem venerom i merkurom. Totalni haos. Snežana draga, šta ovo sve znači. Jarac sa podznakom Vage

    ОдговориИзбриши
  6. Konjukcija na mom Ascedentu-21,...stepen jarca :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zverice :)......Prihvati to kao novi početak....svaka konjukcija je zapravo i to - Novi početak.....Gde su Saturn i Pluton tu su i velike promene....menjaš se to je sigurno.....
      Pozdrav :-)

      Избриши
  7. Ako je ta konjukcija na granici dvije kuce 7.-pluton i 8-saturn.
    Mozete li da pretpostavite, sta tacno osobi (natusu) moze da se desi... zahvalna I na kratkom odgovoru

    ОдговориИзбриши
  8. U mojoj 7.kuci. Na Mececu mog partnera, i njemu u 7.kuci.Da li je to raskid?

    ОдговориИзбриши
  9. kod mene je na pocetku 9 kuce u egzagtnoj konjukciji sa Suncem u Jarcu 22 stepenu. Da li je konjukcija ipak malo povoljnija od kvadrata recimo ili opozicije?

    ОдговориИзбриши
  10. Kod mene će ova konjukcija biti TAČNO na mojoj Veneri na početku 12. kuće... ne zvuči baš najbolje...

    ОдговориИзбриши
  11. Ja imam Pl na 18 stepenu vage u konjukciji sa Ac
    Dok se saturn priblizava plutonu pravi kvadrat na natalni Pl i Ac
    Sta ce mi doneti?

    ОдговориИзбриши
  12. Meni je sve u opoziciji sa suncem u Raku.Sta to znači? Inače mi je opozicija u 8.kuci.

    ОдговориИзбриши
  13. Meni je konjunkcija ova sva "diva" napravila opoziciju na mjesec u raku,u 08.kuci (egzaktnu) i toga dana umrla je moja sestra (rodj.1967.)😥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gordana, stvarno mi je žao....moje iskreno saučešće....
      Jedino što mogu ovde da napišem je...da neke boli nikada ne prođu...ali oni kojih nema žive kroz nas!

      Избриши